Co vše nakoupit pro miminko?

neuspech
29. bře 2018

Holky je tu i někde seznam jako pomůcka co vše nakoupit pro miminko od kočárku až po jídelní zidlicku,plenky,kosmetiku,ATd 🙂 nebo pište vlastní rady a zkušenosti 🙂

zdenkaell
29. bře 2018

241 dní do termínu je trochu brzo na vybavicku Ne? :-O
Jinak oblečení podle odhadované vahy miminka (jestli začít 50 nebo 56). Z kosmetiky sudocreme, olej na namazani miminka, gel na koupani, steticky do usi, lih, sterilní čtverce, nosatko na sopliky. Vanicku, postylku, prebalovak, kočárek, zavinovacku. Eventuálně satek. Na zadek používám ubrousky a vodu.

zdenkaell
29. bře 2018

Zidlicka by ti zbytečně stala doma x mesicu

2hanah
29. bře 2018
2hanah
29. bře 2018

Snad to půjde přečíst

eviicka
29. bře 2018

Zkus najít tady starší diskuze, bylo jich tu několik. Ono to totiž těch základních potřebných věcí je fakt malinko, pak je ale spousta věcí, které jsou pro někoho zbytečnost a druhý si to bez nich neumí představit. (Např. já jsem ze seznamu výše nepoužívala/nepotřebovala x věcí - namátkově cestovní postýlku, kojící polštář, sterilizaci dudliku, fusak do autosedačky... atd.).
Základ je to s nákupy nepřehánět, ale odolávat jde strašně těžko 😀

jardicka
29. bře 2018

Napíšu to co jsem měla já: jednorázové plenky, ubrousky, klasické pleny na otírání po blinkání apod., dětský olejíček, tampónky do uší, dětské mýdlo, krém na opruzení, ručníka a žínky, oblečení od velikosti 56 (jen pár kousků, měla jsem oba kluky veliké, takže z toho rychle vyrostli), kyblík na koupání, pěnovou podložku do velké vany, přebalovací podložku, odsávačku do nosu, šátek a nosítko na nošení, kočárek + autosedačka (měla jsem trojkombinci hluboká, sporťák, vajíčko, postýlka + matrace, cestovní postýlka + matrace, mantinely do postýlky, povlečení, deku, zavinovačku (ale už bych jí asi příště nekupovala, kluci mi z ní oba rychle vyrostli, navíc druhý syn byl letní miminko, takže mu v ní bylo vedro), fusak do kočárku, nůžtičky na nehtíky, monitor dechu (nekupovala jsem, měla jsem půjčený), videochůvička, hrací deka. Později jsme pak pořizovali ještě jídelní židličku. Určitě jsem na něco zapomněla, ale tohle je tak co mě v tuhle chvíli napadlo. A co bych 100% nikdy nekupovala dopředu a nebo vůbec - odsávačka na mléko, lahvičky a dudlík. Ono v dnešní době je na trhu mraky věcí pro děti, ale pak člověk zjistí že toho polovinu stejně nepotřebuje, takže je dobrý kupovat to třeba postupně a hodně si rozmyslet, jestli to vůbec využiješ 🙂

neuspech
autor
29. bře 2018

@2hanah mi to nejde načíst pošlete prosím do zpráv

oveckaluky
29. bře 2018

To už sháníte výbavu? 🙂

agneska7
29. bře 2018

Chapu tvou radost,ale co muzu doporucit pockej si aspon po 1. Screeningu (neni to jen povera ) 6tt je hrozne malo a nechci ani psat co se muze stat.a drzim palecky at je vse ok

viki999
29. bře 2018

Nepřijde mi špatné udělat si predstavu o tom co vše bude muset kupovat.. že se ptá neznamená, že jde obrážet krámy a nakupovat ve velkým...

2hanah
29. bře 2018

@zdenkaell Proč všichni píšete ten Sudocrem, na zadeček je toho spousta a zrovna Sudocrem byl u nás nejhorší, za mě nejlepší Rybilka, ale napsala bych jen "mast proti opruzenínám při přebalování", ať si značku každý vybere sám.

jardicka
29. bře 2018

@2hanah nám taky Sudocream nevyhovoval a zrovna Rybilka mě osobně moc nevoní, my používali Bepanthen a Propanthen. Každej prostě musí vyzkoušet co mu bude vyhovovat 🙂

misa1106
29. bře 2018

Nám například na zadecek po vyzkoušení všemožných kremu nejvic vyhovuje obyčejný pudr:D

zdenkaell
29. bře 2018

@2hanah tak napis "mast proti opruzeninam pri prebalovani"a je to.
Já třeba nepoužívám nic...

sell1
29. bře 2018

Asi si sama budeš muset vyzobat a usoudit, co bude vhodne nakoupit a co ne. V každém seznamu jsou jiná doporučení. Pamatuji si, jak jsem sama byla zmatená a nevěděla, co tedy nutnost je a co není. Nakonec mi stejne radila mamka.

Ze své zkušenosti bych Ti doporučila:
-nekupovat zbytecne obleceni, my máme nejoblíbenější overalky. Do zimy kombineza, teplý fusak, cepicky.
- nespočet latkovych plen a dek (těch není nikdy dost)
- do zacatku plenky a vlhké ubrousky
- základnu lékárna a hygiena: léky na teplotu, odsavacka, mořská voda, olejicek, krém proti opruzeninam (příliš kosmetiky není ani moc dobre), nůžky na nehty, hrebinek, digitální teploměr (mlicko, cajik, teplota na koupání)
- autosedacka (jestli mate auto)
- šátek nebo nositko (my používáme oboje podle nalady, skvělá vec!)
- monitor dechu jsme nekoupili, mamka rikala, ze je to pro predcasne narozena miminka nebo pokud mají nějaký zdravotní problem, neřešila jsem tedy.
- naopak chuvicku využívám denně
- vaničku jsme využili asi tak měsíc a půl, než z ni malý vyrostl a teď nam tu zbytecne leží, koupu ve vane
- prebalovaci podložky jsou také dobra vec - na doma i k paní doktorce
- odsavacka je zbytečná, nam byla k ničemu, mléko se mi neudělalo, takže mi tu také leží
- lahvicek jsem nakoupila par do zacatku a dobre jsem udělala
- prebalovaci tašky se mi nelíbi, takže používám Longchamp a ideální!
- co není nutne, ale chtěla jsem je prebalovaci pult (k tomu měkkou podložku a na ni dávám prebalovaci z dm, aby malému nebyla zima)
- pak standard kočárek a postylka s kvalitní matraci a nějaká prosteradla s povlecenim 🙂
- skříňka na obleceni
- svetylek máme asi milion, všechna leží hluboko ve skříni, moc ruší spánek :D svetylko z chuvicky bohate stačí
- dudliky doporucuji nekupovat (jeden stačí), nakoupila jsem jich hromadu a malý si postavil hlavu, ze chce jen ten, co dostal v reklamním boxu v porodnici :D
- zavinovacka (postačí i mekka deka)
- koupila jsem si Sab Simplex - k ničemu, na prdiky dobrý, ale naopak muže způsobovat zacpu, takže mám témeř plný na dne lékárny
- probioticke kapicky jsou zázrak (používám ProbioMaxik)
- par hraček :D neodolala jsem, ale je to zbytecne, návštěvy totiž většinou přinesou tolik věci, ze je z dětského pokojicku cela hrackarna
- Kojici polštář je dobrý asi kdyz budeš vědět, ze mas mléko, maminky ho doporucuji.

Víc me nenapadá. 🙂 Prijemne pořizování a vybavováni

eviicka
29. bře 2018

No a mě třeba sudocream vyhovoval, ale úplně mi stačilo minireklamni balení z porodnice 😀 takže jsem taky nekupovala.

eviicka
29. bře 2018

@eviicka oprava mně...

luccy556
29. bře 2018

Ja doporučuji čepičky, které jsou na zavazovaní a přes uoška, overalky (maly byl v skoro jen v nich, nejlepe s ohrnem přes ručičky), zavinovačky jen na zavazovaní (ostatní jsou na nic), kvalitní latkové pleny (žádné pepco), měla jsme vzorek sunaru (lze koupit v Dm) a lahvičku, dle okolí zbytečné, ale když jsem se vrátila z porodnice a bojovali jsme s mlíčkem, tak se hodilo. Dále dle seznamu...

2hanah
29. bře 2018

@luccy556 Souhlasím, čepičky bez zavazovacích šňůrek jsou pro ležící, vrtící miminko holý nesmysl, zakryjí jen to, co nemají, ale nikdy ouška.

zelenaesmolda
29. bře 2018

ja si treba neumim predstavit zivot bez sacku na plenky,jsou to igelitove pytliky,parfemovane takze kdyz se do nich zabali plinka tak nesmrdi v kosi.Pouzivam je i na tampony takze se urcite neztrati.V Anglii jsou bezne v kazdem supermarketu,tady jsem je videla jenom v DM,je jich tam 100 a stoji 50kc tak to neni tak strasne.

marcelapaskova
16. dub 2018

S dovolenim nakopiruji, co jsem podobneho odpovedela jedne slecne pred chvilkou na facebooku, snad to nebude vadit. To jsou moje postrehy po dvou detech:

Zde jsou dle meho nazoru nutnosti:
1) teplomer ( my mame do ouska digitalni, pohodlne, v noci miminkonemusis budit atd.).
2) odstavacka nudlicek. My mame tu na pusinku, staci nam bohate a stacila vzdy na dve kojene deti (to je totiz zcela zasadni - s plnym nosankem se miminko nenakoji - musi jim dychat).
3) monitor - my jsme u prvniho nemeli a u druheho ano. Hrozne to maminku uklidni. Skoda, ze jsem u prvniho nemela, byla bych o poznani klidnejsi. Porad jsem ho chodila kontrolovat. My mame teda ten nejlepsi - dle meho nazoru, je klipovy a dava se na plenku a muzes dat miminko spat kamkoli, treba na strom🙂. Nejsi zavisla na elektrickem kabelu ani na tom kde mas polozene desky. My mame Snuza Pico a kupovali jsme ho na babiez.cz tam stoji aktualne 3000,- ale maji casto akce, tak si to treba ohlidej. (snuza hero je taky moc fajn)
4) chuvicka - mi zadnou nemame, stahli jsme si aplikaci DORMI a ta funguje spickove, ovsem pouze tam kde mate dva smart zarizeni (dva mobily, treba stary mobil a tvuj, nebo talbet a tvuj mobil) - je tam i video. a stoji asi 100,- (nevim presne).
5) pumpa - to neni nutnost, u prvniho jsem nemela a nepotrebovala, ale u druheho ano. To jsme ji narychlo objednavali na Amazon a dovezli ji za tri hodiny. Mame rucni od Philips Avent. Ta ti staci v pripade nutnosti. Pokud by jsi mela mit problemy a mela pumpovat casteji, tak potrebujes proste elektrickou. (Rucni stoji okolo 800,- a elektricka okolo 3000,-) (Ja ji potrebovala protoze maly byl casto nemocny - starsi bracha ho nakazil, v podstate celou zimu jsme byli nekdo nemocny a kdyz ho bolelo v krku nebo mel kasel, tak proste nechtel prso. Proste nechtel. To jsem nechapala. Tak holt nedostal, treba cely den (pil samozrejme vodicku a odpumpovane mlicko atd),ale prsu musis ulevit, jinak budes mit problem!!!

A nize jsem komentovala jeden seznam, jen jako moje nazory k tomu:
- Prebalovani – prebalovala jsem vsude mozne, na zemi, na posteli, na sedacce, vsude, takze potreba je podlozka prebalovaci, to ano. Jinak u druheho jsme davali latkove pleny a to jsem ho prebalovala v ohradce, kterou jsme dostali pujcenou, u prvniho jsme nemeli. Je to nice to have – prebalovak, ale pokud na nej nemate misto nebo penize, tak opravdu nemusi byt.
- Spanek – postylku jsme moc nevyuzili, kojila jsem a maly spinkal se mnou v posteli. S nasim monitorem (vyse je uveden) to slo kdekoli, takze to bylo moc fajn. Pozdeji jsme meli spaci pytel – ale to asi az od tech osmi mesicu. Vyborny byl takovy ten kojici polstar co je dlouhy jak housenka, to jsem davala vzdy vedle maleho mezi zed a jeho nebo mezi tatu a jeho. Meli jsme takovou tu postylku k posteli, ale nechteli tam spat ani jeden z tech dvou rostaku
- Lekarnicka – nuzticky jsme specialni nemeli, strihali jsme nasima. To zalezi jak ti to pujde, nekdy jsem delala i stipkama. Lih na cisteni pupiku ano, ten je dulezity!. Vzdy jsme meli zinkovou mast (z lekarny 10% zinkoxid) a cipky paracetamolove.
- Koupani – vanicku jsme pouzivali mozna tri mesice, pak zu nikoli. Koupali jsme bez pripravku, nebo jen pak rapek olejicku. Koupali jsme jen jednou tydne, nekdy dvakrat.
- Cestovani – kocarek jsme meli pouzity, ale vyborny – gesslein f6 air a pak pro mne nutnosti byl nosici satek nebo satkove nositko (doporucuji Andala a satky Vatanai – oboji ceska vyroba). Autosedacku jsme meli maxi cosi cabrio a pak od deviti kilo maxi cosi priori (do 16kg). Nedoporucuji hybridy do 36kg.
- Kojeni – nejlepsi je americky kojici polstar – opravdu nejlepsi! Je pevny a stabilni. Kojici podprsenky – pozor, potrebujete na den, ale i na noc (to byla pro me novinka).