Monitor dechu zkušenosti
Holky se kterým monitorem dechu máte nejlepší zkušenosti? Budeme mít mimčo první měsíce v kolébce takže bych se přikláněla k menšímu provedení, budď Babysence 7 nebo ten na plenku. Máte s nima zkušenosti?
@journals https://www.nichd.nih.gov/research/supported/chime Tolik k banálním zbytečnostem...
@ceriii ? Nějak nechápu proč u toho označuješ mě? Já v tom jasno mám a podle toho jsem se zařídila, nemíním tu diskutovat o tom, jestli monitor ano, nebo ne. Mám jasný příklad v okolí a podle toho jsem se řídila. Studie je fajn věc, ale osobní zkušenost může být někdy jiná. Pro mě je to stejné asi jako když někdo udělá studii o průměrném platu v ČR. Vyjde mu pěkný výsledek, ale nemusí to znamenat 100% odraz reality běžného života.
Jen tak přemýšlím o tom, kdyby to byla taková hloupost, proč by do monitorů investovaly porodnice?
@journals já to už taky nechápu přitom si myslim, že dotaz zněl jasně... studie jsou hezké věci určitě jsou užitečné k dalšímu rozvoji a vývoji ve všech směrech. Nicméně praxe je praxe. A i když mi ten monitor dá byť setinovou šanci na to že to mimino zachránim tak to nejsou vyhozené peníze... ono kdo asi nezažil nic sám nebo z nejbližšího okolí nepochopí...
Když vás dámy nepřesvědčí ani evidentní a vědecky podložený důkaz, tak vám bohužel není pomoci...
@ceriii ty blaho, co to tady zas vidim za ulitlou debatu? Neni to snad kazdeho vec, zda monitor poridi ci ne? Moje penize, moje vec. Vase penize, vase vec. To tady fakt neexistuje ani jedno tema, ktere by se nezvrtlo do hadky?
@sudylichozrout taky mi to hlava nebere... vím že chci koupit nikdo mi ho financovat tady z těch paní/slečen nebude.... nevim jestli je to druh osvěty... asi možná by stálo za to založit jen skupinu či diskzzy OSVĚTA ve všech tématech... spaní s rodičema v posteli, kojení, kupování oblečků z anglie místo investování do monitorů...
Nezlobte se prosím, nemyslím to zle 🙂 Už vás nebudu obtěžovat. Když ale někde vidím chybnou informaci mám prostě tendenci ji uvést na pravou míru. Je to taková profesionální deformace a osobní úchylka. Nebudu vás přesvědčovat, chápu, že o to nestojíte. Jenom si myslím, že je dobře, když bude v této diskusi zaznamenáno i opačné stanovisko, pro všechny ženy, které si to budou číst později a vědecké důkazy pro ně znamenají víc než silné emoce. Přeji hodně zdaru vám i vašim miminkům!
@ceriii myšlenka osvěty je hezká ale na špatném místě si myslím. Vědecké výzkumy jsou pro další rozvoj jistě důležité s tim souhlasím ale není to praxe. Studií v oboru zdravotnictví mám nastudováno poměrně dost, ale ve chvíli kdy v tom člověk dělá nebo se pohybuje tak musí si to umět nakombinovat s praxí a vždy má větší výtěžnost praxe. Když pro vás ne je to vaše věc nikdo vám ji nebere. Nicméně taky přeju hodně zdarů do dalšího žití 🙂
@ceriii Nepřesvědčí a myslím, že si svojí osobní úchylku můžeš nechat pro sebe, nikdo o ní očividně nestojí - spletla sis téma diskuze 😎. Já jako nevím. To by mohla být studie na to, jestli kočárek/nosítko/autosedačku používat, nebo ne.
Vědecké důkazy jsou fajn, ale ty osobní jsou pro mě nějak.... přesvědčivější 😉 Ty si pořizuj co uznáš věděcky za vhodné, já/my ostatní to uděláme také tak 🙂
@journals Promiň, ale pokud má, jak sama píšeš, ten přístroj zachránit život, tak snad jde o tu prevenci, ne? Nechtěla jsem se k tomu dál vyjadřovat, je to pro mě svým způsobem trochu osobní téma, protože znám člověka, kdo v tom dělá.
Jinak co se týče nákupního alba - všechny věci, které jsem koupila, opravdu využívám. Jediná výjimka byla zavinovačka, ale tu si dopředu kupuje asi každá, a nikdo neví, jaké bude mimčo. A odsávačka? Tak tu už jsem využila samozřejmě taky, když hlídal manžel a já mu odstříkala pro malýho raději mlíko.
Zadne takove vyzkumy me od koupi neodradí. Fakt je ten, ze monitor muze diteti zachranit zivot, napr. kdyz prestane z nevysvetlitelnych duvodu dychat nebo treba vdechne zvratky. Tak to proste je, at si chytre vyzkumy dokazuji 🙂
@leymea Že by zdravé dítě vdechlo zvratky a zemřelo je hodně málo pravděpodobný, to už je pravděpodobnější ten SIDS. Ale hlídat se to samozřejmě musí - spíš by to člověk ale slyšel (osobně nebo chůvičkou). Zvratky se totiž obvykle dostanou do plic a můžou způsobit onemocnění. Třeba mně malej chtěl usínat jedině na boku a to je shodou okolností nejlepší prevence. Tím nehodnotím, jestli si to někdo koupí nebo ne.
Ale pokud se někdo rozhodne nekupovat, rozhodně tím dítě neohrožuje.
@bayt mozna malo pravdepodobny, ale neni to nemozny. 🙂 malej usinal jen na zadech 🙂 a s tim souhlasim, pokud si to nekdo neporidi tak urcite sve dite neohrozuje, to at maminky co na to treba nemaji penize nebo proste nechteji, aby si nemyslely, ze sve dite ohrozujou. Ja monitor treba v porodnici nepouzila, ale doma jsem byla v klidu kdyz jsem videla, ze tam to zelene svetylko blika. Urcite bych to zvladla i bez nej (jako maminky driv), ale sla bych do nej znova. Fakt jsem byla v klidu 🙂
@bayt panenko skákavá aspirace zvratku způsobí hypoxii to ze se z toho jen muže udělat onemocnění... v případě ať dítě nebo dospěli vdechne kousek potravy či zvratku ano muže způsobit zánět ale jen malý kousek když to v těch plicích zůstane ale je to tak malinkate množství. U děti je to stejně jako když opilý člověk se pozvraci a vdechne ty zvratky princip je úplně stejný pokud nedostane první pomoc a leží na zádech umře. Prosím pěkné zkus si zajít třeba na aspoň trochu slusny kurz první pomoci kde je přednáška i jak lidské telo funguje a co muže způsobit a jak. Když má dítě třeba zúžení jícnu což je velmi časté než se na to přijde zvraci a většinou v leze a bohuzel jsem zažila ze ty děti na to umrely byt je to tekutá strava ,,utopí se,,.
@mona91 Doporučuji Babysense II. Bez planých poplachů a 1 deska pokryla celou postýlku i když dítě cestovalo všude. U prvního dítěte (nedonošené) používáno skoro do roka. Druhou nepoužitou desku jsem si schovávala na další dítě, ale tam už jsem monitor nepoužívala (spalo s námi v posteli a nějak jsme neměla potřebu používat). V kočárku mi dítě spalo pouze za jízdy, tak mi stačil pouze deskový monitor do postýlky, protože kdyby přestalo dýchat, tak bych to hned viděla.
@mona91 moni, prosím, nepatlej to už. @bayt je moje kamarádka, znám ji osobně, opravdu není "nižší" zdravotnický personál. Doufám, že mě nerozseká na 24 kousku, když prozradím, že si momentálně dělá PhD a do zdravotnictví a akademické práce vidí. Ty jsi mi tu taky jinak hodně sympatická, tak to nekaž zbytečnostmi. Ráda tě tu čtu, považuju tě za fajn holku...

@bayt Taky nesouhlasím s tím, že by byl monitor dechu až taková banální zbytečnost. O tom, že to je prevence něčeho tu nikdo nepsal ani to nikdo za prevenci nepovažuje. My jsme taky dlouho řešili, jestli pořídit nebo ne. Nakonec rozhodl případ holčičky v blízké rodině, které dost možná zachránil život. Není to případ jedna paní povídala, ale událost, která se odehrála v rodině. To nás přesvědčilo o tom, že i kdyby to vyhozené peníze byly a monitor ani jednou nezahoukal, tak radši vyhodit 2 a půl tis. zbytečně, než si pak něco vyčítat.
Souhlasím s tím, že dnes se prodává hodně věcí, které jsou považovány za "nutnost" a je to prezentováno rodičům tak, že se bez takové nutnosti neobejdou, ale zrovna monitor je mimo tuhle sekci.
Btw. Když jsem se podívala na tvoje nákupní album pro miminko, tak jsem se musela pousmát, kolik hloupostí jsi koupila a za které jsi vyhodila peníze aniž bys věděla zda využiješ (např. odsávačka mléka pořízená někdy v 5. měsíci - to mě dost zaujalo). Tím nechci říkat, že se mi tvoje album nelíbí (naopak, pěkné je moc!) ale taky jsi pro své miminko pořídila hodně věcí s dobrou vírou, že kupuješ a děláš to nejlepší, jako každá máma 🙂
Tady je otázka položená jasně.
@mona91 - my máme připravený Babysense 2 pro, hodně jsem zkoumala rozdíly mezi Nanny a tímto, ale vycházelo to nastejno. Navíc málokdo má srovnání obou. Nakonec u nás rozhodlo to, že BS jsme pořídili s dobrou slevou. Zatím jsme ještě nezkoušeli, miminko se teprve narodí.