icon

Kde sehnat oblečky na nedonošeňátka?

majkulkaaa
24. črc 2018

Prosim o radu kde se dají sehnat oblečky pro nedonošená miminka 44 -48 vel...

Strana
z2
bartakova_veronika
25. črc 2018

@simona_33 malá má teď v 9 měsících tak 6,8 kg a cca 65 cm :D

simona_33
25. črc 2018

@bartakova_veronika myslim ze klidne jo, ja mela spatne prutoky, syn celkove byl o 4 tydny mensi nwz mel byt takze neroatl uz dele, pak me v patek v noci prisla vzbusit mudr, ze ultrazvuk a rekla ze blby, ze uz je peutok na nule at ae eozhosnu co chci ze tes hned vyvolat a max do pondeli, pak cisar. rekli mi ze pri nule je cca 2 az 3 dny... ja porodila v nedeli vecer. syn byl uplnw zdravy. jako detatko 37 tt a dal je vlastne donosene tak nevim proc inkubator, tomu uas nerozumim ja... v normal porodnici kde rodi jako od tech 36 treba ani inkubatory nemaji, to pak asi zalezi konkretnw na stavu mimca.

simona_33
25. črc 2018

@bartakova_veronika jo nas je taky pprad malixkej, ma res asi 11 kg a 85 cm, jsou mu 2...ale my jsme s manzelem mali vlaatne tak nevim no, spis to budou geny
😁

bartakova_veronika
25. črc 2018

@simona_33 no mě byo taky řečeno asi ve 34 týdnů že je tak o 4 - 5 týdnů pozadu dle ultrazvuku a že mě předává už do nemocnice na prohlídky ... takže jsem tam dorazila na záznam i když to bylo strašné ... snad hodinu mi dělali záznam protože prostě nešlo .. mě to přišlo brzy když se dělá někdy od 36 nebo od 35 teď si nejsem jistá .... malá prostě chtěla spát :D ale nakonec se podařilo ... šla jsem tedy k doktorce na vyšetření a ta mi řekla že mě raději předá do porodnice na pozorování. Dostávala jsem injekce do ramene každý večer a každý večer záznam .. už mě to fakt nebavilo tam sedět a čekat :D stejně pokaždé řekli že mám záznam vynikající ... že snad takový ani neviděli :D no až při posledním ultrazvuku bylo zjištěno že mám méně plodové vody tak se domlouvaly jestli mě už vezmou císařem nebo ne .. napřed mě chtěli poslat na týden ještě domu ale díky méně té plodovky tak si mě tam nechali ... ani jsem nevěděla že odtékala .... no a nakonec ještě odtekla úplně o den dříve než měla .. naše porodnice má snad 10 inkubátorů .... malá byla napřed 24 hodin na JIPce na dětském kde mi jí po operaci donesli až po 5ti hodinách na kojení .... no a pak byla 14 dní v inkubátoru i když říkali že je normálně donošená jen prostě malá .... sice jsem byla 37+4 ale i kdyby nebyli problémy tak asi by šla stejně 37+4 kdy mi ta voda odtekla ... možná by neodtekla ale neměla tam prostě místo a při operaci manželovi řekli když mu jí donesli že se diví že jí nevyndali dříve že tam neměla místo a měla protáhlou hlavičku .. ta se naštěstí srovnala ale i tak .... podle mě prostě ty průtoky byli zhoršené proto že neměla místo neměla kam růst a jak růst ani jak přibírat ... ale divím se že při těch průtokách vás nechali přirozeně .. to mě ani nenabízeli a sama mi říkala že určitě nechci rodit přirozeně když je koncem pánevním že to nedoporučují a já ani nechtěla .... malá sice měla naposledy odhad 2,5 kg ale nakonec měla 2,15 a kamarádka měla taky koncem pánevním ve stejné porodnici a tam jí zase císař nedoporučili a rodila přirozeně ... asi každému říkají něco jiného .. taky jí měla chvilku v inkubátoru asi 2 - 3 dny a 24 hodin na JIPce na dětském ... přitom neměla zas tak nízkou porodní váhu asi že šla koncem pánevním nevím ale pro mě tohle není ... chudák dítě ... ta malá měla úplně vykloubené nožičky ....

bartakova_veronika
25. črc 2018

@simona_33 tak já jsem také malá ... a manžel se narodil s mírou asi 45 cm a váhou 2,45 :D a to má teď cca 175 cm :D a já se narodila normálně 48 cm a 2,86 kg :D a mám jenom 152 cm :D tak nevím no jestli jsou v tom geny ... ale při narození měla fakt málo .. abych pravdu řekla tak jsem se jí bála i koupat i si jí vzít do ruky .. byla menší než panenka :D ale zato teď kdyby neměla tak dlouhé nohy tak má stěží asi 60 cm :D nevím tedy po kom ty nohy tak dlouhé má .. to už říkali v porodnici když se narodila :D tedy než se jí srovnali .. takže mi jí vlastně ani hned nezměřili až asi po týdnu že má 42 cm

simona_33
25. črc 2018

@bartakova_veronika nas mel taky 42 cm, a asi 42 nohu... takze do tech nedonoseneckych hadru by se kolikrat vesel jeste dlouho jen ty tlapky na nohach mu byly male a sev mel v pulce nohy 🤣 ja jsem rada za normalni porod nechtela jsem cisar, a pri porodu jsem byla porad na monitoru a udelali mi asi vse co jde aby se porod urychlil... cili presne proti planu 😎 ale konec dobry vsechno dobre.

bartakova_veronika
25. črc 2018

@simona_33 42 nohu to asi nebylo při narození :D :D :D no kdyby nebyla koncem pánevním možná že bych do normálního porodu šla, ale díky tomuhle jsem ani nechtěla .... když vidím jak mají ty nozičky vykloubené atd ... hlavně tu hlavičku měla hodně šišatou a protáhlou po porodu ... a také měla nízkou porodní váhu ... já jsem zase pro změnu byla ráda za ten císařský řez 🙂 já hlavně měla úplně klidné těhotenství, neznala jsem poslíčky ani pomalu kontrakce .. ty nastali asi cca dvě hodiny po odtečení plodové vody a další tři hodiny jsem musela vydržet než mě mohli vzít na sál ... a že ty kontrakce byli fakt silné :D

kkubikula
27. črc 2018

@1nelinka nevím, co je na tom zvláštního, pokud byl syn narozený jako extrémní nedonosenec.

Strana
z2