Přesnídávka z broskví. Jak dlouho vydrží zavařená?
Ahoj,
máme možnost získat od tchána broskve a uvažuji, že bych z toho udělala malé přesnídávky. Jenže malá bude na světě až tak za 2 týdny, tak se chci zeptat jak dlouho vám takova zavařená přesnídávka vydrží, než začneme s příkrmy 🙂
Děkuji 😍
Děkuji
@zelenaesmolda Srovnávat dům a dítě je fakt pecka. Jak jsem už psala. Buď ráda, že nevíš co píšeš.
@zelenaesmolda touha po majetku a po diteti se neda srovnavat. Jako taky nejsem odvarena z dam tesne pod petactyricitkou, ktere maji v tomto veku z IVF prvni dite. Ne kvuli IVF, ale spis kvuli tomu, ze starsi rodice uz nemaji tolik sil treba. Ale naprosto chapu, ze kdyz to v reprodukcnim veku nejde prirozene, tak se tomu muze pomoci. Nekdy staci treba banalita, nekdy to chce klasicke IVF. Ale proc ne, za to stesti to stoji.
@krista71096
zavarenina, pokud je dobre chytla, vydrží dlouho. My mame teda presnidavky a kompoty dlouho ve sklepe, nic jim neni. Stejne tak zeleninu, maso ve sklenkach zavarene. Proste vse možné. Nic tomu neni, žádná plíseň ani nic...
Loni jsem synovi do zásob taky v lete delala presnidavky, ale z meruněk, davala jsem mu je pak pres zimu. Dnes uz je vetsi a spis lupe ty kapsičky, uz sam. Ale jinak domácí presnidavka, super věc. Však to muzete pak jist popřípadě i vy, nemusi to jist jen mimco, ne? 😀😀😀
@sunflowerr dají se koupit i kapsičky pro domácí použití. Mají je třeba i v DM
https://www.dm.cz/papoo-kapsicka-na-jidlo-p8595...
Za mne je to super a člověk se nemusí vzdávat domácího i později...
@blondynka400
ano vim. Ale syn ji presnidavky jen obcas, nebo spis vetsinou, kdyz nekam jdeme, tak je beru pro pripad nouze na cesty. Snazim se mu davat uz čerstvé ovoce a taky jiné svaciny. Tohle muze byt super vychytávka, ale pro nás je to uz zbytečné.
@sunflowerr já to dávám občas i do školy na svačinu. Mají to rády 😀 Má to zase jiné kouzlo, než čerstvé ovoce a hlavně se to neomačká do odpolední svačiny a tak 🙂
@blondynka400 o techto kapsickach uvazuji, ma to smysl? Daji se dobre vymyvat? Diky moc.
@sudylichozrout za mne to smysl má, dá se to dát i do myčky, s mytím jsem neměla nikdy problémy. Mám dva typy, tyto z DM a pak ještě jiné, ale ty teď nemůžu najít :-/ , osobně je ale mám radši, o něco lépe se to udržují.
@blondynka400 ja se prave bojim, aby to nezacalo nejak plesnivet ci zatuchat, i kdyz budu vymyvat samozrejme. Mam blbou zkusenost s lahvickami na piti. Vsechny po case smrdi jak moje stara termoska, i kdyz jsem ji denne vymyvala fest.
@sudylichozrout Už jsem taky podlehla kapsičkování (brzo, já vím!), koupila jsem nějaké od twistshake (tipuju, že všechny jsou na stejný princip) a na cesty jsou super! Pro mě aktuálně nejčistější varianta stravování venku 😀
@sudylichozrout za mne nemůžeš očekávat, že to budeš používat jednu celý rok. Ale používám cca půl roku 12 kusů/2 děti a vyhodila jsem zatím 2. S tím, jaká je pořizovací cena mi to přijde v pohodě.
S lahvema mám zkušenost stejnou a to tam dávám jenom vodu. Zkusila jsem i tu zdravou lahev a dopadla stejně. Občas nejen že smrdí, našla jsem tam i plíseň. Takže už zásadně nekupuji. Holky ale většinou vyhrají nějakou na závodech, tak jich mám stále zásoby 😀
@journals princip mi přijde též stejný. Jen to co mám se liší v uzávěru. Ty jedny se lépe čistí.
@sudylichozrout
no nevim jestli stoji za to stesti jednotlivce to,ze si sereme do vlastniho hnizda tim,ze prechytracujeme prirodu.
A jak rikas,ty damy co maji v 45 prvni dite tak tem bych to nepovolila,mela by byt dana vekova hranice zakonem.Priroda vi moc dobre proc neni zena v 45 letech uz plodna.Navic chudak dite,do prvni tridy ho povede skoro babicka,do 40 bude pravdepodobne sirotek a o generacnim rozdilu nemluvim...
@zelenaesmolda a co uděláš se ženama, které mají po 40 děti přirozeně? Taky jim to zakážeš?
@zelenaesmolda Znovu opakuji, zeny, ktere prodelaly vaznou nemoc se taky dle tebe nesmi rozmnozovat? Ty, co mely ATB by to nemely brat, at to priroda vyresi sama? Zakazeme skoro vsechny operace? Pokud prece prodelam vaznou nemoc, je mozne, ze z genetickeho hlediska bude podobne nemocne i me dite.
@bayt tu sa "nevyhadas" mi pride..
@zelenaesmolda neberiem ludom ich nazory, ale nemam rada, ked maju dvojity meter. IVF nie, ale liecit choroby ano. A potom prirovnavas barak k dietatu, ale je predsa tak ine liecit ludi dopomahat im k mimi. Ked zoberies pocet ludi co sa liecia na vazne choroby a pocet deti narodenych cez IVF, tak prirodzeny vyber skor narusame liecenim chorob. Kludne si maj nazor, ten ti nemoze nikto brat a je logicky, ale stoj si za tym co hovoris vo vsetkych ohladoch. A som zvedava, ci ked sa nedajboze bude niekto z tvojej rodiny potykat s nemoznostou otehotniet, budes hovorit rovnako.
@zelenaesmolda A není to věc těch rodičů? Každá prostě nemá to štěstí, že otěhotní kdy ona chce, dokážeš to pochopit? Umíš si představit, že bys své dítě mít nemohla, moc ho chtěla, a řekli by ti, že máš smůlu, protože jsi stará a je to proti přírodě?
My máme rozdíl mezi staršími dětmi a dvojčaty 12 a 17 let. Mně bude v lednu 40, manželovi v září 52. Až půjdou do první třídy, bude mi 45 a manželovi 57... a co? A věř tomu, že po tom potratu kdyby se nepovedlo přirozeně, šli bychom i do IVF.
@bayt Tak ještě že jsem to stihla, nejsem zrovna árijský typ. 😂

@zelenaesmolda promin ale ty snad nikdy nemas kometare rozumny a k veci... ty jsi vzdycky pani chytra co vi vsechno a nejlip..