Dřevěná postýlka x cestovní postýlka

sabor
7. dub 2016

Ahoj maminky. chtěla jsem se vás zeptat.. jestli některá z vás používá jen cestovní postýlku s kvalitní matraci.. Jaký máte k tomu názor? Přemýšlím, že bych nekupovala dřevěnou, ale místo toho používala rovnou cestovní postýlku.. Máte nějakou dobrou značku? děkuji

rony77
7. dub 2016

No,myslím si, že je pro dítě lepší dřevěná, kde se může chytit a samo se časem stavět na nohy. U dřěvěné se dá také nastavit v jaké výšce bude dítě ležet a člověk se pro malé miminko nemusí ohýbat až dolů.

bajana
7. dub 2016

Nesúhlasím s používaním cestovnej postieľky na každodenné spanie - nie je to plnohodnotné lôžko, pre staršie aktívnejšie dieťa úplne nevhodné. Pokiaľ je problém s financiami, drevená sa dá zohnať za pár korún. Cestovnú by som ani neriešila.

yagga
7. dub 2016

@sabor my máme jen cestovní, ale ze začátku spal s námi v posteli tudíž jsme dřevěnou kterou jsme měli půjčenou, stará bytelná dřevěná postylka předávána z generace na generaci, vrátili aby posloužila dalšímu mrneti, jelikož nám pouze zabírala prostor. Teď skoro ve dvou letech už nemá cenu pořizovat jinou, tak má cestovní a v ní kvalitní matraci na ten půl rok co v ní zhruba bude to myslím stačí.

milejka
7. dub 2016

Já si teda taky myslím že cestovní postýlka není dobrá na každodenní spaní,určitě bych volila dřevěnou.Dřevěná se dá koupit za pár korun na bazerech,nebo si od někoho půjčit.

marketaryzi
7. dub 2016

My měli doma obě, cestovní původně jen na návštěvy. Pak se dcerka začala stavět a ještě neuměla sedět. Takže když se pustila, padala v postýlce dozadu hlavou na ty dřevěné tyčky. Byla samá boule, tak jsme přešli na cestovní... Matrací v ní měla stejnou, jako v té dřevěné, takže záda podle mě netrpěly. Je pozor na nosnost, bývá jen kolem 12-13 kg.

jolima
7. dub 2016

Cestovní postýlka má svoje výhody. Moje dcerka spí doma v dřevěné a na chatě a u babičky v cestovní. V cestovní se tolik neobouchává o šprušle a neprostrkává jimi končetiny ve spánku. Dřevěnou jsem jí musela vystlat mantinelem a prostěradlem po celém obvodu. Výhodu dřevěné postýlky vidím v možnosti nastaveni výšky roštu, miminko přece jen maminka zvedá denně i v noci velmi často a pak dost trpí záda, pokud je rošt jen kousek nad zemí.

lolinka_1
7. dub 2016

malá spala první 4 měsíce jen v cestovní a i u některých cestovních se dá nastavit výška matrace.

suzina08
7. dub 2016

Pokud bude kvalitní matrace, tak si nemyslím, že by cestovní postýlka byla nějaké velké zlo. Možná spíš pro maminku než pro dítě, protože ohýbat se do postýlky pro miminko až k zemi, to je podle mě hodně náročné. Ale jestli existují i cestovní postýlky s nastavením výšky umístění matrace, tak bych se tomu asi nijak nebránila 🙂

sabor
autor
7. dub 2016

např. taková postýlka plus kvalitní matrace

formelina
7. dub 2016

My měli dřevenou od narození dcery, ale jakmile se naučila přelézat postýlku dali jsme cestovní s matrací má jí ještě teď, ale už budeme odnaučovat. Za mě každá postýlka má něco do sebe 🙂 .
Cestovní postýlka je větší a kupodivu pro dceru i pohodlnější..z ní už nevylézala teď si jí umí rozepnout.