icon

Výběr dudlíku. Který koupit?

modrkon
3. dub 2026

Dobrý večer,

prosím o pomoc při výběru dudlíku.

Mám vybraný dudlík od Philips Avent, je ortodonticky. Původně se mi moc líbily dudlíky od Bibs, ale četla jsem, že tento tvar dudlíků není vhodný pro budoucí vývoj zoubků. Teď jsem ale zase našla nějaké srovnání dudlíků a tam právě Bibs vyhrál jako nejlepší a nejoblíbenější (nejen v ČR).

Jaký názor na ně máte vy?

děkuji

lis6
3. dub 2026

@modrkon nejlépe nedávat, případně se dudlíku dostatečně brzy zbavit

prosincovemimi
4. dub 2026

Měla jsem ortodontický,než jsme ho ztratili. Máme BIBS a malý jiný nechce. Ten BIBS je zase lepší v tom, že je měkký snadno poddajný v pusince. Jiné mi přijdou dost tvrdé.

hennrietta
4. dub 2026

U dcery Lovi, u syna Babylove z DM. Za mě je to asi jedno. Důležité je, aby nebyl problém se zoubky, skusem a čelistí.

prejeta_zaba
4. dub 2026

Mně žádné dudlíky nechtěly. Dala bych jim je klidně ze zlata, abych spala v noci víc než hodinu v kuse. Takovéhle vybírání dopředu je celkem k ničemu. 😁

uzivatelkapetra
4. dub 2026

Dceru mi vrátili z nemocnice s takovou tou klasickou kytičkou, co jsme dudávali i my, každopádně jakmile jsme se mohli konečně v klidu věnovat kojení, tak dudlík nechtěla. První syn taky žádný dudlík nevzal.
Navíc jsem v různých vzorcích od doktorů nějaké dudle taky dostala.
Myslím, že je zbytečné cokoliv předem kupovat a toto platí dvakrát tolik, pokud se chystáš kojit.

drep
4. dub 2026

Vůbec bych neřešila dopředu. Dcera dudlíky nesnášela šmahem všechny, takže u druhé zkusím nějaký z balíčku z gyndy a počítám, že zas bude bez něj

elesse
6. dub 2026

Starsi mel mam, mela jsem ho z nejakeho balicku uz v porodnici. A bylo mu to jedno, cucal by cokoli. Mladsi nechtela nic. Bibs bych nedavala, fakt ma spatny tvar a mekke jsou i jine

mikejla93
7. dub 2026

Používali jsme značku MAM - jednak že je úzký tak kvůli zkusu zoubků, a jednak, když se ztratil či zničil, tak byl normálně dostupný v drogerii. První dudlík byl totiž značky, kterou jsme museli objednávat jenom online a to bylo trochu obtěžující no..

anonym_72569f
8. dub 2026

U dcery jsem mela Avent, Nuk a kyticku. Dudlik mela dlouho. Bylo narocne se ho zbavit a pak mela velky predkus. Pozdeji 2x fixni rovnatka a do ted nosi nasazovaci a ma dratky nalepene za prednimi zuby. Syn mi dudlik odmitl uplne (davil se i s tim nejmensim) za to byl kojeny do dvou let. Takze ja bych koupila jen nejaky mensi obycejny a pak zkusila, zda by byl vubec potreba. Ono se to fakt potom blbe tomu diteti bere, ale zas lepsi nez cucat palec.