icon

Roční chlapeček nechce jíst obědy, máte zkušenost?

bclk
5. kvě 2014

Dobrý den, prosím, máte také někdo zkušenost - řešení? Ročný synek už asi 2 měsíce odmítá jíst obědy. Někdy se nám podaří něco sníst, ale většinou vařím spíš zbytečně. Zkoušela jsem polední jídlo dávat v jinou dobu, třeba odpoledne, ale je to vesměs stejné. Sní třeba jen 2 lžičky, zbytek plive nebo nechce vůbec. Konzistence jsem také zkoušela všelijaké - mixovat, rozmačkat, větší kousky, menší kousky... Příkrmy ze skleničky odmítal vždycky, vařím tedy různé maso se zeleninou a přílohy. Vařím ve vodě nebo teď už i peču, např. kuře s bramborem, všem to chutná jenom jemu ne ☹ . Jde mi hlavně o to maso, k růstu ho potřebuje, to je jasné. Ostatní denní jídlo jí celkem bez problémů, ale to maso... Prosím, poraďte. Děkuji....

pavlapl
5. kvě 2014

Moc tě nepotěším ale já čekám už 8 rok že mi holka začne jíst obědy. Oběd co uvařím sní tak 2x do měsíce.Nejí maso, zeleninu, ovoce. Většinou jí pečivo a nebo jogurty. Já to už neřeším. Nechce jíst tak ať nejí.

giovanna2012
5. kvě 2014

Mám doma to samé. Holka má rok a půl, ale něco do ní narvat je nadlidský úkol. Taky už to neřeším. Spíš se bojím, aby jí ty vitaminy a živiny nechyběli....možná se zkus poradit s doktorkou. Já to udělám. Takže to nakonec řeším. Občas si protiřečím. .🙂

tichackova
5. kvě 2014

U nás to samé. Elišce budou dva a obědy prostě nejí. Ale u nás je to ještě horší - nejí ani snídaně, ani večeře. Nebýt sunaru, je úplně o hladu. Třeba včera měla kromě sunaru ráno a večer 3 gumový medvídky a 1/4 suchýho rohlíku.

bclk
autor
5. kvě 2014

Děkuji za informace. S doktorkou jsme to řešily, ale jednoznačnou radu v podstatě nemá. Uvidíme při další návštěvě. Kéž by to bylo jenom nějaké období a časem to přejde... Děkuji všem 🙂