Za jak dlouho po masozeleninových příkrmech přidat ovoce?

lindapp88
25. únor 2017

Ahoj maminky.
Chtěla bych se vás zeptat, za jako dlouho začít dávat ovoce? Malému je 6měsíců,zhruba třetí týden dávám zeleninu a už začínám zařazovat maso. Kdy můžů začít přidávat i ovoce? jako dopolední svačinku? Jak jste to měly vy? 🙂

lv
26. únor 2017

Dala jsem měsíc po mase

lenkas1982
26. únor 2017

Taky měsíc po mase. Dala jsem jako odpolední svačinu. Když jsem pak přidala cca v 9-10m jogurt, přehodila jsem ovoce na dopoledne a ten jogurt měla odpoledne. Ale to si asi rozhodni podle svého, kam ti to sedí víc podle toho, kdy ti malý vstává a jak spí přes den.

leki
26. únor 2017

Dala jsem jak malej zvládl v pohodě jednu celou dávku masozeleniny, což bylo docela brzo.

netopejr
26. únor 2017

Tak ja dávala zeleninu, ovoce, jogurty , poloviny, prilohy, a maso až dost později, děti to hůř tráví a zatěžuje to trávicí system.

lindapp88
autor
26. únor 2017

Taky jsem si řikala,že tak měsíc po mase. Aby neochutnal sladký a pak nechtěl nic jinýho 😝 A když už jsme u toho jídla,když dáváte prckům oběd, vážíte kolik by v porci mělo být masa? nebo podle oka? nevím,jakým způsobem, abych mu nedávala třeba málo, nebo zase naopak moc.

77moona
26. únor 2017

@lindapp88 Zkuste se podívat na složení nějakého kupovaného přikrmu, kolik je v něm masa. Můžete vycházet z toho.

leki
27. únor 2017

@lindapp88 ja myslim, ze na jednu celou porci by melo byt 20 g,nicmene myslim ze v kupovanych je to pomerove trochu min. Ja to ze zacatku vazila, pak jsem naznala, ze to moc hrotim a delala jsem to od oka. Doktorka, ze by melo byt maso/zloutek 6x do tydne, ja davala vetsinou jen obden (prijde mi to hrozne moc, zelezo a bilkoviny jsou dohnat i necim jinym, ja mam maso 3x do tydne max). Jinak podle me kdyz jednou dostane masa moc a jednou malo, nic zasadniho se nestane 😉