Jaké plenky vybrat pro novorozence?
Poraďte prosím jaké plenky pořídit na téměř 4 kg miminko. Poměr cena výkon a kde případně nakupujete? 🙂
Zezačátku DM, časem jsme přešli na plenky z alberta a spokojenost až do konce.
Tohle je hrozne individuální, lepsi koupit par menších balíků a vyzkoušet co mimcu sedne. Ja mam tri deti a co sedelo jednomu, to druhy treba nesnes.
Obecně treba dada nebyly spatne, ale ty se nedají koupit nikde v krámu, bud sem objednávala nebo pro ně jezdili do Polska. Naopak pampers za mě nejhorší pleny na trhu. Ty male velikosti sem brala hodne i huggies, vetsi velikosti babylove z dm (ale ty novorozenecké mi nepřišly moc příjemné). Dřív sem bravala z lidlu, ale poslední dobou se dost snížila kvalita. Fakt to chce zkusit no. Dcera se třeba po všem osypavala a nakonec sem zacla latkovat. Ségry maly zas snesl jen kolorky, nic jineho.
Obema jsem davala babylove a pak ve vetsich i z alberta se sovickou. Pampersky jsme obcas dostali, ale vadi mi parfemace
@lenka203 Mám pre syna teraz Bella Happy. Vyhovuje mi cena aj kvalita, majú výrez na pupík, než mu odpadne. Kupujem ich na Dr. Max, má ich aj Alza. Pre dcéru pred 6. rokmi som ich mala tiež, používali sme aj Babylove z DM, z Alberta alebo Pampers, okolo 4. mesiaca som začala látkovať.
Syn byl taky takový kus chlapa a ze začátku nám výborně seděly ty premium care pampersky, nicméně po pár měsících mi to přišlo už cenově neúnosné a přešli jsme na tyrkysové dada pleny (ty zlaté mi přišly vždycky takové menší) a u těch jsme zůstali až do teď. Jezdím si na ně do biedronky..
@lenka203 máme máme BabyCharm a Bobilo, na večer ale prioritně používám Pampers premium (jediné, které nepročůra v noci, hodně ho přes noc kojím, tak hodně čůrá a přebaluji ho vždy kolem 5-6h ráno). Všechny protékaly od Dády až po kolörky, nevydržely ani do té 5h ranní.
U nás nejlepší Dada (taky jsme často jezdili do Polska, tam to vyšlo levněji, ale šlo i na internetu), spíš ty klasické než ty zlaté. Když nebyly, tak třeba Babylove. U miminka jsem akorát ohnula vršek, aby nevadilo pupíku. Pampers byly zdaleka nejhorší a jediné, po kterých se mi kdy jaké dítě oprudilo.
@lenka203 Dada pleny jsem měla teď pro dceru v porodnici a nervy moje. Ty suché zipy se trhaly, nešly odlepit, co u řvoucího novorozence fakt chceš. 🙈 Pak asi změnili výrobu, takže se celá brutálně oprudila. Dada za mě teda už ne.
Kupuju Bella Happy, ty jsou suprové. Potom z Alberta či dm babylove. Ale ty Bella jsou nejlepší.

@lenka203 ahojky ,my jsme u obou dětí používali plenky Dáda a byli jsme moc spokojeni . Manžel objednával přes internet ,různě podle akce. Jsou cenově dostupné a kvalita za nás je super a i od této značky Dáda si nemůžeme vynachválit zvlhčené ubrousky ,cena taktez velice přijatelná . Zkoušeli jsme i pampersky,ale za nas zbytečně drahé,ale je to potřeba vyzkoušet to co sedlo nám nemusí sedět Vašemu miminku. V porodnici nám dávali myslím,že plenky z Tesca ,ale za mě teda určitě ty plenky Dády.