Roční syn odmítá hlavní jídlo

meck007
31. kvě 2016

Ahoj holky 🙂 Prosím o radu. Můj roční syn byl už od 4 měsíců velký jedlík. S příkrmy nebyl nikdy problém. Ale už asi měsíc odmítá hlavní chod. Ať už uvařený, nebo příkrmy z lahviček. Dostanu do něj tak 4 lžičky a pak už nic. Ale ostatní jídla, jako jogurty, ovoce, kaše, mléko mu nijak nevadí. Už nevím co s tím. Zdá se mi, že i zhubnul. Máte prosím někdo podobnou zkušenost? Jak jste problém řešili? Děkuji za odpovědi.

panickatlamicka
31. kvě 2016

Mozne priciny ( probehlo u nas): rust zubu ,ockovani. Resila jsem to tak,ze jsem vic kojila.

jaja01k
1. čer 2016

U nas je to ted taky. Kase, jogurt, presnidavka, neni problem. Ale obed proste nesni. Ani to neochutna. At je to cokoli, staci ze to vidi a zacne se kroutit, vriskat a nedostanu do nej ani lzicku. Vyjimecne se zadari, ze sni aspon dve tri lzicky. Nechce ani kdyz ho necham, aby se krmil sam rukama. Starsi to mel v tomhle veku taky, takze vim, ze ho to zase prejde, a neresim to.

adede
1. čer 2016

Jí to samé, co vy? Moje děti už v roce nechtěly ta dětská jídla, ale normální oběd, jako ostatní. Polévku a maso se zeleninou a přílohou už klidně může (samozřejmě s minimem soli a koření). Dceru jsem si posadila na klín, dala do ruky lžičku, ona měla pocit, že jí stejně jako my velký a druhou lžičkou jsem ji krmila ještě já, aby něco opravdu snědla. A baštila jako divá...