icon

Jak dlouho vaše děti nosily velikost 56?

nuali
14. črc 2014

Ahoj maminky, chci se zeptat, jak dlouho jste (pokud miminko nebylo extra malé, dvojčátka nebo zase extra velké 🙂 ) nosily nejmenší doporučovanou velikost pro nové mimísky 56. Čekáme první uzlíček a podle seznamu bych měla mít výbavičku vel.56 a 62, ale těch 56 vždy jen pár kousků z toho. Např. když píšou 8-10 body celkově, my máme 6 maličkých a 7 větších. Takže máme víc i celkově. Ale pořád se mi to zdá hrozně málo 😀 Vím, že se vždy dá dokoupit, ale spíš by mě zajímalo od zkušených maminek jak dlouho tu malou velikost vlastně miminka nosila. Začínám být ze všeho hooodně vyplašená 😀 Díky

lenicka07
14. črc 2014

@nuali Moje děcka měla při narození kolem 3 kg, přibírala normálně, ta 56 nám byla tak do konce šestinedělí. Já osobně bych to s 56 nepřeháněla, my jsme teda něco zdědili,nic jsem nekupovala, ale stačilo nám fakt málo. Stačí to pak přemáchnout jen tak v ruce a můžeš pár kousků točit pořád dokola.

zuzile88
14. črc 2014

Moc jsem toho v 56 nekupovala, protože jsem si myslela, že v 56 pojedeme tak max z porodnice.
No a zítra nám budou 2 týdny a i některé věcičky v 56 jsou nám větší, takže nakonec dokupuju věci ve vel 56 🙂
A nebyli jsme žádní mrňousci, při narození měl 3,75 kg.

bbn
14. črc 2014

@nuali hmmm, oni všichni píšou, jak se nemá u malých velikostí 56/62 toho kupovat moc, že z toho rychle vyrostou. Já měla obě děti "bohužel" zrovna nestandardní (jedno mělo 56 do konce třetího měsíce, druhé vůbec), takže o růstu polemizovat nebudu, ale jedna zásadní věc - některá miminka docela dost a často po kojení blinkají, jiným třeba úplně nesedí pleny, takže nehody několikrát denně... takže já jsem třeba s oběma dětmi vystřídala za den i 6 ks body a dupaček jedné velikosti a pokud bych jich tedy kupovala málo, tak bych nedělala nic jiného, než prala (jistě pere pračka, ale věší to sousedi?) a žehlila (jakože novorozencům by se žehlit mělo) ..... pak přijde třeba tvoje nemoc a manžel bude druhý den nahraný ..... to jen tak pro nástin možných "skvělých" situací. Já jsem teda byla moc ráda, že mám od každé velikosti 6-10 ks body.

somalicats
14. črc 2014

Mně se toho sešlo kvanta už u první dcery, první vnouče z obou stran, takže všichni nakupovali jak diví. A byla jsem za tu výbavu pro 3 děti ráda 🙂, stačilo 1-2x týdně zapnout pračku... Takže nejen že jsem teď na mladší nic nekupovala, ale ještě toho mám víc po neteři.
Jinak s těma velikostma je to dost individuální. Starší byla drobnější, vel. 62 nosila do skoro 5. měsíce. Mladší nosila vel. 56 jen během šestinedělí, pak 62 do necelých 3 měsíců a teď na půl roce má už 74 (někdy i 68, ale to je výrobce od výrobce, každej šije jinak).

nuali
autor
14. črc 2014

@bbn Tak s možností "blinkacího" miminka se samozřejmě musí počítat, kdyby to bylo nějak moc, tak se třeba dokoupí. Ale pokud píšeš, že si byla ráda (takže stačilo?), že máš 6-10 od velikosti, tak by mi to mohlo stačit. Momentálně mám totiž 6 menších a 7 větších a to ještě bude něco od tety po prckovi a třeba něco dostanu ještě od zbytku rodiny, ale na to moc nespoléhám. Takže děkuji

@lenicka07
@zuzile88 I vám děkuji za zkušenosti 🙂

nuali
autor
14. črc 2014

@somalicats To je taky pravda, dneska jsem poměřovala dvoje dupky - údajné velikosti 62 a 68 a byly naprosto totožné 😀 Takže stejně bude nakonec nejlepší udělat základní výbavičku dle doporučení a případně dokupovat za "běhu" 🙂

somalicats
14. črc 2014

@nuali Ono je to i lepší nakupovat za běhu, protože už pak vidíš, jak rychle Ti miminko přibývá a roste, navíc zjistíš, co Ti vyhovuje (mně třeba u novorozeňat vyhovovaly víc košilky, než bodýčka, teď už je to jedno - ze začátku řvou při každé manipulaci a ta košilka je oblečená rychleji). Ségra zase měla radši bodýčka. Já dávám na spaní overálky, ségra dávala klasicky dupačky a bodýčka.

chris_n
14. črc 2014

začaly jsme na 52 velikosti a ještě ted ve 2 měsících má něco 56 (teda spis vetší čast). Po narození jí byla i 50. 62 budeme zvolna přecházet ted během července si myslí. A to má malá už 5 kilo. Ale výšku nevím. Naposledy v 6 týdnech měla 55 cm.

betelgeuzz
14. črc 2014

souhlasím se @somalicats, radši koupit míň a pak přikoupit podle potřeby, co si oblíbíš. jak píše, někdo má radši body, někdo košilky, někdo overálky, někdo dupačky či polodupačky. Ono v případě nouze můžeš použít i tu větší velikost a založíš rukávky, nebo budou plandat nohavice. POkud nebydlíš vyloženě někde mimo civilizaci, tak dnes už koupíš dětské oblečení i ve spoustě supermarketů.
A ohledně mých dětí nemá asi cenu odpovídat, protože začínaly na velikosti 50 a tu měly asi 2 měsíce 🙂

somalicats
14. črc 2014

@betelgeuzz Mně připadá, že dneska je snad jiná tabulka velikostí - na starší jsem kupovala 56 a odpovídá to velikostně často dnešní padesátce.

tulikiss
14. črc 2014

ono je to hodne individualni,u maleho tak max do konce sestinedeli, ale mala i kdyz byla pekna pri narozeni tak spatne pribirala a 56 nosila jeste na zacatku 3 mesice....ale vsechno dohnala a ted nosi 86 pro rocni dite 😀 😀

amabilis
14. črc 2014

Hihi, tak já na třetí dítě musela dokoupit minioblečení. Do 56 mi teprve teď dorůstá (a to jí ještě zahrnuju rukávy) a to jí je měsíc. Nikdy bych nevěřila, že budu někdy potřebovat velikost 48 a 50!!! 😀 A to malá není nijak nedonošená, narodila se 38+0tt. Takže jak tu psalo už spousta lidí - koupit tak, aby bylo do začátku a pak nakoupit dle potřeby.

pigpeppa
14. črc 2014

Osm až deset kousků bych určitě nekupovala. To už spíš tu 62 nebo půl na půl, je lepší o něco větší, než malé. Pro druhorozenou dceru jsem už moc věcí nekupovala, měla jsem tři bodýčka s dlouhými rukávy, tři s krátkými, tři overálky a bylo to akorát, když se pozvracela, abych ji měla do čeho převléct. Teď je jí 6 týdnů a už nosí 62, ale u nás je to taky dáno tím, že používáme látkový pleny, přes jednoráz bych je ještě dopla. Nicméně ten počet nám fakt stačil (plus nějaké mikiny, polodupačky atd. v počtu dva kusy).

gepe
14. črc 2014

@nuali manzel musel v den propusteni z porodnice bezet koupit 50tky overalky, nekde znaceny jako newborn nebo 0-0. Mala mela pri narozeni 48cm a drobna. Ted ji je 11 mesicu a ma 80tku, kdy nektere veci ma uz i pro 1,5 lety dite 😀 velikostne. Jeli jsme cca do pul roku v overalkach cca 10 od kazde velikosti (je srpnova) nejpohodlnejsi pro ni i pro nas. Obcas dali i pres den, k Dr. aj. i klasik obleceni typu body, katatka, kosilka, tilko, tricko. Vic kousku od jedny velikosti doporucuji spis az od doby, kdy dite prestane byt "lezak" a i zacatkem prikrmu. Tedy pokud nechces stale prat. Dodnes peru tak 2x tydne a nemusim ani resit, ze vyprane neni hned vyzehlene. Stale ma co na sebe a pro me je to dost usnadneni o starost min. 🙂 taky pomohlo, ze jsme i nejake veci necekane podedili, nektere super, nektere idealni na doma a na krmeni.
PS: pozor na zapinani u hlavicky aby bylo, mame par veci, do kterych kdyz dorostla, tak uz jsme pro zmenu nedostali pres hlavicku. Jinal cvocky ci knoflicky na zadech u nas kdyz jeste byla mensi byl problem - vytlacovali se kdyz lezela/spala, nebo se ozvala, ze ji vadily.

gepe
14. črc 2014

@nuali ted jsem jeste nahodou narazila v jedne diskusi ohl. vybavicky na svuj prispevek, kdyz byly nasi mlade skoro 4 mesice a psala jsem, ze mela aktualne v te dobe velikost 62. 😅

pigpeppa
15. črc 2014

Ještě jsem si vzpomněla, jak se syn narodil a 56 mu byla malá, měli jsme jedno jediný bodýčko vel. 62 a to podělal už v porodnici tak, že bylo na vyhození. A poslat novopečeného otce, který se v dětských věcech vůůůbec neorientoval, na nákup většího oblečení byl taky adrenalinovej zážitek. (Pro představu, když jsem byla těhotná a synovi bylo rok a půl, koupila jsem dvě pyžama - jedno 56 a jedno 92. O té 92 pro syna se vyjádřil jako o strašně velikym a o tom 56 pochyboval, že z toho ten 18měsíční syn stejně brzo vyroste).

tarien
15. črc 2014

My nosili 56 snad do 4 měsíce...taky jsme se narodili prťaví, jen 46 cm...takže nám byla velikost 50 velká 🙂 50 velikost jsem nakonec dokoupila - 3 body, 2 overaly, 1 dupačky (oblíkali jsme, když měla přijít návštěva), zbytek jsme měli v 56 a v 62 (některé kousky byly menší) a nosila to dlouho 🙂 zas až tak moc v tom neplandala, na doma OK. Spotřeba věcí závisí i od miminka...my jsme vůbec neblindily, takže to, co sem ji dala večer, měla až do dalšího dne do koupání...spotřeba věcí minimální, stačilo mi 6 body na první 4 měsíce 🙂 stíhala jsem to v pohodě prát 🙂

ululul
15. črc 2014

Moje malá má 14 týdnů a spoustu 56ky ještě nosí, i když většinu už za 62 vyměňujeme.

lizeth
15. črc 2014

Dcena nosila vel. 56 do 3 měsíců, možná i trochu déle... Měřila při narození 48cm a vážila 3060g...

panihk
15. črc 2014

Já koupila v 56 jen pár věcí a spíš jsem rovnou kupovala 62, že v tom kdyžtak bude trochu plandat, ale co už. Teď je malé 10 týdnů a už budeme brzo přecházet na 68. 🙂 Narodila se 3670 g a 51 cm.

mafeska
15. črc 2014

56 nosila myslím že 2 možná i 3 měsíce (měla 49 cm a 3.370 g), používala jsem hodně body, dupky + košilku, overaly tak jsem ten počet 56 nějak mezi tyhle věci odhadla. Body jsemodhadla špatně, přikupovala jsem (malá byla blinkací s tím jsem nepočítala 🙂 ), bud jsem skočila do kiku nebo objednala přes net a druhý den to bylo doma.

megy
15. črc 2014

my nosili rovnou 62 od narození - no ono 4kg a 4150 gramů bylo na tak pidi věci velké🙂