Můžeme na 9 měsících dát granátové jablíčko?
Ahoj maminky a tatuldove. Chceme se zeptat, zdali muzeme na 9-ti mesicich dat granatove jablicko??
Nejake zkusenosti??
Dekujeme za odpovedi.
já bych se u takhle malýho prcka bala že vdechne semínka. u dcery, kdyz byla takhle malá, jsem to dělala tak,že jsem dala pár do sáčku,rozmackala a stavu na lžičku. že zacatku jednu dvě, abych zjistila jestli se neosype. neosypala, takže pak dostávala víc. problém byl když rostly zoubky (preci jenom ta stava je dost agresivni - muselo ji to hodně stipat). co zacala hezky kousat tak už basti sama a spucuje klidně půlku 😁
takze - k tematu - zkusila bych nejdriv trichu šťávy a uvidíš. a pak taky zvaz jak si poradí s těma seminkama. 😉 dobrou chuť
No, když si vezmu, jak granátové jablko vypadá, tak by mě tedy upřímně ani nenapadlo ho dávat devítimesíčnímu dítěti... nemusím nutně řešit přidušené dítě.
Kvůli těm semínkům určitě ne, je jich tam požehnaně. Ano, jedí se, ale u dítěte takhle malého bych se fakt bála.
tyjo a jak chcete udělat, abyste dávali jakýkoliv ovoce miminu NA devíti měsících????? Země má, pokud vim, měsíc jen jeden a další měsíce maj jiný planety, to jako jo, ale to je docela dálka ne? co když nepřežije let? a jak ji vycvičíte na stav beztíže?😎😎😎😎
@normalnimatka Tady se někdo snaží být vtipnej... no a ale tedy mě osobně to přijde dost hloupé.
@j.a.n.i mně zas přijde hloupý, když někdo neumí česky ;)
Já bych nedala, dítko a obzvlášť takhle maličké má dostávat primárně produky (alergeny) z místních zdrojů. Na exotiku je vždycky dost času. Dokonce mi i teď v těhotenství dva lékaři řekli, že se mám vystavovat i já sama primárně místním potravinám a alergenům.
Mně připadá granátové jablíčko hodně zdravé a rozhodně to není taková exotika jako třeba banán, který se přitom cpe dětem skoro od začátku. Vždyť se pěstuje v Evropě. Ale taky bych z něj udělala šťávu, ty semínka asi nic moc :D
Já jsem z toho male dělala smoothie a přežila to 😁
@normalnimatka mna skor udivuje ked niekto da ako nazov temy "Ahoj", namiesto toho ze by strucne popisal/a problem (napr. "Moze 9-mesacne dieta jest granatove jablko?", nech clovek vie podla nazvu ci na to kliknut.
@normalnimatka No, ty zrovna taky nepíšeš úplně spisovně a klidně se může jednat o nějakou krajovou zvyklost.
téma zní -začínám přikrmovat. 🙂
Štávu z granátového jabkla jsem dávala cca od 10měsíců, protože jsem dostala čerstvá, zralá granátová jablka. Dětem, ale moc nejela. Jinak bych se bála, že se mi dítě semínkem přidusí. Byla jsem za divnou když jsem ročnímu dítěti dávala rybíz ;)
Jinak granátová jablka tady v ČR skoro vždy stojí za...., jsou nezralá nebo už suchá :( Takže když se mi podaří koupit dobré tak dlabeme celá rodina 🙂
Vymackali jsme stavu do vody a chutnalo nam naramne!! Dekuji za uzitecne odpovedi a i za ty, ktere se vubec netykaly me otazky.

A proc do nej cpat nejakou exotiku. Clovek ma jist to kde zije. Mame tu vyborny jablicka hrusky v presnidavkach ted v zime merunky. Da se koupit kvalitni mrazene ovoce maliny jahody boruvky atd. Ja tohle nedavala. Max banany. Ted ve dvou letech obcas mandarinky, kiwi jinak mam vse ze zahradky...