Nápoje od půl roku. Co a z čeho pít?

oliivie
1. črc 2009

Maminky, prosím o zkušenosti, co dáváte svým miminkům k pití od půl roku a z čeho? Z lahvičky, nebo z hrníčku s pítkem? Díky.

shaula
1. črc 2009

Nejlíp čistou vodu, dávám z hrnečku s pítkem. Je zbytečné učit dítě na lahev, když pak za chvíli ho budete přeučovat na hrneček.

garfie
1. črc 2009

A je ten hrneček s pítkem fakt k něčemu? Sice ho taky máme, ale přijde mi, že technika pití z normálního hrnku je stejně úplně jiná...tak by mě zajímal názor zkušené maminky, co má třeba děti hodně od sebe a jedno pítko nemělo a druhé jo (halo, bereniko39 😵

shaula
1. črc 2009

Garfie - klidně můžeš zkusit rovnou z normálního hrnečku, některé děti to zmáknou. Já měla problém je vůbec naučit pít COKOLI jiného než mléko z prsu (pouštěli mi to z pusy koutkama ven 😀 ), tak si říkám, že zatím s pítkem se naučí, že voda je k pití a má se polykat, a až tohle zvládnou, můžeme zkusit normální hrneček...

luci81
1. črc 2009

taky nemůžu naučit nic jinýho,než prs ☹

evulinkab
1. črc 2009

no muj malej taky vubec nechce pít nic jiného, než mleko z prsu.Jelikož jsou ted ty vedra, tak sebou vozim flaštičku s pítkem, ale on to stejně nechce, šklebí se a nadavuje se mu.Doma jsem zkoušela mu lit čajiček do pusy lžičkou, taky to odmítá, vytéká mu to z puseny.Zkoušela jsem i normal lahev z dudlem, ale to taky nechtěl...Malej dost trpí na škytavku a když jsem třeba někde venku, chtěla jsem mu takhle od škytavky pomoc-čajikem.Jenže když to odmítá, nezbývá nic jiného, než prsso.

garfie
1. črc 2009

Shaula: asi to zkusím...ale ta naše bambula je na učení taková pomalejší.... 😀
Myslela jsem spíš jestli je ten mezistupeň "pítko" nějak důležitý, jestli pomůže pozdějšímu pití z hrnku. Malá umí pít z lahve, na noc dáváme nutrilon, tak jestli jí nedávat pít z lahvičky a pak přejít rovnou na normální hrníček-až bude trochu větší.

sisstin
1. črc 2009

holky, malej je od narození na flašce, a nepodařilo se mi ho naučit pít z jakéhokoliv pítka, prostě nemá sílu to zmáčknout, aby to teklo...hrnky s brčkem si strká do nosu( to brčko), do oka, ale do pusy ne 😅 vyzkoušela jsem různé druhy..nic, nic, nic...takže zkoušíme normální hrnek, docela to jde, ale převážně pořád pije z flašky, neřešim to 😉

kristi
1. črc 2009

siss, a co ty lahve jako mineralka, s tim pitkem? to ma nase nejradsi. Zadny dudliky a tyhle ruzny styly ji nevyhovovaly

sisstin
1. črc 2009

kristi: to jsem zkoušela, ale nic..neumí to..neuměl pít z jiný flašky než z Tomee Tipee..ten hrnek mu docela jde normální, takže asi přejdeme pomalu na něj, v noci pije z flašky 😉

kristi
1. črc 2009

kazdy je jiny, proste vyhovuje jinak. Kamosky Nella taky pije jen brckem, to nase sice umi, ale naklani si lahev, takze ji to taky obcas nejde

v noci nepije

sisstin
1. črc 2009

kristi: já zkoušela i ten tekoucí hrnek, ale to zas teklo děsně a topil se v tom 😉 jinak já zkoušela pít z těch pítek a mně to teda taky nejde 😝 😅

kristi
1. črc 2009

jde to blbe, to mas recht. Dost tezko i mne, natoz decku

sisstin
1. črc 2009

kristi: akorát jsem za ty různé hrnky utratila stovky, ne-li tisíce 😅 😅 😅 😅

kristi
1. črc 2009

to ti verim, taky jsem jich spoustu rozdala/vyhodila a vysledek zadnej

kristi
1. črc 2009

a Tomee nedela zadnej sikovnej z ceho by to Tygrovi sllo???

sisstin
1. črc 2009

kristi: oni maj právě ten dentistickej hrnek, a to vůbec nejde 😅 😅 😅 pak maj ještě jakejsi hrneček, kde je veprostřed díra, to má bejt poslední stupen pití z hrnků, ale to už rovnou najedeme na klasickej hrnek 😉 mně je to nák fuk, že nepije z pítka 😕 😅

kristi
1. črc 2009

nase ma doma chem. laborator, z vetsiho preliva do mensiho, pote pije jak japonec sake....fakt mazec

sisstin
1. črc 2009

kristi: 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅

kristi
1. črc 2009

no fakt, nejradsi z tech kalisku na svicky z Ikei....ona je blazen proste

kubaka
1. črc 2009

netrapte půlroční miminka hrnečkama a pítkama - dudlíček a lahvička, ať je to co nejpřirozenější přechod - ony se s tím pomazlí a naučí se vůbec pít něco jiného než mlíko. Malý ji ožužlával už v tom půl roce, ucucával a úplně v klidu se naučil pít vodu mezi kojením a pevnou stravou. Pije ji dodneška.
Navíc dudlíkem se napijí úplně nejvíc a spolehlivě, protože umí dokonale hlavně sát - dudlík a pítko je jiná technika.. Na hrneček jsme vklidu přešli někdy v roce a jen potáhnul, zjistil, že to teče a nebyl problém opustit lahvičku. později to sami kluci chtěli zkoušet z hrnečku, ten malý přelívá - stejně jako u kristi - a pije jednou rukou aniž bryndá. Ty fáze přecházejí plynule jedna do druhé. Žádné strachy a udělat jim dobře klidně dudlíčkem a lahvičkou.

soanpe
1. črc 2009

já nakoupila pítka canpol lovil k lahvičkám, co používáme a z toho to nejde ani mně 😅
pak jsem koupila nuby a tomu se sofi směje a leje se jí to všude,jen ne do pusy 😀
takže po 2 týdnech jsem pítka odložila a sofi pije dudlíkem z lahvičky

mivipa
1. črc 2009

já koupila normoš hrneček a bez úspechu☹,tak jsem koupila Avent hrneček a super!Nemůžu si vynachválit😀

jiskrina
2. črc 2009

Já mám Avent s tím pítkem, kdy hrneček neteče a nic.
Z normálního hrnku to trochu jde, ale víc má vylito na sobě. 🙂

Prý se taky může zkouišet to ohýbací brčko, zkoušely jste to někdo?

Já zatím dávám tekutiny lžičkou. ale jsme ráda, že pije aspoň tak. 😉

shaula
2. črc 2009

Tak já jsem asi mrcha, ale tekutiny lžičkou jsem nikdy nedávala. Nechtěla jsem skončit tak, že bůhví do kdy je budu napájet lžičkou. Prostě se naučí na hrnek a hotovo 😀 A to mi jeden vůbec nechtěl pít, do pusy to dostat dokázal, v tom problém nebyl, ale všechno plival ven. Pije teprve asi 14 dní (ale ne zrovna moc).

tereziep
2. črc 2009

holky, chce to vydžet. Malá je od narození na lahvičce. Chtěla jsem jí naučit z pítka. Nejdřív jsme jí učila aby se vůbec napila něčeho jiného než mlíčka. Tak jsem začali vodou. Potom jsem přešla na šťávičky. No a nejdřív jsem dávala normální dudlík. Pak jsem chtěla avent pítko, ale malá to moc neuměla. Takže jsem jako mezikrok zvolila pítku nuk. Když malá uměla pít, tak jsme pomalu přešli na avent a naprostá spokojenost. Učila jsem jí pít cca měsíc a pak další skoro 2 měsíce než začala pít s aventu. Prost chce se to obrnit trpělivostí.

raady
2. črc 2009

luci, evulinkab - myslím, že vaše děťátka jsou ještě malinká. Na pití z lahvičky případně z hrníčku mají opravdu čas 😉

oliivie
autor
2. črc 2009

Holky díky za dojmy a zkušenosti. Mám lahvičku i pítko, tak to zkusím a uvidím. Ještě máme čas, jen mě napadlo, že jsou ty vedra... A dáváte převážně vodu, že? Ještě dotaz - tu vodu kupujete kojeneckou a rovnou do toho studenou nebo převařit...?

chloenka
2. črc 2009

Ahoj holky, nechci vypadat jako nejaky vseznalek, ale jen jsem chtela rict, ze vidim, ze mam stesti, ze jsem uz od dvou mesicu prestala kojit, takze nemusim malou ucit na flasku. Nas to vse s krmenim a pitim z hrnecku teprve ceka, ale nedavno jsem male koupila dudliky s vetsi dirkou (mela porad ty nejmensi). Myslim si, ze si tak zvykne na vesti proud tekutin a pak bude jednodussi ji dat hrnicek.

Ja jsem zastancem ciste vody na piti. Tady v Anglii je to samozrejmost. V CR na me vsichni hledeli jak na blazna, kdyz jsem 3 mesicnimu miminu davala z flasky vodu, ale tak myslim, ze je to lepsi nez ucit dite na rozdilne chute a jeste k tomu slazene. Moje sestra ma uz peti leteho kluka a od mala mu davala jen cistou vodu a on dnes preferuje jen tu vodu. Sice si vezme colu nebo dzus, ale voda je pro neho samozrejmosti. I v noci u postele ma flasku s vodou.

Na jednu stranu se tu v Anglii dava jen cista voda, ale na druhou tu clovek vidi rocni nebo i dvou lete dite jak se prochazi s flaskou mlika v ruce a vice mene to cuca cele odpoledne. I ted v tom horku. Copak se to mleko neskazi? A podle me mleko by melo byt jako soucast jidla a ne na zizen. Mozna se mylim...uvidime jak nam to pujde. Za mesic zaciname, tak nam drzte pesti.

kacka.va
2. črc 2009

tak já šikovně koupila netekoucí hrneček a je to u nás naprosto na nic, pití jsem z toho nevytáhla ani já, natož malá, takže jsme ho pěkně někam založili, už ani nevím kam a používáme normální "tekoucí"

terezp
28. pro 2012

Já osobně dáváme kojeneckou vodu nebo bylinkové čaje pro kojence (např.anýz).
Jinak do klasické menší lahvičky 😉