Nechat spinkat miminko v pokojíčku?
Ahoj maminky,
Chtela jsem se zeptat, zdali jste nechavaly spat svoje miminka od zacatku v pokojíčku, nebo nejdrive v loznici a pak v pokojicku a odkdy. 🙂 děkuji...
@alcar co jestli mi přijde normální? Že v ČR platím zdravotní pojištění taky, ale služby nejsou odpovídající ani po kotníky? že celkově zdravotnictví na tom není zrovna nejlíp, o čemž vypovídá fakt, jak dlouho se musí čekat na termín blbý rutinní operace třeba žlučníku? že jsou možnosti nahradit kloub lepším typem, ale připlatit si ho nelze? Že existují efektivnější způsoby léčby, ale pojišťovny je nechtějí hradit? Že personál je tak mizerně placený, že to má vliv na jejich chování a že je ho akutní nedostatek? Promiň, ale fakt si nemyslim, že tohle je stav, který ukazuje takovou špičkovost na to, aby se neměl zlepšovat.
@mialagia sama nechapu, co je tohle za debatu. 😀 Ja zacinala uplne necim jinym, to jen nektere zntoho udelaly buh vi co a chteji resit neco, co do tehle diskuze vubec nepatri. tento problem nevyresim ja, ani ty a ani zdejsi negativisticke matky, ktere melou nesmysly. A ja jsem prave tolerantni az moc! Toleruju to, ze s tim prozatim nejde nic udelat, chovala jsem se na JIPce podle toho a verila zdravotnickemu personalu! Takze me tady neobvinuj z nejake netolerance! Vim, jak vypada neonatologicka jipka a opravdu tam neni prostor pro postele a 24 hodinovy pobyt pro matku.
Jezis a koncim, protoze tohle fakt nemam zapotrebi. Pohybuju se ve zdravotnictvi dlouhe roky, mam bohatou zkusenost a vim, co vim. Nehodlam se v tom pitvat, protoze mi na tom az tak nesejde. Vim, ze nedonosene deti v inkubatorech trpi mnohem vice, nez mimca, ktera da matka po prichodu z porodnice do vkastniho, s laskou vytvoreneho, pokojicku....a tim bych to zakoncila. Mejte se tu damy! 🙂
@mialagia a ubytovani pro matky hospitalizovanych deti v nemocnici samozrejme je (nekdo snad tvrdil, ze neni?!), ale od zacatku je tu rec o postelich pro matky primo na boxe JIRP, jak tady nekdo hned na zacatku zminil, coz pro vetsinu nemocnic je (a troufam si rict, ze jeste dlouho bude)... ANO momentalne neresitelny problem.
@alcar Promiň, teď budu osobní, ale očividně máš nezpracované trauma z předčasného porodu a toho, že jsi pak nemohla být se svými miminky. Proto se to teď snažíš zpětně racionalizovat a do nekonečna obhajovat, že je to normální a jinak to nešlo. Možná by ses měla soustředit na to, jak se s tím traumatem vyrovnat, místo toho, abys útočila na ženy, které zcela přirozeně zastávají názor, že novorozenec potřebuje za všech okolností nepřetržitou přítomnost svoji maminky.
@alcar mám jiný starosti a ambice..třeba bejt co nejlepší matka. to je dostatečně vyplňující veškerej čas a energii:D a proto se radši budu případně bít za to, abych mohla bejt se svým dítětem v případě hospitalizace:D
@normalnimatka tak to hodne stesti 😀
Holky, je potřeba si uvědomit, že nemocnice není hotel. že chcete být se svým dítětem, OK, ale je snad na tom Jip z nějakého důvodu. Kdyby se mi někdo motal při práci pod rukama, byt by to uměl třeba jako já, tak proč bych tam byla? Pak se divíte, že personál je proti vám. Sama jsem to poznala, když jsem odjížděla z porodnice - novorozeneckému a rizikovému oddělení jsem donesla pugét za jejich péči. A prý jsem za dlouhá léta první rodička…Trošku ocenit, pochválit a uvidíte, že najednou si nebudete muset stěžovat. S dítětem budete ještě táááák dlouho a doufám, že vám to vydrží déle, než těm matkám s mobilama na hřištích, kteří si svých "vymodlených" dětí ani nevšimnou...

@alcar Ne, nejde o nedůvěru ve zdravotnický personál, ale o moje novorozené dítě, proboha! Já ho dokážu přebalit stejně dobře jako zdravotní sestra, dokonce i obléknout, akorát u toho navíc dítě uklidňuju svou přítomností, známým hlasem a neskonalou láskou, která, pardon, ale z cizího člověka, jakkoli je v mundůru zdravotníka, rozhodně nevyzařuje. Ale hlavně, do háje, není žádný důvod, proč bych to nemohla udělat já a měla to udělat ona, tak proč na mě proboha útočíš kvůli tomu, že se chci o své dítě starat sama? To ti fakt připadá tak pošahané start se o své dítě a nedávat ho cizím lidem, že mě kvůli tomu musíš nazývat přemoudřelou matkou a obviňovat mě z absence slušnosti? Slušnost se projevuje tím, že své dítě bez mrknutí oka odevzdám cizím lidem, abych se o něj nemusela starat?
Asi jsem fakt přemoudřelá, ale když píšu Německo, Rakousko, Švýcarsko, tak tím, světe div se, myslím třeba Německo, Rakousko nebo Švýcarskou. Ano, jsou země, kde jsou na tom mnohem hůř než my. A? Máme se snažit klesnout na jejich úroveň, abychom byly dost slušné a nepřemoudřelé? Mazec, fakt...