Bezkontaktní teploměr, máte zkušenost?

zuzaaaaa
3. dub 2017

Ahoj, vybiram teplomer pro mimi. Mate dobre zkusenosti s bezkontaktnimi? Popripade prosim znacku. Dekuji🙂

valkyra222
3. dub 2017

Koupila jsem si v prosinci v lékárně úplně nový teploměr thermoval duo scan abych malého v noci nemusela budit a měřit mu furt přes zadek a když přišlo na teploty byl teploměr absolutně nepoužitelný!musela jsem měřit na třikrát pokaždé Ukázalo jinak takže jsem nevěděla jestli malý potřebuje sirup či čípek na snížení horečky nebo ne! Chtěla jsem ho vrátit stal 990,- kč bohužel v dr.Max řeší reklamace tak ze teploměr poslali dodavateli a ti mi ho poslali zpět s tím ze teploměr je v pořádku a neshledal žádnou chybu a ze návod na použití najdu na internetu i když jsem do reklamace uvedla ze chci spis vrátit peníze než teploměr no mám ho doma a dávám ho na bazar!!

pastikaa
3. dub 2017

Ahoj, mám za 300kc z Lidlu, zatím jsem měřila jen na dospelakovi (na mimi ještě čekáme) a už teď ten teploměr miluju! Přejedu čelo a je zmereno a řekla bych velmi dobře...mozno měřit u v uchu. Udává teplotu mistnosti a čas. Kupovala jsem před 3 týdny.

luj89
3. dub 2017

Ahoj, taky jsem chtěla původně bezkontaktní, ale bohužel jsem na ně obecně četla jen samá negativa. Jde o to, že vůbec neměří přesně. Ten do ucha je velmi obtížné použít u malých dětí, protože zvukovod je úzký a nemůžeš mimču zatlačit ouško dozadu a nahoru, aby byl zvukovod ,,narovnaný" a ten teploměr se dal namířit až na bubínek. Já plánuju koupit klasický s ohebnou špičkou Omron nebo Hartmann - ty mají nejlepší recenze. Škoda, že už se neprodávají rtuťové, ty jsou podle mě úplně nejlepší.

absintka19
3. dub 2017

Já dopředu nekupuji teploměr, na co? 🙂 jen když bude potřeba prikoupime. Já byla nemocná jen 5 krát v životě, jako miminko nikdy 🙂

terezapetrova
3. dub 2017

@luj89 bohužel ne nejlepší z hlediska bezpečnosti u děti..

mku
3. dub 2017

Ja jsem koupila za 899 na alze a naprosta spokojenost.. jde na celo i do ucha (to jsem byla zvykla u dcery a nemuzu si vynachvalit).

nika_sp
3. dub 2017

Bezkontaktní jsou na prd všechny. Jediné o čem teď přemýšlím je iThermometer. Není sice bezkontaktní, ale jednou se nalepí čip a pak už se s nim nijak nemanipuluje. Co jsem četla, tak měří fakt přesně a hlavně kontinuálně, což je v případě vysokých horeček velká výhoda.

@absintka19 Tak asi na to, že většina miminek má větší či menší teplotu každou chvíli a shánět teploměr o půlnoci, když dítě hoří neni to pravý ořechový. Jestli tvůj prcek ještě neměl teplotu, tak si myslim, že je fakt výjimka. Průměrné miminko má dle statistik horečku 6x až 8x za rok!! Musim zaklepat, že moje děti mají imunitu dobrou, ale horečky ke 40ce už teda měli oba (například neštovice nebo šestá nemoc) nebo prostě bez jakékoliv nemoci jen jako bouřlivější projev fungování imunitního systému. A to klidně tak, že k večeru začali mít nenápadně teplotu a v noci měli 39,5. Druhý den už vůbec nic.

kristynatita
4. dub 2017

@zuzaaaaa nekupujte ho v zadnem pripade. Nam klamne nameril teplotu u novorozence a zpudobil vyjezd na pohotovost. tahle technologie je spatna. Kupte dva digitalni teplomery a merte v zadecku. To je nejspolehlivejsi a dela se to tak i v nemocnicich. U nas letel bezkontaktni teplomer z okna. A to byl ren z drazsich

luj89
4. dub 2017

@terezapetrova Myslis, ze je nebezpecny? Podle me na tom neni nic hrozneho 🙂. Jestli ho sezenu, budeme pouzivat ten. Prijde mi to opravdu jako jedina spolehliva metoda mereni.

terezapetrova
5. dub 2017

@luj89 v případě, ze se rozbije a dítě nedej bože rtuť sní. Ta je jedovatá. To je pravé důvod proč se už nevyrábí. Vseobecne nehody se stávají to je fakt. Btw i kdyby jsi s nim měřila dítě-malé dítě ti několik minut v klidu na změření "rtutacem" 🙂 nevydrží.nevysvetlis mu, ze se musí změřit a byt v klidu ;)

valkyra222
5. dub 2017

Kdyz mel maly horecku na spanku jsme namerili 38.4 v uchu 39.1 a normalnim digi teplomerem namerili v zadecku 39. a v podpazi 35 takze ten infra pujde pryc.nevedela jsem jestli dat sirup na srazeni nebo ne :/

luj89
5. dub 2017

@terezapetrova U rtuti jsou jedovate vypary, ne rtut samotna. Ale mas pravdu, ze ta doba mereni je velka nevyhoda tohoto typu.