Co je potřeba pro novorozence na prvních šest měsíců?
Ahoj holky sice čekám druhé, ale tentokrát listopadové miminko. Vše po prvním jsem darovala takže nemám nic a to jsem kupovala vše a až moc to přeháněla. Nic méně teď už nechci nic nezbytného kupovat. Co na prvních 6 měsíců reálně využiju a kolik kusů? Jaké oblecěni bylo nejpraktičtější? Pyžámka na zip?
@ovesova Overaly s capkama + zapínání k oběma nožkám (ty k jedné noze totálně nepraktické na noční přebalování v polospánku, takže u nás cvočkové), body co se u krku zapínají (nesnáším zavinovací body - sice se hezky dávají, ale u krku je to prostě vykrojené víc), dupačky a polodupačky - úplnému mimiňátku jsem nedávala ponožky, přišlo mi to zcela zbytečné. Pak záleží i na tom, jak moc je miminko "blicí". Oba kluci byli zveacející, první víc, než se zjistilo ABKM. Druhý do oblouku a byl na operaci a má nyní taky ABKM.
Peru vše s naším oblečením po mém šestinedělí, abych nečekala na naplnění pračky miminkovským. Plus nejsem zastánce mít toho kvantum. Máme okolo 10-15 body, 3-5 polodupek/dupaček, +-10overalů (teď na léto mám třeba jen 3 v jedné velikosti, jelikož je teplo a rychle vše schne). Stačí 2 svetříky nebo mikinky. Do cca roku jawm nedávala vůbec rifle, maximálně s laclem, ať nikde netáhnou. A to jsem je na prvního nakoupila fešácké rifličky a nakonec letěly pryč.
Kluky mám únor a duben a na staršího jsem používala hodně punčošky - malý je zatím snad měl jen dvakrát, protože je prostě narozený už do tepla. Zavazovací čepičky, aby se neshrnovaly.
Tím, že jsem měla u obluch císaře, tak na vanu desky, aby měla výš vaničku (malému jsou 3 měsíce a stále využívám). Sice máme byt, ale za mne nepostradelný pojízdný koš (ať už va4ím nebo si hrajem se starším, syna jen převezu, kam potřebuji). Pak kojící polštář. Teď už sice nekojím, ale i s mlékem ho využíváme, aby byl výš.
Na prvního jsem šila výbavu do postýlky a jsem ráda za hnízdo (využila jsem minimálně třičtvrtě roku). Pak máme propůjčený monitor dechu. A za nás je nepostradatelná kamera. Máme doma dvě - jednu u staršího a malému jsme koupili taky. Ale u malého jsme pořídili s displayem, takže není potřeba telefonu. Zároveň mají na obě kamery přístup mohi rodiče a mohou kluky pozorovat a nebo se s nimi i spojit (kamery jsou s mikrofonem i reproduktorem). Pak jsme u obouch využili vysavač - stáhli jsme si 10hodin zvuku a pouštíme, když jde chrnět. Starší spalnohem lépe, jak mladší. Světýlko na noční krmení/přebalování. A pak tedy ještě elektrická odstříkávačka. U prvního jsem měla ruční, u druhého mi manžel koupil elektrickou na cestování od sencoru tuším. Super věc -jezdíme dost po doktorech a tak jsem po cestě odatříkávala.
@martulka88 Hodně z vás tu doporučuje hnízdo pro miminko, ale přemýšlím, jestli to opravdu stojí za investici 😒 Švagrová si ho moc přeje, ale přijde mi to trochu zbytečné, když miminko stejně tráví většinu času v náruči nebo postýlce… Opravdu to funguje a využije se to hodně, nebo byste spíš vybrali něco jiného jako praktický dárek?
@martulka88 Hodně z vás tu doporučuje hnízdo pro miminko, ale přemýšlím, jestli to opravdu stojí za investici 😒 Švagrová si ho moc přeje, ale přijde mi to trochu zbytečné, když miminko stejně tráví většinu času v náruči nebo postýlce… Opravdu to funguje a využije se to hodně, nebo byste spíš vybrali něco jiného jako praktický dárek?
@tanasvobodka myslim si,ze to je pekny darek.ja mela hnizdecko v postylce.ale muze byt i na gauci apod.urcite jsou horsi,,zbytecnosti”
@tanasvobodka zvlášť když si to nastávající maminka přeje, je to super dárek ☺️ my nemáme postýlku, takže první měsíc spalo mimčo v hnízdě v naší posteli, pak šlo hnízdo na sedačku jako vymezený prostor pro něj 😉 fungovali bychom v pohodě i bez toho, ale opravdu jsme ho využili, i když 100x víc času samozřejmě prcek trávil v náručí, jak píšeš 😃
Pořiď ho švagrové jako dárek, určitě ho využije, rovnou tu větší velikost. Na netu je dost návodů, můžeš ho ušít z plátna, stačí ti obyčejný šicí stroj. Nemám ráda zbytečnosti, nosítko, houpátko, šátek. Hnízdečko je fajn a miminku je v něm teplo a příjemně, nebydlíme tedy v paneláku.
Za mě hnízdo určitě ano 🙂 Jasně, mimčo je hodně v náruči, ale zrovna hnízdo je super na chvíle, kdy si chceš odskočit, v klidu se najíst nebo jen mít mimčo u sebe vedle sebe. U nás se používalo několik měsíců denně. Kupovala jsem ho na Gadeo a byla jsem spokojená. Jako dárek mi to přijde praktičtější než oblečení 😉
@tanasvobodka Určitě za tu investici stojí. Já jsem si ho šila sama, takže jsem si ho udělala na míru do postýlky. A první syn ho měl určitě 9 měsíců. Výhoda je, že se dá dát i na gauč apod. Syn miloval se tulit k hraně, takže tam to byla jasná volba. U druhého jsem ho zrušila dřív, potřeboval se převalovat., _Pokud si to maminka přeje, tak proč jí nepodpořit?

@ovesova Podle jejich stránek by to mělo jít.
Mrkni tady https://www.nadacekrizovatka.cz/monitor-dechu/#....
@michaela666 dekuji