icon

Co jsme využili a co ne - výbavička seznam

texetka
25. črc 2018

Pojdme si říci co jsme využili a co ne , abychom pomohly těhotným ženám, které čekají první dítko 🙂 Dost jsem tápala co koupit a co ne . Dcera má 21 měsíců.
Za nás :
Postýlka - po mě , stará 34 let . Dělá jen zábranu u postele , dcera v ní nespala ani jednou. Přes den v ní byla asi třikrát když jsem byla sama doma a šla do sprchy. Jinak k ničemu.
Monitor dechu - použit třikrát? když byla dcera v postýlce přes den a já odběhla do sprchy, nebo přišla pošta ..
Mantinely, hnízdečka a pod - nekupováno.
Chůvička - nepoužita ani jednou.
Lahvičky a pod - ani jsme nekupovali
Dudlík - nekupovali jsme
Zavinovačka - používaná hodně v rozloženém stavu na gauči místo deky pod dceru.
Zábrana do dveří - používaná dodnes . Máme dva psy, takže kvůli nim . Zavíráme je za ni když nosíme nákupy 😀
Lehátko do koupele - používáno dlouho. Až začala sedět, tak rovnou vana .
Kočárek - hluboký, sporták - používáno docela často. Sporták ještě dnes, když jdeme na nákupy.
Šátek, nosítko - používáno hodně. Skoro každý den do cca roku dcery . Pak už se nosit moc nechtěla.
Chariot - vozík do terénu a za kolo. Využíváno velice často. Bydlíme na vesnici a na venčení psů a procházky v lese a na poli není nic lepšího - krom šátku či nosítka. Zvládne cokoliv, byl s námi i v Dolomitech 🙂
Oblečení - bodýčka, trička, dupačky - pokud budete mít dítě, které hodně kaká , blinká - jako my - tak se vyplatí koupit na bazárku obnošené a víc kusů. Ted zase co jídlo, to flek od jídla, takže trika měním i třikrát za den 😀
Nahřívací pytlík na bříško - super věc. Hodně nám pomohla
Kapičky na bříško - využili jsme Espumizan. Pak jsme přišli na důvod kolik - nesnášenlivost kravské bílkoviny. Takže jsem nasadila dietu pro sebe a za pár dní byl klid 🙂
Teploměr - super je klasický do zadečku s ohebnou špičkou.
Bavlněné pleny - na utírání obličeje, ruček ... super věc

Není to na nákup, ale strašně moc mi pomohly tyhle weby : Mamila.sk, Jemnezrozeni. Díky nim jsem byla připravena před porodem na porod , na kojení a věděla jsem na co si dát pozor a jaké rady od personálu porodnice ignorovat ( kojení po 3 hodinách , zákaz spaní v posteli, léky při porodu .. atd atd )

A co se osvědčilo vám ?

Strana
z3
radecka1
25. črc 2018

Postýlka - 2 děti ano, 3. ne
Monitor dechu - u 2 používán do roka, u 3. vůbec
Mantinely, hnízdečka a pod - nekupováno
Chůvička - nekupováno
Lahvičky a pod - 2ks na dítě, mladší dokrmováni při kojení (dvojčata), poté jsem používala na čaj k snídani cca do 1,5 roku
Dudlík - 1 dítě dudalo, 2 nepotřebovali
Zavinovačka - používaná místo hnízdečka
Zábrana do dveří - nemáme, můžou všude anebo zavřu dveře
Lehátko do koupele - u dvojčat ano, 3. ne
Kočárek - hluboký, sporták - používán do 2 let
Šátek, nosítko - používáno u 3. zřídka, předtím ne
Chariot - vozík za kolo - využito asi 4x, do terénu jsme používali normální kočárek (zvládli jsme s ním cokoliv)
Oblečení - bodýčka, trička, dupačky - body stačilo cca 5ks na dítě v každé vel. (často jsem prala nebo ve velké nouzi použila větší vel.), trička do min. 1,5 roku zbytečné, dupačky používány pouze u dětí narozených na podzim (měla jsem strach aby jim nebyla zima) u dítěte narozeného na jaře nepoužito. U podzimních používány hodně overaly (pyžámka), u jarního spíš ne. Více body a triček jsem užila také až s příkrmy a spíš až začali jíst sami.
Nahřívací pytlík na bříško - nepoužito
Kapičky na bříško - Espumisan u jednoho dítěte, zbytek nepotřeboval nic.
Teploměr - super je klasický do zadečku s ohebnou špičkou. využívám zřídka, zvýšenou poznám a měřím až při vyšších teplotách
Bavlněné pleny - na utírání obličeje, pod hlavičku 10 ks na dítě max. (nebyli blinkací).

Nijak jsem se na kojení a porod nepřipravovala, protože jsem rodila v 29tt (císařem) a info o kojení jsem dostala v porodnici (nedonošenecké u Apolináře) a výborné informace. (Na normálním novorozeneckém jsou ty informace už rozhodně horší a doporučila bych se připravit předem, ale v té době už jsem měla zkušenosti.) Mě třeba ze u nedonošených cca 3m vyhovovalo vážení po kojení (mám ráda přehled a také protože jsem občas musela dokrmit). 3. jsem nevážila, protože jsem měla jistotu, že se najedlo.

Připravit se na to, že co funguje u jednoho dítěte nemusí fungovat u druhého a co u jednoho použijete, tak u dalšího vůbec nemusíte.

jaaaninda
25. črc 2018

To je hrozně individuální. Kluk 25m:
Postýlka - využívána denně. Ač se malý stěhuje během noci k nám, trvám na tom, aby usínal ve svém.
Monitor dechu - používán denně do cca 9m.
Mantinely, hnizdecka - mantinel jdem dostala. Pro necestujici miminko zbytečnost, pro větší dítě kdy jde postýlka již níž, jsem neměla jak přidělat. Misto hnizdecka poslouzil polštář.
Chůvička - na baráku využívána denně a stále. Malej spí venku v kocaru a v noci spi ve svém pokoji.
Lahvička - pro jistotu jedna koupena, skoro nevyužita
Dudlík - vyloženě třeba nebyl,ale používali jsme rok
Zavinovačka - nevyužita
Zábrana do dveří - nekupována
Lehatko do vany - využíváno
Kočárek - korba, sporťák - využíváno denně

jaaaninda
25. črc 2018

Šatek, nosítko - nosítko využíváno při prochazkach v terénu (v lese, v Českém ráji, atd)
Chariot - neznám
Nahřívaci pytlík na bříško - nekupováno
Kapičky na bříško - nezaznamenala jsem zlepšení
Teploměr - digitální s ohebnou špičkou

terezs2716
25. črc 2018

Já teda nevím,ale každá maminka by si měla vyzkoušet co jí a miminku vyhovuje,tady to paušalizování mi přijde mimo,jelikož jedna maminka na baráku využije chůvičky denně,v bytě méně,někdo si nemůže hnízdečko vynachválit,pro někoho zbytečnost. Já bych spíš doporučila nakoupit základní výbavu a až se miminko narodí a vyvíjí se,tak dokupovat ty hnízdečka,polštářky na bříško,kolotoče nad postýlku.....v dnešní době to máte doma maximálně za dva dny přes net,tak ani nikam nemusíte...

lovemusicsun
25. črc 2018

Já mám zatím jen čtyřměsíční miminko, ale níže co se nám osvědčilo a co ne..

Postýlka - za mě ano, spí tam minimálně polovinu noci a pak jsem si jí brala do postele na kojení.
Monitor dechu - používali jsme denně do 3.měsíců, pak už méně
Mantinel - ano, pokud bude v postýlce
Hnízdečko - za mě super věc, využíváme pořád. Brali jsme ho i na cesty, dá se kamkoli položit a dítě z něj nevypadne.
Cestovní postýlka - my měli v obýváku jako druhou postýlku + na cesty. Taky perfektní věc, hodně využíváme.
Kolotoč nad postýlku - malá ho úplně miluje, sleduje jednotlivé figurky a usíná u něj.
Šumící medvídek - bílý šum - zkoušeli jsme ho, ale neměl velký úspěch. Teď máme drahého plyšáka na hraní..
Chůvička - ano, když mi dítě přes den spalo, tak jsem nebyla vázaná jen na místnost vedle. Vzala jsem si ji na zahradu a vždy jsem ji slyšela pokud se probudila. Jen bych příště zainvestovala více a pořídila si tu, která má i dětskou jednotku na baterky, aby se dala dát třeba do kočárku a nemusela být u elektriky.
Lahvičky - nepotřebovali jsme, dostala jsem asi 3 různé od kamarádek, možná využiji později na vodu.
Dudlík - ano, vyzkoušeli jsme 3 různé značky, nakonec vzala jednu z nich a má ji na spaní
Zavinovačka - ano, zavinovali jsme do 2 měsíců, teď ji mám jako podložku do kočárku a když je zima, tak ji použiju na přikrytí.
Lehátko do koupele - určitě ano, držet 6ti kilové dítě při koupání je podle mě zbytečná fuška.
Kočárek - zatím používáme hluboký, víceméně denně. Sporťák zatím připravuju.
Nosítko - na šátky nejsem, nosítko je super, používám denně
Oblečení - bodýčka ano, aspoň 7ks od každé velikosti. Overalky na spaní stačí tak 3. Dupačky mám ráda, používám hodně, dítě nikde netlačí. Trička, šatičky apod. jsou spíš na parádu, nejsou moc praktická.. Mám i mikiny a lehké kabátky, na chalupě se hodily, když bylo trochu chladněji. Bryndáčky jsou podle mě nutnost, dávám hodně na utření slin nebo při ublinknutí. Ještě bych pořídila podle ročního období čepičky, klobouček na léto, teplejší kobinézku, rukavičky atp.
Nahřívací pytlík na bříško - nepoužito
Kapičky na bříško - nepotřebovali jsme
Teploměr - mám bezdotykový, asi není tak přesný, ale stačí mi
Bavlněné pleny - těch mám aspoň 20 a využiji. Mám je všude, na utírání při ublinknutí, slintání, na sedačce jako podložku atp.
Přebalovací podložka - nekupovali jsme přebalovák, ale máme podložku na stole. Za mě stačí a výhodou je, že se dá přesunout kam potřebujeme.

sunflowerr
25. črc 2018

Za mě:
Postylka - Ano, využíváme denně, přes noc v ní spava od malého miminka.
Monitor dechu - ne, neměla jsem
Mantinely - ano, mam doma 2, jelikož syn spaval od malička v postýlce.
Hnizdecko - měli jsme půjčené od sestry, malému se v něm spalo dobře 🙂 já sama bych jej neporizovala...
Chuvicka - meli jsme půjčené a použité tak cca 4x
Lahvičky - měla jsem 2 v sadě k odsavačce mleka a 1 jsme dostali jako dárek v porodnici. Ze začátku používané na odsate mleko, pak na čaj.
Dudlík - měla jsem koupené, ale syn není na dudlíky, nechtěl je.
Zavinovačky - ano měla jsem 3, klasickou péřovou na zavazování jsme hodně využili, když byl syn malinký, byl v ni pořád 🙂
Zábrana do dveří - zatím nepotřebujeme, ale treba pořídíme, máme v domě hodně schodů 😂
Lehátko do koupele - měla jsem na syna látkové a používali jsme do cca 3 měsíců, pak už jsem koupala na ruce
Kočárek - mam klasický hluboký, houpací, hodně využíváme... teď jsem kupovala i sportovní kočárek
Šátek, nositko - mám nositko minizone, občas využíváme, ale jen na poponaseni doma, když někam se synem jdu, beru raději kočárek, je to podle me pohodlnější
Vozik na kolo - nemám a ani jsem nikdy neuvazovala, ze ho koupím, spis si pak koupim sedačku na kolo, až bude syn sedět 😂
Oblečení - využíváme body, dupačky, polodupacky, overaly na spaní.
Trička hodlám používat, až bude syn větší, ty se mi u maleho miminka vubec neosvedcily, stejně tak jako rifle a teplaky. Male miminko jsem mela jen v klasických dupackach.
Nahrávací pytlík - nemám, pokud jsem synovi nahrivala brisko, tak jsem žehličkou nahrala plenu a polozila na bříško, nam to bohatě stačilo...
Kapičky na bříško - za nas Baby Calm, super kapky. Zkoušeli jsme i espumisan a infacol, a nic moc...
Teploměr - normální digitalni
Bavlněné pleny - u nas samozřejmost, pod hlavicku, do kocarku, na utirani ručiček apod....
Přebalovací podložka - dobrá věc, mela jsem na postylce tu s pevnou deskou, teď už se syn vrtí, tak nevyuzivame.

Jinak bych za sebe doporučila:rektalni rourky, a mast Pupík. Syn hodne trpěl na bolesti bříška a tohle jsem musela dokupovat. Pak ještě kapky do očí Omisan baby, pri hnisani očička pomohly jedině tyto...

My ještě dále využili:
Hraci deku, syn na ni pase koníčky, když varim nebo něco dělám
Houpatko, lehatko - úplně obyčejné bez vibraci, mam ho nachystane, ze uzijeme pri prvních prikrmech, kdy nebude jeste treba sedet, teď ho tam sem tam taky polozim.
Kojící polštář - zezacatku jsme hodně vyuzili, kdyz jsem kojila.

Jinak si myslim, co si každá maminka pořídí pro své miminko, je jeji vec, myslim, ze každá si musi vyzkoušet, co vyuzije a co ne. Tohle je dost individuální... 🙂

baris
25. črc 2018

už mám doma dvě skoro puberťačky, ale co se týče seznamu (opravdu je velmi individuální)

Postýlka - nová - obě holky v ní spaly cca 4 měsíce. Pak se začaly tak rozvalovat, že se vždy zasekly mezi šprušlemi a byl řev. Takže jsme museli koupit "velkou postel".
Pojízdný koš - spaly tam přes den cca do 3 měsíce. Pak jim ž byl malý. Jak povyrostly, sundala jsem spodek a z proutěného koše je odkladiště plyšových hraček.
Lahvičky - nekojila jsem, takže jsem nekupovala ve velkém. Osvědčil se mi MAM a nebo jeho levnější varianta z DMka.
Ohřívačka - zcela k ničemu. Ohřívala snad 30 minut!!! Zlatá mikrovlnka.
Dudlík - měla jsem dudlíkové královny 🙂
Zavinovačka - měla jsem jich několik a byly často používané.
Kočárek - za mě ano.
Oblečení - měla jsem jich spousty, protože obě dcery měly slabý reflux, takže nebyl problém za den i 6x převléknout.
Teploměr - měla jsem ten ohebný do zadku, ale lepší se mi nyní zdá ten dotykový na čelo..
Bavlněné pleny - dávala jsem pod holky, když jsem je nechala pokopkat.
Hrací deka - holky jí měly rády.
Vibrační lehátko - obě ho milovaly. Musela jsem mít dvoje a seděly v tom až do cca 8 let 😂
Pupík - stále tím holkám mažu břicho, když je bolí.
Nafukovací gymnastický míč - museli jsme ho brát i na dovolené (i k moři 🙂) Bez toho ani jedna neusla. 😂

Lahátko do vody, šátky, nosičky, mantinely .... buď jsem to nekupovala nebo to bylo k ničemu.

bartakova_veronika
25. črc 2018

postýlka k ničemu? já bych neřekla .. mě v ní malá spí už 9 měsíců 🙂 ano ze začátku jsme byli 3 týdny v porodnici, potom asi další měsíc či dva spinkala v košíku, který používám do teď když potřebuji vařit tak si tam hraje .. ale v postýlce mi spí pořád ... do postele bych jí nikdy nevzala ... hlavně byla malinkatá takže bych se bála že jí zalehnu ...

monitor dechu též mě osobně příjde zbytečný ale jsou maminky které raději používají ... já s malou spala v pokojíčku cca do 3,5 měsíců takže jsem si jí hlídala takhle ... je to spíš pro ty co mají hodně nedonošená miminka

mantinel u nás zabodoval nebo by se jinak po bouchala a měla asi boule na hlavě .. pořád se šoupe nohama na konec postýlky a bouchá se ... takže u nás super věc ... hnízdečko jsme též nekupovali a rychlozavynovačku nakonec nepoužili .. byla malinká takže se tam ztratila a pak už v ní nechtěla být

chůvičku mi osobně používáme každý den už asi od 3 měsíce kdy spí sama v pokojíčků takže u nás skvělá věc ... zrovna teď jí mám zapnutou a spinká mi po obědě 🙂

lahvičky jsou dobré pro ty co nemůžou nebo nejde kojit ... lahvičky používám cca od 3 měsíců

dudlíky malá používá též někdy mezi 3 - 4 měsícem .. do té doby je nevyžadovala .. teď ho má pouze na spaní a venku v kočárku

zábrana do dvěří - nekupováno nepoužíváno zbytečnost

lehátko do vaničky či vany zbytečnost ... koupeno a použito 2x .. malá tam nechtěla být

kočárek trojkombinace super věc - používáno hluboký až do 9 měsíců .. ještě by tam byla ale už nechce takže seslička ve které je ještě malinká :D
Sporták mě příjde úplně zbytečný pokud si člověk koupí trojkombinaci či dvojkombinaci hluboký se sesličkou

Nosítko používáno asi tak 5x takže zbytečnost .. koupila jsem od narození 0-9 kg abych mohla chodit venčit psa i s ní ale malá byla o5 tak maličká že jsem jí tam mohla dát až v půl roce a má teď už skoro 7 kg

vozík za kolo bych nikdy v životě nekoupila a dítě do toho nikdy v životě nedala ... nechápu jak tam můžou své děti vozit a hlavně na silnici je zakázáno ... pouze na cyklostezky

oblečení dle svého uvážení ... já dostala od známých plnou krabici a kupovala sem tam co se mi líbilo aby měla i na ven něco pěkného a nového 🙂 teď když baští dávám obnošené věci protože i přes brindák se ušpiní ...

nahřívací pytlík máme a nikdy jsme nepoužili ...

kapičky espumisan koupený a nikdy nepoužitý

teploměr máme diginální .. do zadečku jsem nikdy nepoužívala ...

bavlněné pleny jsou super ... používáme na utírání pusinky když slintá a když pije Um 🙂

já musela kojení po 3 hodinách dodržovat .. zapisovala jsem vše .. kdy se kojila, kdy čúrala nebo se vykakala ... narodila se o 16 dní a strašně maličká takže jsem tyhle věci dodržovat musela ale stejně tím stresem a po císaři jsem se bohužel pořádně nerozkojila a spíš mléko ztrácela .. doma se mi začalo plnit ale když malá v noci nevyžaovala kojit tak se zase ztrácelo až se ztratilo bohužel úplně i když jsem si pomáhala abych je v noci neměla přeplněné a bolavé .. musela jsem vždy mezi 2 - 3 hodinou ranní vstát protože se v tom nedalo ani spát jak to bolelo a triko celé mokré od mléka ...

bayt
25. črc 2018

Nevyužili jsme: postýlku (spí se mnou), hluboký kočár (skoro výhradně jen nosím), zavinovačku (nijak extra mu to nepomohlo a mně to přijde jak mučení), dudlík (nechtěl a navíc kojím), lahev na mlíko (kojím), polohovací polštářek pod hlavu (malej z něj sklouzával a chtěl stejně spát na boku), hojdavak (nechtěl tam být). Mantinel ani monitor dechu jsem nekupovala.

bayt
25. črc 2018

Jinak chůvičku v bytě 3+kk využívám denně (resp. máme kamerku připojenou na PC a mobily). Kontroluju malýho, když spí. Je zvyklý spát se mnou, takže když odejdu, tak si hlídám, kdy se vzbudí, abych okamžitě přišla.

Oblečení se mi osvědčilo 4-5ks od každého (5ks body s krátkým, 4ks body s dlouhým, 4ks overálky na spaní), k tomu dvoje kalhotky a dvoje svetříky. Máme sušičku, takže prádlo jsem měla vyprané a suché hned, když bylo třeba. A malej zase tolik neblindil, ani mi tolikrát neprotekla plena.

bartakova_veronika
25. črc 2018

@bayt jo ten plohovací polštář je naprd .. máme ten sešikmený kvůli rýmě když má ale vždy mi sjede stejně dolu takže je to asi pro všechny miminka zbytečné ... stejně všechny dle mého názoru sjedou dolu a nijak jim nepomůže ... já to pořídila i kvůli blinkání kdy mi hodně blinkala velké gejzíry ... je pravda že když byla malinká tak to ještě šlo ale po pár měsíců stejně sjela dolu ....

bayt
25. črc 2018

@bartakova_veronika já měla nějakýho toho "medvídka" proti sležení hlavičky, ale malej spal na boku, tak jsem jen střídala boky 🙂 právě i z něj dokázal sjet :D

bartakova_veronika
25. črc 2018

@bayt jo mě malá už teď taky spí převážně na boku .. sem tam se přetočí na záda ale usíná právě na boku a než usne tak šup a je v polovině postýlky :D

ariadna12
25. črc 2018

Koupeno a pouzito: napr. postylka, monitor dechu, lahvicky, dudliky, sterilizator parni, zavinovacka (na suchy zip), lehatko do vany, kocarek 3kombinace, chuvicky, mantinely na postylku, oblecky nove i z bazarku, kapky na prdiky, bolest a horecku, teplomer kontaktni i bezkontaktni, kousatka, nositko, plenky latkove i 1razove, krem Weleda na zadecek. Koupeno a nepouzito: kojici caj, Nutrilon, vlozky do podprsenky, fenyklovy caj. Nekoupeno - hnizdo, nahrivaci pytlik na brisko, zabrana na dvere.

kittyy17
25. črc 2018

Postýlka - ano,
Mantinel do postýlky - ano, u 1,5 letého stále používám, slouží k zabránění padání dudliku na podlahu a také aby se mu nešprajcovaly ruce a nohy mezi tyčky, mám ho provlečený mezi tyčkami, nevypadá to moc dobře, ale je to velmi praktické
Monitor dechu - ano, u obou do roku
Chůvička - ano, a s co největším dosahem, hodí se stále když jedeme s partou na víkend a sedíme večer před chatou
Kočárek - hluboký, sportovní i golfky, sportovní mám tfk joggster twist
Nosítko - koupila jsem a nevyužila, oba kluci do roka blili a nosit je nešlo
Přebalovací pult - ano, a zásadně nepokládat přes postýlku u kluků, curaji obloukem dva metry na všechny strany
Vanička - zbytečné, koupala jsem dva měsíce v umyvadlem a potom normálně ve vaně
Lehátko do vany - zbytečné
Oblečení - všechno z bazaru, ty miminka mají jednu velikost max na tři týdny, za tu dobu to nezničí
První boty - u prvního jsem kupovala vždy nové, druhému už kupují na bazaru, pokud nemá po bráchovi. Ze začátku má jedny boty max na tři měsíce, na bazaru jsou jako nové
Polohovací polštář- zbytečné, stačí na jedné straně podložit nohy postýlky
Cestovní postýlka- ano, používáme stále, i když většina ubytování už nabízí i dětské postýlky
Látkové pleny na utírání - 20 ks, používám i na prebalovacim pultu jako podložku
Slintáčky šátky - ano
Zavinovačka - v zimním období na první tři měsíce, pěkné jsou na bazaru, v létě zbytečné
Dudlíky, lahvičky - dle potřeby
Teploměr digitální s ohebnou špičkou, odsávačka na vysavač
Kapky na prdíky - oba kluci měli Infacol
Ohřívače lahví - zbytečnost, stačí postavit do misky s horkou vodou
Sterilizátory lahví - zbytečnost, stačí přelít vařící vodou z rychlovarné konvice

ariadna12
25. črc 2018

Jeste jsme vyuzili asi jen 2x kojici polstar, za mne zbytecnost.

ariadna12
25. črc 2018

Doporucuji u novorozenatek zavinovaci body a overalky s druky od krku dolu. Ne oblikaci pres hlavu.

bartakova_veronika
25. črc 2018

@kittyy17 jak které dětičky s tím oblečením 🙂 mě třeba malá v 9 měsících nosí teprve 62-68 a něco i stále 50-56 🙂 nic jsem z bazaru nekupovala ... pár věcí jsem dostala od známých ale převážnou část jsem stejně koupila nové 🙂

vaničku jak pro koho vyhovuje .. já jí využívala cca do 8 měsíců kdy se mi už do ní přestala vejít .. teď už koupeme ve vaně 🙂 ale lehátko do vany či vaničky opravdu zbytečné .. nevyužili jsme

první botky raději nové .. většinou použité jsou ošoupané a nemají vhodnou stabilitu už těch botiček

jo na cestoní postýlku jsem zapomněla .. taky jsme pořídili a zatím využíváme u mých rodičů aby nemuseli kupovat zbytečně novou postýlku 🙂 využijeme na chalupě nebo na dovolené

slintáčky bohužel malá nevyužila a nevyužívá .. nechce ho a myslí si že je to bryndák kdy jde papat

ohřívač lahví je dobrý spíš na cesty ... ohřívání ve vařicí vodě je naprd ... neohřeje se na správnou teplotu, kort když potřebuji ohřát UM a nebo obědy .. raději ohřeji v mikrovlnné troubě je to i rychlejší ...

bartakova_veronika
25. črc 2018

@ariadna12 proč nedoporučujete přes hlavu? plno věcí měla spíš přes hlavu .. i v porodnici měli věcičky přes hlavu .. je pravda že u 42 cm miminka jsem se ze začátku bála ale pohoda 🙂 mě ty zavinovací body nevyhovovaly ..... blbě se oblékají, kort když tam mají krátké tkaničky na zavázaní ve vnitřní straně

nafuka
25. črc 2018

@bartakova_veronika zavinovací bodyčka mají normálně druky. Já je neměla, ale sestře jsem jedno koupila jako dárek.

kittyy17
25. črc 2018

@bartakova_veronika no jo, můj starší měl ve třech měsících vel.80 😉 takže vanička nám byla naprd, a ohřívač lahví taky když nebylo co ohřívat 😂

kittyy17
25. črc 2018

Co koupit a co ne, je hodně individuální, každé miminko je originál a potřebuje něco jiného... Nejlepší je koupit jen to nejnutnější, a pak nakupovat postupně dle potřeby, věci jako nosítko nejdříve vyzkoušet půjčené... Oba moji kluci hodně blili, a při přebalování si pravidelně nacurali do pusy (na bodycko taky), takže spotřeba bodyček tak šest na den, když měli lepší den...

texetka
autor
25. črc 2018

@terezs2716 to není paušalizovaní.
Já třeba v těhu hledala seznamy co koupit, co se komu hodilo a co nevyužil. Prostě prvorodička, která nevěděla co koupit a nabídka je taaak obří. Jasně, že každé dítko je jiné, každý máme jiné možnosti.

texetka
autor
25. črc 2018

Je fakt, že cestovní postýlku jsme koupili a použili jednou na chalupě . Ted jen zabírá místo ( kdyby někdo chtěl, pověnuji za 200 kč - pošlu foto 😀 ) .
Jinak k bodýčkům - dcera nesnášela natahování přes hlavu, takže jsem také spíše volila zavínovací body . Pak se to zlomilo a od půl roku v pohodě dávám i trička 🙂

bartakova_veronika
25. črc 2018

@nafuka jak které ... my jsme zevnitř měli na zavazování a zvenku na zapínání .. druhé zase zevnitř na zapínání ale mě nevyhovovali a teď přes léto jsou úplně naprd ... to je dětem potom vedro jak jsou dvojté ...

bartakova_veronika
25. črc 2018

@kittyy17 tak jasný ... záleží i na miminku ... kamarádka také koupe od narození ve vaně a dává to lehátko .. já používala vaničku dost dlouho protože to byl prtous a je ještě teď kdy má cca 64 - 65 cm :D ale už je to živel a vždy potopa takže šla do vany .. jenom to lehátko prostě v tom nechce být a blbě se v tom koupe ...

bartakova_veronika
25. črc 2018

@kittyy17 a pokud není co ohřívat že se kojí tak to je jasné .. na co ohřívač lahví :D i když dělají to někteří kteří odstříkávají a zamražují ... takže se to mléko ohřát musí .... mě by se hodilo leda tak na cesty ohřívat vodu na UM a ohřívat obědy :D těžko někde venku udělám UM a nebo ohřeju třeba brambory :D pro ty co kojí je to výhoda venku ... dá se zalézt kde nikdo nechodí a nakrmit prcka 🙂

bartakova_veronika
25. črc 2018

@kittyy17 téééédy to jsem nevěděla že chlapečci si takhle dokážou načúrat do pusy a taková spotřeba bodíček denně ... teď v tom vedru má jedno na den ale jinak přes chladné dny nosila jedno na dva dny 🙂

bartakova_veronika
25. črc 2018

@texetka jee ty trička už dávám někdy cca od 4 měsíců ... hezky velikost 50 :D teď má triček plnou skříň a dávám v 9 měsících někdy jenom kraťasové bodíčko, tílkové bodíčko, tričko či tílko a kraťasy nebo elastáky .. dle počasí ... bodíčka už moc nepoužívám i když mám plný šuplík .. dávala jsem na noc s dlouhým rukávem a plodupačky ale ted v těch vedrech dostává jenom kraťasové body ... klasické body na noc nedávám ... to používám s krátkým rukávem leda tak místo trička a přes to kraťasy 🙂 ale spíš teď už dostává šatičky ....

marcelapaskova
25. črc 2018

Ahojky, to je super napad! Jsem maminka dvou kluku, 4 a 1 rok:

Postýlka - kazdy meli pripostelovou postylku a teda spali v ni asi trikrat pul hodiny. Ale byla dobra jako bariera a jako odkladani veci na prebalovani atd. Detskou postylku meli oba asi od desateho mesice, kdy byli vyexpedovani z nasi postele a prvni v ni spal do dvou a druhy jen asi mesic a uz spinkal ve velky.
Monitor dechu - u prvniho jsme nemeli, myslela jsem ze ho nepotrebuji. Porad jsem ho kontrolovala i v noci. No hruza! U druheho jsme meli super monitor na plenku, ktery funguje na mobil. Od firmy SNUZA jsme koupili model PICO. Je vyborny, ukazuje i jestli miminko zmenilo polohu a meri teplotu. Je maly a prakticky.
Mantinely, hnízdečka a pod - nekupováno.
Chůvička - nemeli jsme kalsickou, meli jsme take aplikaci na mobil, pouzili jsme ji celkem casto. Jmenuje se DORMI.
Lahvičky a pod - ani jsme nekupovali
Dudlík - nekupovali jsme
Zavinovačka - používaná hodně v rozloženém stavu na gauči místo deky.
Lehátko do koupele - používáno asi dva mesice.
Kočárek - hluboký, sporták - používáno docela často. Sporták ještě dnes, když jdeme na nákupy.
Šátek, nosítko - používáno hodně. Skoro každý den do cca roku dcery . Pak už se nosit moc nechtěla.
Chariot - vozík do terénu a za kolo. Využíváno velice často. Bydlime v Mnichove, tady se jezdi na kole hodne, do skolky, nakoupit, do bazenu atd..
Oblečení - bodýčka - pouze zavinovaci do asi velikosti 68, trička - jsme skoro vubec nevyuzili,
Gymnasticky balon - nejlepsi na uspavani a na boj proti prdikum. U obou jsme ho pouzivali temer denne asi do pul roku.
Teploměr - do ouska. Idealni kdyz potrebujes v noci premerit teplotu, to proste nechces svlekat dite a strkat mu neco do zadecku. To chces jen rychle premerit a v klidu spat dal.
Philips Avent - parni varic a mixer v jednom. Pouzivala jsem u obou, zeleninu jsem mela budto cerstvou nebo namrazenou. Proste jsem tam nahazela jednu mrkev, bramboru, kousek brokolice a ono se to samo dusi a pak jen otocis a mixujes. Vzdy jsem mela dve porce, jednu na dnes, druhou do lednice na zitra. Meli jsme oba modely, i ten novy i ten starsi.
Pumpa na mleko - u prvniho jsem nemela a nepotrebovala u druheho ovsem nastal problem, ze kdyz ho boleli zoubky nebo mel kasel atd.. proste kdyz mel problem, tak odmital prso. Ale abych nedostala zanet, tak jsem musela odpumpovat. Takze jsem honem expres pre amazon objednala taky Philips Avent rucni pumpu, ta mi zachranila kojeni. Nekolikrat. Druhy syn byl hodne citlivy na bolesti v dutine ustni a odmital prso takto asi ctyrikrat. Nikdy ne vice nez den.. Az do dne, kdy prisli obe dve dvojky nahore, a to se odkojil definitivne na zacatku jedenacteho mesice... 🙂 Ale to je dobry🙂

Pomohli mi vzdy recenze tady na koni, nebo taky na facebooku, hodne koukame na recenze na amazonu a nakupujeme hodne na babiez.cz, na eshopu i osobne v Praze, tam sezeneme vzdycky vsechno (i kdyz toho moc nepotrebujeme).

Strana
z3