Doporučte svrchňáčky

bludicka2
20. srp 2017

Ahoj maminky, prosím o radu. Mám dvouměsíčního chlapečka. Zpočátku jsem používala na vkládačky PUL svrchňáčky od gaga's novorozenecké, teď ty velikost M, malý má od nich dost otlačené nožičky, jinak bych s nima byla spokojená.
Zkusila jsem koupit Imse vimse, ale ty nám zase dost protékají.
Nevím jaké další zkusit. Přemýšlím o Bamboolik.
Prosím o radu, které se vám nejvíc osvědčili.
Díky moc
Renata

zkrat
20. srp 2017

Máme šestitýdenní holčičku a bamboolik je fajne u mě ale lepší kanga care. Jinak máme ještě Imse vimse a ty jsou zatím větší ale i tak používám jen občas při stolici protečou a petit lulu u které sice nemají dvojtou gumičku ale mají flísový lem a zas není vůbec otlačená ale také občas pokud je stolice hodně něco pustí myslím že ty využijeme hlavně později 🙂 tak snad jsem poradila

lasice_opice
20. srp 2017

dobry den, ja používala Haipa Daipa, a bylo to v pořádku. Taky jsem slyšela, že bambooliky nejsou nic moc, ale zase na druhou stranu jiná kámoška je s nimi spokojená. Těžko říct

lenkakuc
20. srp 2017

Za mě z Bamboolikem zkušenost výborná a mohu jen doporučit. Doporučuji podívat se na mapu LP: látkové poradkyně.cz a vyhledat si nejbližší, ktera ráda poradí a ukáže sortiment 😀 to je nejjednodušší cesta.

monaluza
20. srp 2017

Proti otlaceni nejlip fleecovy lem, proti proteceni zas dvojite gumicky, coz oboje vami jmenovane splnuji 😉. Bamboolik patri k nejmensim vhodnym na stihle deti, Breberky jsou malinko vetsi a pro obriky pak slovenske Bambiroxy.

ev.ka
20. srp 2017

Bez fotky těžko soudit, třeba jen stačí kalhotky trošku upravit při nasazování.
Doporučuji nasadit i ty stávající kalhotky hlavně gumičkami do třísel. Z plenky udělat mezi nožkami korýtko.
- je to dobré pro uvolnění kyčelního kloubu, až se malý začne snažit otáčet
- hrozí menší otlaky, obvod je v tříslech menší než přes stehna
- menší riziko protečení díky korýtku - stačí se tekutina vsáknout a neuteče

za mě jsou nejlépe nasaditelné ty kalhotky, co mají dvojité nohavičky. Nejméně otlačují ty s flísem.
Bamboolik už od roku 2014 drží vítězství v anketě Plena roku, takže určitě jedny z nej kalhotek.

bludicka2
autor
20. srp 2017

Diky moc všem za informace.

makky1310
20. srp 2017

@bludicka2 pouzivam uz rok jednovelikostni kalhotky od bamboolik a naprosta spokojenost👍😉

evculinda
Autor odpověď smazal
Zobraz
hraaasek
20. srp 2017

@evculinda zdravim! Ja mam jednovelikostni a moji holcicce sedely az od dvou mesicu. Do te doby ji byly velke,protikaly kolem nozicek. Takze pro zacatek ty nivorozenecke spis;)

evculinda
Autor odpověď smazal
Zobraz
ev.ka
20. srp 2017

@evculinda záleží, jak bude mimčo veliké. Ale pokud budete z čtverců i vícevrstvých skládat kalhotkové sklady se snappi a ne jen narovno, tak by měla plínka pojmout a svrchní nemusí úplně doléhat ke stehýnku.
když dáte jen narovno, tak může utéci moč a stolice do boku

ale jak říkám, záleží, jak velké mimčo se narodí
může mít 3 kg nebo i 4kg a to je dost rozdíl

rebe
20. srp 2017

@evculinda České čtverce jsem používala nejraději po většinu látkovacího období, na ně svrchňáky imse vimse nebo petit lulu plus flísáčky od anavy. Vícevrstvé jsem měla od bambino mio i se svrchňáky, používala jsem je asi od půl roku do roku a půl, ale mioji favorité to nebyli.

evculinda
Autor odpověď smazal
Zobraz
zpevanka18
20. srp 2017

Používala jsem čtvercové pleny v PUL Bamboolikách a spokojenost. Měla jsem i jiné značky, ale všechny buď moc "igelitové", nebo nepříjemné kolem nohou. Jo a doporučila bych jednoznačně se suchým zipem - patentky jsou podle mě hrozně nepraktické. S miminkem to "škube" když se rozepínají, dělá to kravál, a celkově to se zapínáním zbytečně dlouho trvá.
Jinak čtvercové pleny jsem skládala do obdélníku (nechtělo se mi z toho dělat pomalu origami) odpovídajícího délce kalhotek. Vrstvení: Bamboolik PUL kalhotky, čtvercová poskládaná plena a separační plena - a zabalit jak do jednorázovky. Žádné sponky, žádné skládání draků.

makky1310
20. srp 2017

@zpevanka18 souhlas, delam to skoro na chlup stejne jako ty, ctverce+bamboolik svrchnaky, s jedinym rozdilem, ja delam ty origami🙂. Davam draka a obdelnik, driv novorozeneckej a obdelnik. Chci se ale optat...nestavaji se casto nehody kdyz se dava jen obdelnik? Jako myslim ze to neudrzi bobek a vyleze kolem nozicky? Uz se mi totiz syn do draka pomalu nevejde tak premyslim ze uz budu davat jen obdelnik. Jo a davas 2 obdelniky na sebe?

medakote
20. srp 2017

@evculinda já tak jela první dítě, doporučují určité začít s novorozeneckymi a pak přejít na jedno velikostní . já mám nejraději Thirsties - jsou vícevelikostní- a nejlele sedi, jedine, ktere mi vubec nikdy neprotekly.pak jsou dobré Petit Lulu.- mám vyzkoušena novorozenecke, jedno velikostní a pořídila jsem ted i XL. Pak muzu doporučit Imse Vimse. Ujdou i Sweet monkeys, ale jen nove na jedno dítě, pak se vytáhají gumicky. Nevyhovovaly mi Anavy Svrchnaky, fleece ani PUL, Flip taky nic moc a mela jsem Haipa daipa na patenty, to mi nevyhovovalo zapínání.

falcony
20. srp 2017

mám na prvorozeného velkého klučíka rostoucí bamboolik svrchňáčky a zatim jsme spokojení 🙂 vespod teda máme haipa daipa pastelky a chválíme si oboje 🙂

becicka
20. srp 2017

Já mám Bamboolik a Bambino Mio a fajn.

zpevanka18
24. srp 2017

@makky1310
Měla jsem dvoje svrchní kalhotky a stačilo to, i když jsem do obdélníku skládala od narození. Při každém přebalování jsem se dítěte zeptala, jestli nechce čůrat/kakat, a často se něco podařilo. Ostatní se rozčilují, že je dítě při přebalování vždycky "ohodí" - já jsem toho využila, že se dítě vyprázdnilo a nemělo hned novou plenu špinavou. Něco jako poloviční bezplenková metoda. Neměla jsem čas, chuť ani náladu sledovat, kdy se dítě jak tváří (mám přece jen i jiné starosti a zájmy, než vylučování mého dítěte), ale tohle mě nijak nezatížilo a dítě aspoň nebývalo opruzené. Při přechodu na nočník/záchod bylo jasné, co se tam má dělat, a nebyl to problém. Od roku a půl už má pleny jen na spaní. Šlo by to i dřív, ale v zimě se mi do toho nechtělo při tom počtu vrstev, které by případná nehoda zasáhla 🙂
Když byl průjem, tak to samozřejmě schytaly i kalhotky, ale za normálních okolností to skoro nikdy do pleny nešlo - bývaly jen počůrané. Jinak prokakání až ven z Bamboolik kalhotek se nestalo ani jednou. Pro info k dotazu autorky: kalhotky Bambino Mio jsem použila jen párkrát a tam se jedna velká nehoda stala, že to bylo i venku z kalhotek. Ty jsem ale brzo vyřadila nejen kvůli tomu, ale taky pro tu "igelitovost".
Dítě má po mně hodně citlivou kůži, takže nepřipadalo v úvahu nechat počůranou plenu být, i když ještě nebyla "plná". Nemělo tím pádem smysl dávat dvě, musela jsem jen častěji přebalovat.

makky1310
24. srp 2017

@zpevanka18 aha, tak ty jsi to mela takhle vychytany😉👍 ja myslela, nez se syn narodil, ze taky zkusim bezplenkovou ale zkusila jsem leda prd😀

evculinda
Autor odpověď smazal
Zobraz
evculinda
Autor odpověď smazal
Zobraz