icon

Se kterým materiálem máte lepší zkušenosti? Merino nebo Outlast?

ev.ka
23. čer 2018

Co byste doporučili, výhody, nevýhody, rozdíly ve funkčnosti... děkuji

jatva
•
24. čer 2018

Ja radsej merino. Je to prirodny material, ale moze kusat. Outlastu som neprisla uplne na chut. Je prijemny, ale nejak ma neoslovil.

ev.ka
autor
•
24. čer 2018

Cenově jsme na dvou rozdílných hladinách. Merino většinou stojí jednou tolik.
Pár outlastových kousků v šatníku máme, takže mě zajímá, jestli je ten rozdíl nějak markantní, když bodyno z merina stojí i 9 stovek :-O jestli má cenu pořídit alespoň jedno

vevina14
•
24. čer 2018

Ja mam tedy od outlastu nocni kosili a je to super, v zime me hreje a v lete se v ni potim minimalne je tedy bavlnene. Tak jsem si koupila jeste jednu. Ale cenove mi tedy neprijdou tak rozdilny, prijde mi to naopak stejne drahe.

jatva
•
24. čer 2018

Ked kupis rastuce merino napr manymonths, tak to moze nosit cely rok 🙂 ja radsej par kuskov merino veci ako milion bavlnenych.

ev.ka
autor
•
24. čer 2018

@vevina14 Tak outlastové bodyčko je za 4 stovky a merino za 8-9 stovek

sajulka
•
24. čer 2018

Z merina jsem pro dceru mela jedno body, ktere mi ve finale bylo lito pouzivat, aby ho hned neznicila (za ty prachy 🙂 ). Moje blbost, no. Kazdopadne funkcnost super. Nedam dopustit na merino ponozky, krasne hreji a v zime nejsou potreba extra teple boty. Nohy se v nich nepoti.
Outlast kupuju od narozeni doted (3 r) a lito mi ho neni, obleceni od nich beru jako naprosto funkcni a super vec, kterou nebudu prodavat dal, podedi ji netere. Navic sleduju jejich vyprodeje, to uz se pak hodi nakoupit vice veci, kupuju i vetsi velikosti a pak vytahuju ze zasob. Funkcnost oproti klasickemu bavlnenemu je opravdu znat. Ponozkam jsem od nich na chut moc neprisla, pripadalo mi, ze se v nich dceri hodne poti noha. Stejne tak v bambusovych. Vzdy jsem brala cepice a 2 kombinace triko (body)/kalhoty - jednu na spani, dalsi na oblekani ci jako prvni vrstvu v zime.

cherris
•
24. čer 2018

máme outlast, je mi příjemnější na dotek, merino kousalo, ale možná to bylo výrobcem....

nekiaxy
•
24. čer 2018

Ja merino pouzivam rada, mam ruzne znacky, vozim uz vetsiniu z Norska a vyjde souprava kalhoty a teiko kolem 800, kdyz chytnu v lednu akci. Ale neni merino jako merino, nektere muze trochu kousat. Osobne hi nemam rada jako prvni vrstvu na vrchnim dile, ale na merinu je super, ze funguje i jako druha. Takze body mi prijde zbytecne, radsi jsem davala na ven overal pres bezne obleceni. Nejuzasnejsi jsou ponozky🙂