icon

Na co je dobré hnízdečko pro miminko? Oceňte názory maminek

445566
6. říj 2024

Ahojky holky,mela bych dotaz,na co je dobre hnizdecko pro miminko??Moje tchyne mi rekla at si o tom neco prectu.Tak bych se chtela zeptat vas holky a budouci maminky.Dekuji za informace

palja
6. říj 2024

@445566 tak u nás to byl hlavně pocit bezpečí a zmenšení prostoru v postýlce. Když dcera hnizdecko neměla, tak velice neklidně spala a pořád rozhazovala rukama, měla velmi silný Moorův reflex a v hnízdečku byla jak kdyby ukotvená. Spala v něm strašně ráda až do roka pak už jí byl malé.

445566
autor
6. říj 2024

@palja dekuju moc za info.

rayasisu
6. říj 2024

Měla jsem ho protože malý měl omezený pohyb a nebála jsem se, že by se mě třeba z gauče překulil... Taky to bylo dobrý když jsme spolu byli na posteli, že jsem neměla strach, že bych na něj lehla. Ale tak jak vsechno- jde to i bez hnízdečka 🙂 je to spíš o tom, co mamince vyhovuje.

biciklissie
6. říj 2024

Pro mě bezva na pohovku. Měla jsem z toho lepší pocit, že nespadne. Taky na zem k hraní ke starší to bylo moc fajn. A na společné lezení kolikrát taky, že jsem si já lehla na ten kraj jako na polstar a byli jsme si blízko.

445566
autor
6. říj 2024

@biciklissie dobre dekuji za rady.

garfa4
6. říj 2024

Za mě jedna z nejlepších věci, co jsem mohla pořídit. Dcerka v něm spí ještě teď v 5 letech, ten rantl ji vyhovuje místo polštáře a zároveň i jako podklad pro nohu, když spí na boku. U miminka jsem využívala jak v postýlce, tak na gauči.

445566
autor
6. říj 2024

@garfa4 dekuji za info

sorboni30
7. říj 2024

@445566 já jsem klukům hnízdečko nekupovala, protože měli 3 kg po narození a měla jsem obavy aby z něj rychle nevyrostli a je to zbytečná koupě. Dceři jsem ale hnízdečko koupila, protože když se narodila měla kilo. Byla v něm hodně dlouho, protože byla malinká.. Pak jak si začala stoupat tak si stoupala i na hnízdečko tak jsem měla strach, že vypadne z postýlky tak jsme jí ho vytáhli. Ano jak píše nahoře jedna maminka, byl to zmenšený prostor v postýlce kdy se miminko cítí lépe. Není stažené, ale zase ne moc volne. Takže ani naše nerozhazovala ručičkami a spala klidně.
Prostě super věc 👌

cherie24
7. říj 2024

@445566 mě to přišlo fajn v tom, že se v něm miminko dá polohovat. Měla jsem hodně blicí děti, takže jsem je vždy opírala o kraj hnízdečka, aby ležely na boku. Když měly rýmu, podkládala jsem pod hnízdečko deku, aby ležely hlavou výš a nezatékala jim tolik rýma do dutin. Hnízdečko jsem i prvních pár měsíců všude stěhovala po bytě a pokládala miminka do nich, aby právě neležely na zádech kvůli zvracení. Děti v něm spaly poměrně hodně dlouho, samy ho vyžadovaly. Dobře se jim v tom spalo.

martulka88
7. říj 2024

@445566 Já jsem si ušila hnízdečko, ač jsem si říkala, že je k ničemu. Ale bylo super. Syn velký ublinkávač a vždy jsem si ho polohovala o okraj. Dodnes, 2,5 roku se ke všemu tulí - šprušle u postýlky, když s námi spal, tak hlavu nacpal až k nám. Za mne super věc. Já si ušila větší a měl ho rok v postýlce 😀