Daly jste holčičkám naušničky? Kdy a případně proč ne?
Ahoj, nevím jak se rozhodnout ohledně naušnic. Mám dvě holčičky, 2 roky a 2 měsíce. S tou starší jsem dlouho váhala, měla od narození pořád nějaké potíže, koliky, ekzém atd., tak jsem jí nechtěla ještě trápit a riskovat další nepříjemnosti. A teď už je bohužel ve věku, kdy má naprosto šílený strach z doktorů a z jakýchkoli zdravotnických a hygienických úkonů, takže nevím, nerada bych ten její strach ještě prohloubila. Máte někdo zkušenost s tím, že jste daly píchnout ouška v takhle pozdějším věku? Jak to snášely? Mladší holčička je zatím docela bezproblémová, tak zvažuju, jestli do toho jít už teď a jestli vůbec, když starší ségra nemá.... Poradíte? 🙂
máme naušnice u obou holek a u první jsem dlouho váhala.Dlouho,měla 8měsíců,ale nic si nepamatuje a je ráda,že je má a občas si vymýšlí,jaké by chtěla a tak.Ale mudela jsem ji držet a měla docela sílu.Druhá 5letá je má asi od 4 měsíců a po minutě už o nějakém píchnutí nevěděla.osobně po téhle zkušenosti si myslím,že je lepší udělat to dřív,až budou větší,budou z toho možná mít nepříjemný zážitek víc než je nutné (holky i rodiče).A neznám holku,která by je nechtěla.

Reaguju na dotaz, diskuzi nepročítám. Gabči jsem náušnice nedávala, teď je jí 4 roky a 3 měsíce a sama žadoní, že už je chce. Tak do toho asi brzy prásknem 🙂