Mohou oblečení pro miminko zůstat infekční po covidu?
Dobrý den maminky, vím, že to je asi blbý dotaz, ale chci se raději zeptat a ujistit.
Dnes jsem si s manželem dělala test na covid a vyšli jsme oba dva pozitivní.
Od včerejška peru věci pro miminko, a suším je na sušáku v obýváku, tam kde jsem já.
Miminko má přijít na svět konec dubna/začátek května.
Nemám ty věci přeprat znovu? Nemohou zůstat do té doby nějaké infekční? Samozřejmě je budu ještě i žehlit.
@michaela666 Dobře, děkuji.
Do dubna ti na tom fakt nezustane. I ty nejstriktnejsi pokyny pouzivani rousek atp jsou odlozit na tyden. A ja byla na covid+ pokoji jako rodicka (nasli mi ho az v prubehu porodu na steru, jinak ok). A vis co? 24 hodin po propusteni se to povazuje za infekcni. Jako jasne, ze to potom desinfikuji, ale vsechny formulare a veci co rposte nezdesinfikujes se tam 24h nechaj lezet a pak jsou povazovany za cajk. Zase baby neblaznete a trosku rozumu do toho. Spagety z obchodu taky po prichodu neosplichas savem kdyby na ne nekdo prskal...
@jana_zofie Dobře, děkuji, já se jen chtěla zeptat na názor ostatních. A vlastně když to prodělávám já, mělo by to prodělávat se mnou i to miminko v bříšku, takže až se narodí, tak by mělo mít nějaké protilátky.
@lucieteresia tak na to bych zase uplne nespolehala, ale sance tam je.
@jana_zofie jojo, dobře.
@jana_zofie já vím o jedné,která jak začala corona, přišla z obchodu a všechno desinfikovala🙈🙈🙈 ale brzy zjistila,že to tak nejde dělat pořád 🤣🤣🤣
@lenkalubina Já teda na začátku taky veškerý nákup buď uložila na 3 dny do "detoxikační" místnosti a věci do ledničky poctivě omývala či desinfikovala. Pak už se o covidu vědělo víc, zjistilo se, že manželova léčba ho vlastně chrání před těžkým průběhem, tak jsem se přestala bát, že mi umře, a vykašlala se na celý nákupní detox - byl to megaopruz 🙂 Teď už bych se nebála, věci pro mimčo jen vyžehlila, navíc do dubna je fakt dlouhá doba.
@lenerka1 dobře, děkuji moc 😊
@lenkalubina dobře, děkuji
viry na površích vydrží tak max 3 dny, takže bych byla v klidu 🙂

Já bych znovu neprala,ale poctivě všechno vyžehlila. Tím se viry zničí.