Látkování novorozenců. Poradíte?
Ahojky,prosím o radu ohledně látkování. Jakou vel. oblečení jste využily pro novorozence. Počítejme váha porodní cca 3kg. Děkuji i za případné rady navíc
56, meli jsme nejake novorozenecke anavy kalhotky a jinak ctverce na novosklad a anavy novorozenecke svrchnaky.
Holky plen mám všehochuť mix,spíš mne zajímala zkušenost s velikostí oblečení. Mám za to,že přece jen je látkování objemnější než jednorázovky,tak zda třeba 56bodyčka zapnu.
normálně. ale já používala jen overaly. tam je zpravidla nějaká lhůta kolem zadku🙂
kdyžtak je tu skupina o látkování, tak se můžeš přidat a poradit se tam.
co se týče bodýček, jsou nějaký značky, který se zapínaj hůř, a některý líp. s bodýčkama z lidlu nebo z HM neuděláš botu, jsou krásně dlouhý a nesrážej se. oproti tomu tesco se postupně sráží a rozšiřuje do šířky. taková byla aspoň moje zkušenost z minulejch pár let. ale overaly máš úplně nejpraktičtější;)
joo, vlastně jsem používala super vychytávku, takový prodlužovák na cvočky právě na body kvůli plenkám (např. body s dlouhým rukávem vezmeš větší kvůli plence a pak ohrnuješ rukávy..) Ten prodlužovák se dá koupit, ale já si šila vlastní. Jen to nesedí na všechny značky bodíček, ale když si to pak hlídáš, tak se to vyplatí.

@lucca35 ahojky. Já mám pro malého od návratu do porodnice svrchní kalhotky univerzální velikosti, novorozenecke jsem nepoužívala a to měl syn 2,7kg. Mám ráda značky majab a bamboolik. Hlavně ale vybirej takové, které mají kolem nožiček dvě gumičky, u těch se mi nikdy nestalo, že by protekly. U těch bez gumicek se to stávalo celkem často. Mám jak s patentkami, tak na suchý zip. Na noc ale dávám vždy na suchý zip, je to pohodlnější. Jinak dovnitř vkládám klasické čtvercové pliny.