Cvičily jste cantienicu?

hanoy
26. led 2019

Ja zacinam a prijde mi to strasne tezky. Jako cviky samotny jsou primitivní, ale nejsem si jista, jestli vse delam spravne (dýchání a vubec zapojovani svalu).
No jsem z toho jelen. Abych se s tim netrapila zbytečně.
Mate nektera zkušenost?
Děkuji

vendy_markova
28. led 2019

Ahoj, koncept cantienica je skvělý, hlavně po porodu dokáže divy, ale je to jak píšete - pro laika a jen podle knížky je opravdu těžke poznat, zda-li provadite cviky spravne nebo ne. Urcite bych doporucila obratit se na lektora, ktery se timto typem skoleni zabyva. Bohuzel zde v ČR neni zadny oficialni lektor cantienica, protoze skoleni probihaji ve Švycarsku a stoji pekelne penize. Ja sama jsem lektor pilates a hledala jsem moznosti, kdo by mi koncept cantienca predstavil a tak jsme s par kolegy, s kterymi se zabyvame cvicenim po porodu, oslovili jednu oficial lektorku ve Vidni, kde pro nas trenery loni v kvetnu udelala alespon puldenni workshop. Odkud presne jste? Pokud byste chtela, mohu vam poslat kontakt na nektereho s kolegyn/kolegu, kteri tam se mnou byli a mohla byste s nimi zacvicit alespon zakladni cviky a pochopit tak spravne zapojeni hlubokych svalu a dychani. Ja jsem z Prahy, ale kolegove jsou z ruznych koutu republiky, ja jsem v 8.mesici, takze jsem prozatim povesila instruktorstvi na hrebik. Pripadne se muzete obratit na fyzioterapeuta, ktery dela metodu spiraldynamik - pani Benita Cantieni pri vytvareni jeji metody cantienica vychazela prave z tohodle svycarskeho fyzioterapeutickeho konceptu.

vendy_markova
28. led 2019

Koukla jsem vam do profilu a vidim, ze jste z Vyskova. Cantienicu vam muze dobre vysvetlit moje kolegyne z Brna Vendula Travnickova, kouknete na web https://cvictechytre.cz.

hanoy
autor
29. led 2019

@vendy_markova dekuji moc🙂