Zavádění lepku, co mám použít a kolik dní po sobě?

eviknufik
5. čer 2015

Ahoj holky, potřebuji poradit ohledně zavádění lepku. Možná tu nějaká diskuze už je, ale abych řekla pravdu, nikdo mi neodpověděl, tak jak bych potřebovala. Malému bude za týden 7 měsíců a rozhodla jsem se zavést lepek na doporučení dr. Jenže nevím jak. Dr mi doporučila buď kaše, nebo zahušťovat příkrmy ovesnými vločkami. Kaším se vyhýbám, bo je jich tolik, že ani nevím jakou koupit. Proto jsem se rozhodla pro ovesné vločky. Dnes je měl druhý den (jedna lžička do příkrmu) Všude ale čtu, že ovesné vločky neobsahují lepek. Co mám tedy použít, kolik dní po sobě? Někde jsem četla, že snad 1 lžička po dobu pěti dnů. Můžete mi tedy poradit co a jak? Díky.

lv
5. čer 2015

ovesné vločky obsahují malé množství lepku, zavádí se cca 4 dny po sobě rozvařenými vločkami /v jídle, polévce, s ovocem, jen samotné, to je jedno - jen nezavádět spolu s tím nevyzkoušené potraviny, aby jsi případně odhalila reakci/, a to ovesné, žitné, ječné a nakonec pšeničné, kdy ty mají nejvíc lepku.

eviknufik
autor
5. čer 2015

a potom můžu dávat třeba jednou týdně jak se mi to bude hodit? Třeba 1x do týdne ovesné, po měsíci zase 4 dny po sobě žitné a zase 1 x týdně atd? Nebo zjistím, že ovesné jsou ok, a hned najedu zase na žitné a stejným způsobem jako ovesné?

lv
5. čer 2015

můžeš, nemusíš, lepek k ničemu nepotřebujeme..plné zavedení lepku ti tedy bude trvat 16dní, vždy 4dny jedny vločky a pak je to na tobě, jak je budeš používat.

eviknufik
autor
6. čer 2015

Ještě jsem se chtěla zeptat, jak se pozná alergie na lepek a potničky? malý se mi včera osypal a nevím z čeho. jestli to může být alergie na lepek nebo potničky, dá se to poznat?

atenka46
15. črc 2015

Ovesne vločky lepek obsahují! Mam celiakii vim o čem mluvím....