Jak často přebalovat s plenkami AIO?

kacule6
20. dub 2015

Milé maminky,co se vyznáte v látkování,prosím o radu.Chceme teď zkusit plenky AIO,zatím jsem objednala pár na zkoušku,ale chci se zeptat,jak často se tyhle plenky musí měnit?Pokud tam dám třeba jen jednu vkládačku,nebude miminko v mokru hned po prvním počúrání?Nebo dávát pokaždé rovnou i separační plenku,pomůže to?
Moc děkuji za všechny rady 🙂

zo_ja
20. dub 2015

Přebaluju kdykoli je počráno, bez ohledu na množství, je mi jedno, kolik plínek hodím do pračky, zdraví dítěte je mi přednější. Pokud si jen uvrkne, a nepoznáš to, tak nic, ale prostě přeci nebude v počůraným mokru.
Záleží taky na té vrstvě, co je u zadečku, některá zůstává mokrá, jiná vlhkost odvádí, záleží na savosti plínky, záleží na množství, které dítko vyčůrá i za jak dlouho. Prostě často, často.
Separační plenku? Jestli myslíš celulozovou, tak ta Ti jen pomůže líp vyhodit bobky.

adypro
21. dub 2015

Já přebaluju pořád, od mala dávám dceru čůrat i na záchod - mimo plenu, takže vždy, když je počuraná, třeba i trošku, tak dám novou plenu, buď dám jen novou vkládačku a separačku nebo celé, záležína stavu plínky. Neřeším, kolik toho použijem, pračku máme, stejně peru plínky pořád obden. Doporučuju používat ty celulozové separačky, jsou perfektní.

jbzirafa
21. dub 2015

plenku měním vždy, když je mokrá, jak píší ostatní. stav kontroluji zpravidla po dvou hodinách - to je mokrá vždy, nebo častěji podle potřeby. když vím, že budu přebalovat za kratší dobu, dám tenší plenku. z mé zkušenosti plenky AIO neudrží tolik, kolik kombinace plenka + svrchní kalhotky zvlášť. nezáleží na typu plenky, vždy když se miminko počůrá, tak je v mokrku, ať má pod sebou vrstev, kolik chcete. pocitově suchý je fleece (plenky nebo fleecové pratelné separační vložky nejsou špatné, pokud předpokládáte, že v nich nebude nakakáno). separační plenky jsou fajn na řidší stolici, a mění se s každým přebalením. jak často a kolik miminko čůrá záleží na věku i na samotném dítku. musíto to vyzkoušet sama, co dítě a máma, to názor.

kitharka
23. kvě 2015

Jak je miminko staré? Obecně řečeno nedoporučuji celou výbavičku jen z AIO plenek (AIO = all in one = vše v jednom).. jsou to plenky, které jsou sice skvělé v rychlosti a jednoduchosti přebalení, ale mají i své nevýhody - zpravidla jsou méně savé a hlavně se z logiky věci musí prát pokaždé celé - tedy včetně svrchní PUL vrstvy a té časté praní nedělá moc dobře.. Co se týče toho, jak často přebalovat - já přebaluji cca co dvě hodinky.. Pokaždé, když je malá počůraná, přebalím - ze zdravotního hlediska je to pro mě naprosto samozřejmé.. 🙂