Kupujete dětem boty jen ve speciálkách na dětskou obuv?

drosea
6. bře 2016

Kupujete dětem boty jen ve speciálkách na dětskou obuv a certifikovanou? A nebo třeba i v nějakém sportu- např. Sportisimo. Koukala jsem a mají tam docela pěkné a vypadají kvalitně, propracovaně, já si tam boty kupuji a nemůžu si stěžovat, ale nevim, jak je to s dětskou obuví. Zatím jsem kupovala jen ve speciálkách pro děti, ale ty ceny se šplhají čím dál tím k větším výškám, a třeba konkrétně v tom Sportisimu se dají membránové boty sehnat o polovinu levněji.

werik153
6. bře 2016

Kamarádka kupuje botičky ve zdravotní obuv s žirafou. Je to zdravotní obuv. Ceny se pohybují okolo 500-700,- mají myslím i internetové stránky.

betelgeuzz
6. bře 2016

Kupuji boty, které vyhovují mým požadavkům a je mi jedno, jestli jde o speciálku, nebo sport. KDyž vidím, jaké hrůzy se prodávají s certifikátem žirafa - naprosto neohebné boty jak prkno, tak se nějakým certifikátem vůbec neřídím. Pro mě je důležité, aby byly boty co nejohebnější a dostatečně široké a to i ve špičce, aby se nedeformovaly prsty. Zrovna loni jsem koupila ve sportisimu holkám sportovní sandále, byly ohebné, široké a holky je vynosily skoro celé léto.
Jenom k tomu sportisimu jsem se dozvěděla zajímavou věc, značkové věci, které tam koupite nejsou často ve stejné kvalitě, jako si koupíte přímo od té značky. třeba sportisimo řekne alpine pro: chceme tuto bundu/boty, ale za poloviční cenu. A alpine pro to vyrobí z méně kvalitních materiálů pro sportisimo. na první pohled to není poznat, ale pokud byste měli ty dva výrobky vedle sebe, tu kvalitu poznáte.

loafeer
6. bře 2016

Já se musím přiznat, že lepší botky jsme kupovali pouze jakože ty první a pak daichman, sport....Děcka z toho rychle vyrostou, všecky boty brzo okopou, bylo by mi líto dát peníze třeba za superfity a podobně....Dbáme teda na to, aby byla pevná pata a takové ty základní zásady zdravé obuvi....

werunqa
6. bře 2016

Kupovali jsme na první chození v Žirafce,ale pak už normálně Deichmann,Sportisimo apod..

nunacek
6. bře 2016

Zatím stále kupuju všechny boty v obchodech specializovaných na dětskou obuv (dětem jsou 4 roky a 2 roky).

sara84
6. bře 2016

Kupuji kvalitni- ohedne, mekke, pevna pata. A jedno dne, zirafka nic neznamena, nektere jsou desne!

hanyzka11
6. bře 2016

I my kupujeme z různých obchodů, popravdě často dle ceny. nemám problém třeba na lítačku, na písek vzít boty z druhé ruky.

krystalka
7. bře 2016

Když byl syn menší, tak jsme kupovali ve specializované prodejně, ale i tak se musí hodně vybírat, ne všechno, co má Žirafu, je opravdu to pravé....navíc syn má hodně úzkou nožku, ale vyšší nárt, takže někdy se na něj boty shánějí hůř....zimní kupujeme prakticky jenom Superfity, po sezóně jsou jako nové a ještě je za půlku ceny prodám dál.....sandály moc neřešíme, vezmeme co se nám kde líbí, co mu sedí a je přijatelné finančně, protože sandály na sebe vezme párkrát za léto....a takové ty celoroční už od určitého věku kupujeme jenom jeden jediný vytipovaný model Nike, protože mu dobře sedí a jsou prakticky nezničitelné, vždycky z nich až vyroste....a to je nosí do školy, na kolo, koloběžku, na hřiště s družinou, prostě všude 🙂

denousek
7. bře 2016

kupuju všude,,,sportisimo,deichman....sportisimo teda u nas jede hodně...speciály za koliksi tisíc nekupuji ....to bych se nedoplatila každej rok dvakrát dvěma (za chvili třema) dětem....s nožkama problémy nemáme...

alboo
7. bře 2016

Žirafu bych nekoupila ani nahodou, je to maximálně zaruka toho, ze bota bude uzka a tvrda jak pkrno. Zatim kupuju barefoot botky a doufam, ze u toho zustanu. Kupují ve specialni BF prodejne, ale polud bych nasla odpividajici boty i jinde klidne je koupim. Jinak penez mi lito neni. Obleceni neni podstatne, boty ano.

maraida
7. bře 2016

Boty pro dceru nakupuji v běžném obchodě,do žádných speciálních nechodím. Většinou nakupuju v Deichmanu nebo Lidlu.

olusenka
7. bře 2016

kupuju pouze v jedné prodejně, specializovaná prodejna (nejen) s dětskou obuví, kupuju pouze kvalitní ověřené české nebo slovenské značky (jiné tam snad ani nemají), na nějakou Žirafku kašlu, to mě nezajímá, na ven bereme jen kožené boty, vždy mívají malou podporu klenby (žádné nízké měkké uvnitř placaté tenisky, tyhle mě asi v dětství zničily nohy), na zimu vysoké s membránou. Paní majitelka botám rozumí,je to vidět, jinam už nechodíme. Syn teď 4letý má ale problematické nohy (valgozita pat - vbočené kotníky od té doby co si začal stoupat), dcera má náznaky.
Úplně levné to není, ale zase hodně ušetříme na oblečení, takže na botách nikdy nešetříme. Navíc mají dobrý systém odměn pro pravidelné zákazníky, takže se to vyplatí.

janina8686
9. bře 2016

Já kupuju dětem spíše osvědčenou a vyzkoušenou značku, nyní se jedná o Geox www.spartoo.cz/Geox-b40.php, jsou fakt kvalitní a hlavně vložka je dobře udělaná a není žádná plochá

lucysmidkova
9. bře 2016

První botičky i druhé jsem kupovala zdravotnické. Teď kupuji jak kdy když jsou pekne tenisky tak v A3, někdy v ccc a někdy v bati kožené kdyz jsou v akci takze podle cen a jak kdy 😊

hhranolka
9. bře 2016

Mala ma 4roky...kupují superfit, geox, primigi... Tyto boty jsou i po noseni jak nove, bez znamek opotrebeni. Takze se vyplati zainvestovat, nebot je pak zase dobre prodam. Na zkoušku jsem mela od Bati- rozpadli se. Deichman- maximálně letní sandalky, ostatní boty tvrdé, ihned zničené. Sportisimo- zimní boty, mala mela i mokrou nozicku, letní derovane sportovní boty ano.

anakolut
9. bře 2016

Snažím se kupovat spíše ve specializovaných obchodech a většinou české značky jako je Fare, Pegres či ESSI a Santé. Z CCC máme třeba jen takové jakoby cvičky, co má na nohou dvakrát do týdne na kreslení či do tělocvičny. Měli jsme i Nike, Adidas či Reebok a ty modely, co jsme měli mi taky nepřišly nejhorší, ale byly ro to spíše doplňkové boty. Na ty nejčastější nošení volíme Pegres. Superfit mi přijdou super, ale kupovat minimálně 3x do roka boty za 1 500 a více na to fakt nemám. Ve slevě nikdy neměli zrovna naše číslo. Nevíte o některém pražském obchodu se Superfitakmi za slušné ceny, tj. max těch 1 200 Kč?

kessa
9. bře 2016

Kupuji ve speciálních obchodech (často musíme přes internet, ale v Brně už je speciální prodejna), ale nikoli certifikovanou- k čemu je mi nějaká žirafka, když dle mě nesplňuje požadavky na zdravou obuv? Kupujeme barefoot, nebo botky co nejvíce se BF blížící (tu pak ve speciálních dětských obuvích).

pincola
9. bře 2016

Kupujem jen ve speciálním obchodě a koženou obuv, ale my musíme, malá chodí špatně.

ladyhacek
29. bře 2016

My se na první botičky teprve chystáme a jdeme mi halva kolem, ale rozhodně budeme kupovat ze začátku ,,lepší boty´´ na vývoji nohy záleží. Posuzovat budu až pak v obchodě 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=UIskCwbh2mo


http://www.nohynaboso.cz/
http://www.barefootboty.cz/

mirka8313
29. bře 2016

Holky,tak u nás je to podobné.Šetřím na oblečení, ale na botičkách ne.

japona
29. bře 2016

Zimni a tenisky maji v 90% superfity a na léto keeny. Obě značky mi přijdou neznicitelne, muzou pak podědit i další děti.. objednávám z netu jednou za čas víceméně stale stejny typ jen o číslo větší a v jiné barvě.. do obchodu jdeme jen pro zimní botky

panickatlamicka
30. bře 2016

Kupuji na netu,barefoot ,kompromis k bf. Zirafu neberu. A sportisimu,cc a pod se vyhybam obloukem.

crazys
30. bře 2016

Ze začátku malá chodila v botách od zn.Pegres,Fare, Jonap.Ale co jsem objevila Primigi a Superfit, tak už ji jiný nekoupim. Noha už jí,tak rychle neroste a boty vydrží všechno. A na písek jí koupim opět tenistky od befada. Do bot ráda za investuji.

janawei
30. bře 2016

Zatím jsme kupovali jen dvoje, Pegres a Befado. V klasickém, kamenném obchodě, jednou ve speciálce na dětskou obuv, podruhé v obuvi, kde prodávají obuv i pro dospělé. Neřeším značku, hledám kožené, ohebné, dostatečně široké botky. Certifikát neřeším také, když jsem viděla, jaké boty ho mají, usoudila jsem, že nevypovídá o ničem. Na botách nebudu šetřit určitě, ale je mi víceméně jedno, kde je koupím.

rituska88
30. bře 2016

My kupujeme jen přes internet botičky od Little Blue Lamb a capáčky Capiki. Když jsme kupovali první botičky, jeli jsme do velkého města a jako první zamířili do obchodu s ,,Žirafkou" - prodavačka děs a hrůza, nejprve malému špatně změřila nožičky, pak ho rvala do botiček o číslo menších a tvrdila nám, že je to v pořádku, botičky všechny tvrdé, neohebné - přesný opak toho co se teď propaguje jako zdravá obuv. Pak jsme prošli ještě pár obuví jako Deichmann, Baťa, CCC...ale nikde jsme nic vhodného nenašli, tak jsme se nakonec naštvali, změřili malému nohu, objednali přes internet a od té doby to tak děláme pokaždé když potřebuje boty - ušetřím si nervy s prodavačkama a peníze, které bych dala za cestu - poštovné mě vyjde o mnoho levněji, v klidu si vybereme co se nám líbí bez toho, aby nám u toho malej brečel, že je mu horko nebo už ho to nebaví...Botičky vždy seděly a vždy jsme byli spokojení.

annaluciapetrzel
30. bře 2016

pouze barefoot a ve special.obchodech na netu

sedmiteckas
31. bře 2016

Certifikovaná dětská obuv není vždy synonymum pro obuv, která je pro detskou nohu vhodná... Já kupuji dceři boty, které budou sedět jak na dálku tak na šířku nohy, protože má nohu širší, nekoupila bych botu neohebnou, tvrdou...osvědčily se nám zatím ddstep.

eliska_t
7. únor 2017
Uživatel eliska_t je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od eliska_t.

Přesně tak - certifikovaná obuv nemusí být nejlepší. Jde zkrátka o to, aby byla obuv zdravotně nezávadná. Nedávno jsem si o tom hledala nějaké informace a pro děti je důležité, aby měli v botě dostatek místa pro prsty, ideálně ještě 15 mm od prstů. Aby byla obuv hodně ohebná a aby postavení paty v obuvi bylo kolmé k podložce nebo jen mírně vybočené. Tady jsou obrázky, jak by mělo dětské chodidlo v obuvi vypadat: http://www.modadeti.cz/zakladni-pozadavky-na-zdravotne-nezavadnou-obuv/

vercasindel
25. čer 2017

Muzete mi poradit,kam na sandalky typu barefoot,ale za rozumnou cenu,pro 11m holcicku?

katkaajirka
25. čer 2017

@vercasindel takové malé bych ještě nechala kožené capáčky, třeba v letní verzi s průstřihy. Nevím, odkud jste. U nás v Ostravě jsou na Nádražní ulici vyhlášený Botatex a Suché Dupky, ty mají taky za slušnou cenu např. Little Blue Lamb, Tikky...