icon

Přesnídávka z broskví. Jak dlouho vydrží zavařená?

krista71096
31. črc 2019

Ahoj,

máme možnost získat od tchána broskve a uvažuji, že bych z toho udělala malé přesnídávky. Jenže malá bude na světě až tak za 2 týdny, tak se chci zeptat jak dlouho vám takova zavařená přesnídávka vydrží, než začneme s příkrmy 🙂

Děkuji 😍

Děkuji

Strana
z4
zelenaesmolda
1. srp 2019

@bayt
bila mouka opravdu neni nic zdraveho a ten chleba taky neni zadna hitparada ale porad je to lepsi,nez rohlik omatlany na krame buhvi kym.Lidi jsou prasata a nedelam si iluze,ze nekdo si po zachode neumyl ruce a pak pekne osahaval rohliky...

pandabox
1. srp 2019

@bayt tak jde o druh zpracovani, typ mouky, pokud jde o kvaskove nebo drzdove pecivo..rohlik ma vyzivovou hodnotu nula, pak lze dat kvaskovyzitny chleb napr. proste na rohliky casu dost, jednou je dostanou, ale neni kam spechat..rohlik neutece..

pandabox
1. srp 2019

@michaelllas a jak jsou podle vas delane ty kupovane presnidavky? za studena?

bayt
1. srp 2019

@pandabox Tak rozdíl v rohlíku a běžném chlebu je asi tak v tom, že v rohlíku je navíc trocha oleje. O tom nemá cenu se dohadovat, každá doba má svoje "zlé" potraviny, bývaly to vejce, mléko, teď zase mouka nebo sacharidy :D

michaelllas
1. srp 2019

@pandabox nene vysvětluji v předchozím příspěvku 😊

oveckaluky
1. srp 2019

@zelenaesmolda Nedělej si iluze, že balení chleba je třeba neosahaný. Dělala jsem brigádně v pekárně... Občas je to fakt mazec. 🤐

oveckaluky
1. srp 2019

@bayt Přesně. Vzpomínám si, že u nejstarší dcery se co do příkrmů začínalo tvarohem a ovocem a pediatři doporučovali i zeleninové polévky doslazovat cukrem. V dnešní době nemyslitelné, dneska si dovolím napsat, že na jedenácti měsících dětem vařím kaši z normálního mléka, protože UM už nechtějí, a jsem za krkavčí matku, která ty děti postupně zabíjí...

zelenaesmolda
1. srp 2019

@oveckaluky
taky jsem delala v pekarne a hygiena se dodrzovala hodne prisne.navic prece jenom na nej saha mene lidi nez na ten x hodin vystaveny rohlik 🙂

@oveckaluky tvaroh by se do roka vubec davat nemel,ale je jasne,ze se to proste meni cas od casu ty doporuceni.babicka taky porad tvrdi,ze cukr jde na kosti...

oveckaluky
1. srp 2019

@zelenaesmolda Tak asi jak v které pekárně. 🤣 Nebudu se tu rozepisovat, ať někoho neznechutím, ale hygiena, no nevím no... lepší fakt nevědět. Ale to se netýká jen pečiva, to je masokombinát, lahůdky,... to bysme nemohli jíst nic.
A k tomu tvarohu. Co se za těch pár let změnilo? Děti? Nebo složení tvarohu? Podle mě je to hlavně byznys... třeba když byla Kája malá, příkrmy ve skleničkách se teprve začínaly dělat. Dneska jsou pro matky na prvním místě. Pro spoustu matek je dokonce vaření dětem doma špatně. A proč? Protože "nejnovější výzkumy", reklama a trendy.

zelenaesmolda
1. srp 2019

@oveckaluky
jednak se zmenilo slozeni tvarohu,to mliko,ze ktereho se dneska vsechno dela je sra.ka.pribylo alergii na BKM nebo na laktozu,pokrocila medicina.A netvrdila bych,ze pro matky jsou kupovane prikrmy na prvnim miste.Ja doma male varim cerstve,prikrm dostane kdyz treba nekam jedeme nebo nebyl cas uvarit atd.
Ale souhlasim,ze spousta veci pro deti jsou jenom byznys a reklama.

oveckaluky
1. srp 2019

@zelenaesmolda Zrovna tady nevím. Jasně, něco jiného je tvaroh koupený v plastové krabičce, ale pokud máš možnost kupovat mléko a výrobky z něj u poctivých zemědělců, nevidím v tom problém. Ale zase, proč ny se to doporučovalo v dnešní době hypermarketů.
Tohle je jedno z těch "hádavých" témat, což nemá smysl. Je to vec názoru a zkušenosti. Jinak s tebou většinou souhlasím. 😉

zelenaesmolda
1. srp 2019

@oveckaluky
nam teda jeste pediatra ohledne tvarohu rekla,ze kdyz se s nim zacina tak opatrne a michat s jogurtem,ze jsou tam koncentrovane bilkoviny.mala ma 15m,tvaroh zatim nemela ale chystam se na to 🙂

oveckaluky
1. srp 2019

@zelenaesmolda Naším bude rok, taky ho teda ještě neměli, ale teď už toho dost baští s námi, tak i na něj někdy dojde. Ale u nás doma moc nefrčí. V buchtách ho mám ráda jen já, a v pomazánkách jsem ho postupně nahradila prokapanou zakysankou. 😉

blondynka400
1. srp 2019

@zelenaesmolda změnilo se složení tvarohu? 😂😂 A v čem, mohu se zeptat?
Souhlas, že tvaroh děti cca do roka mít nemají, ale ten hlavní důvod, proč tomu tak je, jsi neuvedla 🙂

@oveckaluky s hygienou v různých provozech souhlasím, radši to nevidět.... A ten zbytek máš pravdu, bohužel ☹ Já jsem pro zdravou výživu ale tak nějak u toho používat hlavu, což se v dnešní době hodně matkám nějak nedaří a posouvají to až za hranice, kdy těm dětem vlastně škodí. Navíc život žijeme jenom jednou, i dítě má dětství jenom jedno, tak proč si ho neužít. A to, kolik firem si udělalo z dětí byznys a dokonalým marketingem z toho udělali nejlepší věci pro dítě a jejich vývoj je smutné.....

oveckaluky
1. srp 2019

@blondynka400 Právě, je to smutná realita. Lidi by měli víc přemýšlet, a ne jen slepě důvěřovat a jít s dobou. Nejhorší je, když se pak s tebou hádají a mají tě za blbce, přitom jsou to oni, co nepřemýšlí...

zelenaesmolda
1. srp 2019

@blondynka400
doporucuju cist pozorneji

jerou
1. srp 2019

ja jsem oloupala a nakrajela na kostky a zamrazila. pak jsem jen odebrala a pridala jablko nebo hrusku nebo co bylo a rozvarila pred podavanim. Mela jsem i svestky a blumy.

blondynka400
1. srp 2019

@zelenaesmolda rozhodně jsi nikde nenapsala, na co se ptám .-) Tedy ptám se konkrétně, v čem je jiné složení mléka teď a před 30 lety? V čem je jiné složení tvarohu? Co obsahoval předtím a co už neobsahuje nebo naopak?
To samé tvrdíš, že tvaroh do roka ani náhodou. To co jsi napsala jsou pseudodůvody. Klasika dnešní doby.... Něco nedávám, ale vlastně nevím proč 😀

@oveckaluky to máš pravdu, když ono to přemýšlení někdy bolí.... A jít jako stádní typy s dobou je jednodušší...

bayt
1. srp 2019

@zelenaesmolda Tak já myslím, že trocha tvarohu nikdy nikoho nezabila. Pokud matka dává dítěti pestrou stravu, (předpokládám, že ano) tak mu nebude dávat tvaroh denně k snídani a večeři. Tudíž docela bezpředmětná diskuze. Já jsem tedy oproti doporučení zaváděla obiloviny o dost později, totéž mléčné výrobky, ale zpětně mi to přijde jedno, protože syn je fakt hodně kojený a ta trocha, co kdy čeho snědl, nestojí za řeč.

Ty doporučení se stejně pořád mění. Za mě v tomhle platí pestrost, co nejvíc kojit minimálně do toho toka a prostě dát dítěti ochutnávat.

kittyy17
1. srp 2019

@zelenaesmolda no a co, že je v tom cukr. Dítě potřebuje z něčeho energii, a ta troška ho nezabije...

zelenaesmolda
1. srp 2019

@kittyy17
ano,dite ma energii z jidla,ktere obsahuje prirozeny cukr,treba v ovoci je ho dost.tady je rec o pridanem bilem cukru,ten opravdu dite nepotrebuje.a kdyz si reknes,ze troska ho nezabije tak doporucuju podivat se na slozeni potravin,DDD hrave prekrocis pokud si mnozstvi cukru v potravinach nehlidas,to stejne plati o soli.

bayt
1. srp 2019

@zelenaesmolda Hele, promiň, že to řeknu tak upřímně, ale ono je fakt úplně jedno, jestli má dítě kostku cukru nebo nemá, když má za matku hádavou fúrii.

fouskovi
1. srp 2019

@pandabox na rohlíku nevidím nic špatného dát to na zuzlani ročnímu dítěti a příkrmy dávám kupované a presnidavky ji i s cukrem aobezni nejsou

zelenaesmolda
1. srp 2019

@blondynka400
treba v tom,co kravy zerou?nebo mas pocit,ze je prirozene kdyz jsou kravy nahnane nekde v kravinech,umele oplodnene aby produkovaly mleko?ze se jim davaji leky,ATB atd?Pak ani to mliko nebude zrovna nic moc dobreho kdyz je to vsechno umele vyhnane.To mas to stejne jako s rybama,taky to neni nic zdraveho,plne leku,plastu.

@bayt
no vidis,a me to jedno neni jestli ma nebo nema kostku cukru 🙂
ono spousta matek to neresi a pak se strasne divi,ze jejich detatko ma ve dvou letech 30kg a jine zdravotni problemy,protoze prece parecek,slaninka,cokoladka nikoho nezabijou :D

bayt
1. srp 2019

@zelenaesmolda ATB je u nás zakázané dávat preventivně, v celé EU. Dává se jen, když je kráva nemocná, nebo bys ji nechla chcípnout? A v tu dobu se to mléko nedává lidem.

Vidíš, my jsme se stravovali normálně a obezitou ani zdravotními potížemi netrpíme. Syn se stravuje normálně a je to zdravý a šikovný chlapeček, který v půl roce lezl. Tak ono je to asi v něčem jiným.

zelenaesmolda
1. srp 2019

@bayt
v pul roce lezl,to je teda mega uspech a meritko zdraveho zivotniho stylu :D
kdy zacal cist?ve dvou letech?kvadraticke rovnice resil v prvni tride ne?

bayt
1. srp 2019

@zelenaesmolda Je mu rok a půl, napíšu za půl roku 😉

zelenaesmolda
1. srp 2019

@bayt
mela bys ho ucit cist uz tedka,ve dvou letech uz je docela pozde,moje dcera uz po vecerech louska naucne slovniky :D

bayt
1. srp 2019

@zelenaesmolda Syn už poznává písmenko A, B a D.

blondynka400
1. srp 2019

@bayt z toho si nic nedělej, že poznává jenom tři písmenka. Ta zaostalost bude tím cukrem a bílou moukou 😂😂

@zelenaesmolda opět jsem nedostala přímou odpověď na mojí otázku.... Pouze smyšleniny. Každopádně co mne fakt pobavilo, tak ona inseminace má vliv na kvalitu a složení mléka? 😂😂 Chceš tím tedy říct, že děti, co pochází z umělého oplodnění a jejich matka je kojí jim vlastně dává jiné špatné mléko oproti těm, které počaly přirozeně? 🙈😅

Strana
z4