icon

První příkrmy - častější zvracení?

journals
19. črc 2019

Syn (skoro 6,5 měsíce) začíná jíst příkrmy, aktuálně cca 3. týden. Je to jedlík, chutná mu, s přijímáním příkrmů nemá žádný problém, ale všímám si, že častěji zvrací. Dneska měl v příkrmu poprvé kuřecí maso. Po jídle se ho snažím udržet v klidu, ale i po 2,5 hodinách po jídle se třikrát strašně pozvracel. Všechno bylo čerstvé, kvalitní. Od doby, co dávám příkrmy si všímám, že zvrací častěji. Po kojení zvracel minimálně. Je to normální? Samozřejmě ho nekrmím rychle, není ve stresu, na jídlo má chuť, ale pak stačí, aby se jednou blbě přetočil na břicho a už v tom leží. Docela mě to začíná trápit... ☹

Strana
z2
puhelin
20. črc 2019

@journals Jo, ty byly v pohode. Lezela si na brise na omyvatelne podlozce (neco bohuzel vic spini). Pak jsem ji dokojila. Bylo to pozvolnejsi, jeste ve 12 mesicich byla vic kojena, nez dokrmovana, ale mne to nevadilo. Ted ve 27 mesicich sni plny talir polevky a k omacce 2 knedliky a jeste se pta po kompotu 🙂

kittyy17
20. črc 2019

@journals oba kluci blili do 1,5 roku, ale pravda je, že to bylo mlíko (UM, i tři hodiny po vypití). občas vyhodili i příkrm, ale minimálně.
Jestli už se bojí jíst, zkus příkrmy na dva týdny vysadit úplně.

hellblau13
20. črc 2019

Moje dcera takhle zvracela po vařeném žloutku. Přesně 2 h po jídle. Zvraceni bylo takové, že jsme skončily v nemocnici a jednou dokonce na infuzi kvůli dehydrataci. Vypadá to, že má alergii na vejce. Nedávám je a od té doby nezvracela.

mku
20. črc 2019

@journals ty jo tak to je peklicko :( zkus uplne v prikrmama prestat a treba za par dni zacni znovu a uplne od zacatku tzv nejdriv dyni nebo neco (nas treba nikdy nechtel samotnou mrkev)... on uz to taky muze mit bloknuty v hlave ze se proste zvraci. A pokud ma zajem davala bych uz zuzlat do ruky ovoce i zeleninu a klidne uz i rohlik nebo kukuricnou krupku...
Ono nic jinyho nez zkouset co zabere stejne neni... my byli dokonce i na rtg s kontrastni latkou aby zjistili jestli nema reflux... a jedina rada doktoru byla ho po jidle drzet co nejdyl v lehatku. Coz melo jediny nasledek - zasekl se mu vyvoj jak se nemohl hybat a pak zacal chodit az v 15ti m

Strana
z2