icon

Přikrývka do postýlky, výplň 100% polyester

zuzacek26
21. říj 2014

Holky včera jsem koupila krásný set do postýlky (polštářek, přikrývku, povlečení, mantinel a nebesa), ale teď to doma zkoumám a je tam výplň 100% polyester, není to špatně? A taky je tam praní pouze na 40 stupňů, tak si říkám, jestli jsem neudělala nějakou blbost, kupovala jsem v kamenném obchodě specializovaném pro miminka. Je to značka Tomi.

werunkaw123
•
21. říj 2014

Tak Tomy je poměrně známá značka co já vím... a co by mělo být špatně? jako myslíš ten polyester? tak to je na vkusu toto... někomu to přijde jako pohodlný materiál někdo si potrpí na bavlnu.

misar91
•
21. říj 2014

já bych tohle asi neřešila,jestli je materiál příjemný.jestli se bojíš že když to vypereš na 40 nezničíš tím bakterie,toho bych se nebála když to pak ještě přežehlíš 😉

butterfly
•
21. říj 2014

Tak u výplně je polyester naprosto v pohodě, znamená to, že se to dá prát. Peří by se prát nedalo 😉 Pak je otázka, na kolik se dá prát povlečení. Bavlnu bych klidně prala i na 60 °C, čtyřicítku tam dávají výrobci mnohdy jen proto, aby nevybledly barvy.

zuzacek26
autor
•
23. říj 2014

@misar91 povlečení v poho, mně šlo spíš o praní toho vnitřku, ale ten se zase asi tak často nepere, že?

zuzacek26
autor
•
23. říj 2014

povlečení je 100% bavlna, mně šlo spíš o výplň 100% polyester, jako jestli není lepší nějaké duté vlákno, něco hypoalergenního...a taky mě trošku vyděsilo, že je opět výrobce Polsko...

misar91
•
23. říj 2014

já ho vyprala uplně na začítku a přiznám se že ještě jsem na to ani nepomyslela,že bych ho mohla vyprat znovu...ale myslím že to není potřeba když je na tom povlečení...

mafeska
•
24. říj 2014

já žiju v domnění že polyester je duté vlákno 😀 teplotou praní na cedulkách se řídím poměrně běžně a zabití bakteriíí neřešim. Jinak já pěřinku a polštářek prala celkem často (dcerka měla období sundavání plíny a čůrání do postele nebo stačilo vylít pití).