icon

Nevoní mi prádlo, doporučte prací prostředek

ejwyy
31. led 2017

Přeji krásný večer.holky už jsem trošku,teda dost, zoufalá.prosim vás můžete mi některá doporučit práci prostředek,po kterém bude prádlo normálně na 40C krásné vyprané(ne vybledlé) a hezký vonět?Opravdu už nevím co použít.mam rada voňavé cistoucke prádlo,ale nak se mi to nedaří 😢. Děkuju vám.

Strana
z3
luj89
1. únor 2017

@loafeer dávám to do zásobníku místo aviváže.

popelka1984
1. únor 2017

U nás se pere takto 😀 běžné oblečení na 40, ložní prádlo, montérky, ručníky na 60 sem tam na 90, používám Persil gel nebo Ariel gel podle toho co je kde v akci, sypký prášek na bile prádlo, tekutý gel na černého, tekutý gel na sportovní a funkční oblečení. Aviváž Coccolino, voní mi bílý Sensitive, oranžový pomeranč. Občas k prádlu přidám ocet, prý to i oživí barvy, jednou za čas projedu pračku tekutý čističem. Uff zapomněla jsem na něco?

sticker
verena
1. únor 2017

@terinda tak já ho dávám na sportovní a na tmavé/džíny. Jestli jsem teda pochopila otázku 🙂. Zase takový význam těm vlastnostem nepřikládám, že by to nešlo použít na nic jiného. Na světlé jsem si teda netroufla (zatím zelený persil). Ale ještě jsem v Lidlu koupila prášek na jemné prádlo, tak doufám, že nezklame...

terinda
1. únor 2017

@verena díky 🙂 Já totiž používám gelové kapsle (persil, ariel) a nic moc vůně...

verena
1. únor 2017

@terinda Tak ty mi přišly na přepočet na prací dávku dost drahé (už si nepamatuju kolik). A taky že neušetříš, protože gelu můžeš nalít míň, když není tak potřeba. Já se snažím kupovat prášky v akcích a vypozorovala jsem, že cca 5 Kč za prací dávku je dobrá cena. Takže zkušenost nemám. Ale pokud se dostaneš do Lidlu, tak ten sportovní gel zkus, je myslím dost levný, tak na zkoušku asi ok. Obecně hodně lidí si chválí jejich prášky Formil, mně se dle lahve moc nelíbí ta jejich vůně, tak jsem to nezkusila. A když tam budeš, rozhodně vem jejich "ikonický" fialový soudek s prostředkem na skvrny - dávám do každého bílého prádla dávku a fakt svítí 🙂.

verena
1. únor 2017

@terinda jinak já jsem se trošku zvrhla do fanouškovství Lidláckých výrobků, je dobrý, že je to zase jinačí výběr, a většinou vychází dobře v d testech a jsou levné. Jsem až takový úchyl, že číhám na internetu na jejich akce atd. Takže se omlouvám za jejich nekritickou propagaci 🙂)).

terorka
1. únor 2017

@ejwyy

Ahojda, tak ja pouzivan Ariel, ale ne gel. Davam tak pul odmerky, proste se to zas nesmi s mnozstvim prehanet, protoze na tom ten prasek zustava, coz se projevuje zapranim. Kdyz je flek, chce to holt specialni peci. No a avivaz pouzivam vyhradne Softlan, ale musi byt nemeckej, nastesti ho maj kazdy Vietnamci a neni drahej. Na ten nedam dopustit, vune krasne vydrzi. Jinak by urcite bylo lepsi mit i ten praci prasek z Nemecka, mozna by neco mohli mit v tom Lidlu, ale mne ten Ariel staci 🙂

terorka
1. únor 2017

@ejwyy

Jo a chce to, aby taky pracka byla cista, dela to dost. Kdyz peru rucniky, pridavam ocet, proste primo do bubnu trochu naleju, ono to je dobry jak na zmekceni rucniku, tak na vodni kamen v pracce. Neni to pak po octu citit, neboj, ale ani to nevoni po avivazi 🙂

barumat
1. únor 2017

Všechny komerčně prodávané prášky/gely zanášejí pračku, takže rozhodně čistit! Gely navíc při nízkých teplotách tu pračku zanášejí fakt fest. Já šla úplně jinou cestou, začala jsem kupovat vše od českého výrobce ekologické kosmetiky a drogerie Eurona. Jsou normálně na netu. Něco mi od nich vyhovuje víc, něco míň. Každopádně jejich prášky fungují na jiné bázi a nezanáší. A dává se jich minimum. V 2,5kg prášku na mimino peru už tři čtvrtě roku. Mají i čističe, a fakt úžasně voňavé aviváže. Osobně od nich ještě doporučuju gel na záchod swifter, to je neskutečná vůně 🙂

terorka
1. únor 2017

@barumat

Rada to hned omrknu 🙂

stuplakova
1. únor 2017

Používám prací gel Ariel a na dětské jsem si nakoupila Batole a už pomalinku našemu broučkovi peru a musím říct, že to batole krásně voní. A Ariel kapsle používám už dlouho a prádlo krásně voní, ale je pravda, že poslední dobou už nevydrží tak dlouho vonět jako voněly dříve ☹

barumat
1. únor 2017

@terorka Kdybys chtěla nějaké tipy, tak klidně napiš zpráv, můžu ti říct, co se mi osvědčilo a co naopak ne. Jinak mě pak po objednávce kontaktovala nějaká jejich prodejkyně, ale jen jednou, pak už neotravovala, ení to jako amway a podobně 😉

olusenka
3. únor 2017

@realistka všechno do bubnu resp. na zavřený buben.

dapele
3. únor 2017

@ejwyy Já jsem s prádlem nejspokojenější od té doby co jsem začala používat mýdlový sliz. Fleky na plenkách mi vypere lépe než dětský Persil a místo aviváže dávám ocet s několika kapkami esenciálního oleje (nejraději mám grep nebo mandarinku). Prádlo je čisté, navonět ho můžu podle nálady a ještě ušetřím.

vrzilka
5. únor 2017
Uživatel vrzilka je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od vrzilka.

Ahojky, musím se podělit o svou zkušenost. Pozorovala jsem mírný zápach prádla už delší dobu( trošku zatuchlé jakoby) i s lenorem a pracím práškem stále smrdělo.
Vyhledala jsem odbornou pomoc přes PC a narazila na moc šikovného pána co se praním prádla zabývá celý život. Poradil pračku vydesinfikovat 3l octa + do bubnu strčit nejaký hadr co pochytí nečistoty a poté všechno prádlo co mám postupně vyprat v octu + na krátký program s pracím práškem a aviváží. Protože může být nějaký kus hadru který vám zasmrádne pračku a máte na problém zaděláno. Udělala jsem to tak s vešketým prádlem a dodnes když neco jen trochu nevoní, okamžitě proces opakuji. Je to sice nákladné ale stojí to za to. Odborně se tomu říká deinkrustace prádla. Je důležité taky aby jste prádlo neprali v prášku i v octu zárověň, to je naprosto bez účinku. Jinak co se týká octa - prádlo vám nezničí, ba naopak. má dezinfekční učinky a prádlo by po něm nemělo ani smrdět. Jen v koupelně občas cítím octový smrádek, ale to vyvětrám 🙂
Kdo by potřeboval poradit, klidně se ozvěte, protože jsem tento problém byla bohužel nucena řešit cca půl roku a nic nepomáhalo a pak přišlo toto, ráda poradím a podělím se o zkušenosti.❤

annaluciapetrzel
6. únor 2017

@vrzilka ahoj, hele, dva dotazy, jak jsi to delala s tema 3l octa, kam jsi to lila a na jaky program jsi prala. a dotaz dva, ja to myslis vyprat pradlo v octu? ja davam ocet misto avivaze. dik moc

popelka1984
8. únor 2017

Mamči poraďte mi ještě jestli máte zkušenost nebo z doslechu s práškem nebo gelem SURF. Jak jsem psala nejvíc používám Persil nebo Ariel ale ten Surf vypadá od pohledu ze by mohl vonět a cena je taky vyborna. Ted je všude v letácích tak mi padl do oka.

vrzilka
12. únor 2017
Uživatel vrzilka je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od vrzilka.

@annaluciapetrzel Takže první věc. Jedna věc je vyčistit pračku pouze octem. To znamená 3l octa jsem nalila do pračky. Respektive 2 l octa jsem nalila do přihrádky na prací prášek a 1 litr přímo do bubnu. a namočila jsem si hadřík octem a otřela šuplíček + gumu od pračky( ta je také mnohdy zanešená. Pak jsem tento hadřík hodila do pračky a prala na nejdelší možný program bez předpírky na 90stupnu. Takto se vyčistí pračka samotná a a nečistoty se zachytí na hadřík. Další věc je ta, že se nesmí kombinovat ocet s pracím práškem, protože to se vzájemně vyruší a efekt není žádný. To znamená prádlo nejdříve vyperu v pulce flašky octa, kde naliju na přihrádky na prášek + do přihrádky na aviváž a takto vyperu a potom co to vyperu v octu, pak vyperu toto prádlo v normálním pracím prostředku + aviváží na krátký program a to máte vidět jak nádherně pak voní. Upozorňuji že stačí jeden kus prádla aby vám zasmrádla celá pračka s prádlem. to znamená, že já jsem prala takto 3 měsíce abych se zbavila veškerého smradu. Pokud by byli nějaké další dotazy klidně pište, mám s tím bohaté zkušenosti❤

lu_cy
12. únor 2017

@popelka1984 mám ho doma taky teď zkouška jiných kapslí a voní moc pěkně 🙂

zuzinka6
16. únor 2017

koupila jsem Frosch senzitive v Nemecku a voní teda krásně!

angel456
16. únor 2017

Já bych zapla na prázno pračku na 90 stupňů s litrem octa, pak bych vyčistila filtr a gumu okolo dvířek... a pak bude prádlo vonět skvěle... já používám formil a persil a jaká koliv aviváž, záleží je na vkusu...

sweet81
16. únor 2017

@popelka1984 vyzkoušela jsem gel Surf a moc hezky voní.

zuzinka6
17. únor 2017

a taky mam nonstop otevrenou pracku dokoran, kdyz neperu.

messias
17. únor 2017

Jednou za mesic koupic cistic do pracky a vycistim nebo ocet... jinak pouzivam Persil sensitive a avivaz Coccolino (taky bila sensitive nebo modra).. a jsem nadmiru spokojena.. mam susicku, takze kdyz susis pradlo, tak tam prihodim jeste ubrousek od Lenoru a pradlo voni dlooouho 🙂

popelka1984
17. únor 2017

@lu_cy
@sweet81
holky díky, vyzkouším, balení už od pohledu vypadá voňavě 🙂

angel456
17. únor 2017

@messias jen bacha na aviváž a susičku do sušičky nesmí přijít prádlo s aviváží, pak se v sušce něco někde zanáší, jak se to z toho prádla vymlátí a když se suška rozbije, tak se ne to nevztahuje záruka, je to v návodu...

messias
17. únor 2017

@angel456 jj uz jsem se taky docetla, proto jsem dodelala posledni coccolino a zacala pouzivat jen ty ubrousky.. mam susicku necely mesic, z toho jsem tak dva tydny prala v avivazi, pak uz ne, tak snad ji to moc neublizilo 🙂

terinda
17. únor 2017

@messias mimo téma: jakou máš sušičku prádla?

messias
17. únor 2017

@terinda Samsung, presny typ ti ted nereknu.. zkusim mrknout na netu

messias
17. únor 2017

@terinda https://www.electroworld.cz/samsung-dv90k6000cw...

Za me vyborna vec, nevim jak jsem bez ni mohla fungovat 😀

Strana
z3