icon

Nechce mi pít čaj ani vodu

ronja55
14. dub 2018

Hezký večer, synovi je 6 měsíců. Stále ho kojim, na oběd má masozeleninový příkrm a zhruba kolem 16 hodiny ovoce. Tím že máme nahrazené už 2 jídla denně, začala jsem zkoušet dávat i čaj. Ale malý mi ho vůbec nechce. Koupila jsem takový ten hrníček s plochým gumovým pítkem a on vůbec neví co s tím. Nechce z toho pít, jen to kouše a žužlá. Zkousela jsem i po lžičkách, ale to mi vypije úplně zanedbatelné množství. Co mám dělat? Kojim zhruba 4 krát přes den a jednou až dvakrát v noci. Myslíte že zatím ještě kojim dost a čaj dávat nemusím? A nebo prosím poraďte nějakou lavičku co by byla hodně podobná bradavce a syn mi jí lepe přijal. Děkuji

Strana
z2
konidana
16. dub 2018

Pokud kojíš , stačí k příkrmům vodu nabízet, ale nenutit. Po příkrmu lze nabídnout i dokojení, právě kvůli tekutinám. Pokud už nechce a má několik počůraných plen denně, má dostatek tekutin z kojení. U kojeného půlročního miminka to není třeba řešit. Moje děti začaly pít až po úplném odstavení (cca v roce věku), dokud jsem kojila, stačilo jim moje mléko a krom toho vypily tak lžíci nebo možná panáka vody za den.

matkacekatelka
22. dub 2018

@ronja55 máme to úplně stejně. Malému je 8 měsíců a kojim ho rano v 7,kolem 9.30, po dvanácté má maso-,zeleninu, svačinu ovoce a další kojení až večeře +-18hod a na usnutí.😃 Pauza treba 8 hodin. Říkal nam i doktor, že zhruba od 6.mesice se nahrazuji dvě kojeni, nejdříve oběd potom jedna svačinka. Jedeme takhle už dobrý měsíc a půl a nemyslím si, že dělám něco špatně😀. Kojit víc nechce. Vodu mu nabízím z učícího hrnečku, naučil se z něj pít asi za 14 dní, ale vypije tak 50-100 ml za den, ale i to je úspěch😃

matkacekatelka
22. dub 2018

@slimacikmia máme taky učící hrnek z DM. Nabízím ho malému po oběde a svačince, jinak kojim. Ten cucák nám asi po týdnu zežloutnul. Zabarvil se od mrkvičky a prikrmu, máme už druhý hrnek, nechce se mi kupovat každý týden nový hrnek. Myslíte, že je to problém?

zmrz_lina
22. dub 2018

Zkusila bych nabídnout pití přes obyčejné brčko a pokud ani tak ne, tak bych to nehrotila, kojením si vezme kolik potřebuje. Mně starší taky pil málo (kojen do 18m) a caj nevypije dodnes (3r).

slimacikmia
22. dub 2018

@matkacekatelka oni sa práve v DM dajú kúpiť náhradné savičky k tomu 🙂

slimacikmia
22. dub 2018

@matkacekatelka ale osobne si nemyslím, že by to mal byť problém, keď to zažltne od mrkvy alebo tak...

matkacekatelka
22. dub 2018

@slimacikmia aha, to jsem nevěděla, že se dají koupit náhradní savicky. Děkuju. Hned ji koupím😉

luj89
22. dub 2018

@matkacekatelka to bych teda vuuuuubec neresila 😀

Strana
z2