Nosní odsávačka, ne na vysavač

nikdo17
11. dub 2016

Prosim poradte....maly ma 8 tydnu a obcas ma plny nosik. chtela bych poridit nosni odsavacku. vim ze nejlepsi jsou na vysavac, ale takovou si
poridit nemuzu ptz mame v dome centralni vysavac a predpokladam, ze na to to nejde pripojit. nemate tedy zkusenost s nejakou jinou odsavackou prosim? dekuji za pripadne rady🙂

michaelamen
11. dub 2016

Nemám s tím teda žádnou zkušenost, tak ti určitě napíše někdo, kdo se vyzná, ale když tak nad tím přemýšlím, tak nevím proč by to nemělo jít připojit na centrální vysavač? Hubice je stejná, tak je jedno jestli to jde do těla vysavače nebo do zdi, ne?

pouzarovaj
11. dub 2016

Já vyzkoušela všechny odsávačky - hadičkovou, balonkovou, elektrickou i na vysavač. Za mě je na vysavač nejlepší, ale pokud nejde - nedá se nic dělat. Pak je co do výkonu další v pořadí za mě elektrická (na baterie) ale její pořizovací cena je o dost vyšší, než už všech ostatních (druhů je více, my máme Cleanoz s vyměnitelnými "balonky" - teď jí prodávám, už jí nevyužijeme) ,pak mám hadičkovou (manuální), ta je podle mě další v pořadí - pokud se člověku nechce moc investovat do elektrické, ale vysaje toho míň. Balonková (manuální) je úplně na nic.

nikdo17
autor
11. dub 2016

@pouzarovaj a za kolik ji prodavate? (elektrickou)

nikdo17
autor
11. dub 2016

@michaelamen mozna jde ale my myslim nebudeme mit regulovatelny tah vysavace takze bych nerada aby to malemu vycuclo i to co ma v hlavince zustat😉

pouzarovaj
11. dub 2016

@nikdo17 za 700,- s poštovných a dvojím balením náhradních nástavců

suzina08
12. dub 2016

Z odsávačky na vysavač mám normálně hrůzu, jenom ta představa, že něco připojím k vysavači a dám to miminku do nosu mě děsí 😀 Každopádně, já jsem zkoušela jak klasické balónkové,tak normální hadičkové a častěji jsem používala balónkovou 🙂

jitavrtule
12. dub 2016

podle mě jediná která má smysl je ta na vysavač, případně elektrická s vlastním sáním. Balonková je úplně k prdu, vždycky mi akorát povytáhla kousek nudle, která pak elegantně zajela zpátky do nosu 😝
Ta na lux má stabilní tah, takže odsaje vždy, když se zrovna trefíte dítěti do dírky - což u mrskajícího se, nespolupracujícího dítěte je celkem výzva a rozhodně ne samozřejmost.
jaká hadice vede z toho vašeho centrálního vysavače??? ta vysavačová odsavačka je totiž vlastně jen nástavec na hubici a nevidím důvod, proč by na centrální vysavač neměla jít dát. U běžného luxu se prostě "vsaje" jeden konec do hubice a druhým se rejdí dítěti v nose, není to fakt žádný high-tech udělátor, ale tři kousky plastu a gumová hadička 🙂 A i kdyby to přímo nesedělo na tu vaši koncovku, nejspíš by to šlo vymyslet s nějakým mezikusem z trubky či tak něco. Pro názornost přidávám foto, máme BabyVac. To co držím v ruce se vsaje luxem, druhým koncem odsávám nudle.

jitavrtule
12. dub 2016

@nikdo17 a už jsem dočetla - pokud nemáte regulovatelný výkon, tak to je asi fakt blbý, to asi leda tu elektrickou.

pouzarovaj
12. dub 2016

@suzina08 také jsem z toho u první dcery měla hrůzu, ale když ta druhá byla nemocná hned ve 2 měsících, tak jsem pak hledala cesty, jak jí nejrychleji ulevit a vysavačovou vyzkoušela (nejdřív jsem si jí vyzkoušela na ruce) - není to tak hrozné. Za mě je prostě nejlepší. Musela jsem ale odsávat i v noci a vzhledem k tomu, že bych si budila druhé dítě + jsme měli jet na cesty, jsem pořídila elektrickou. Je pravda, že trefit se do nosu mrskajícímu mimču není úplně jednoduché.

letadlo13
13. dub 2016

Elektrickou odsávačku jsem měla a okamžitě jsem ji šla vrátit, značku jsem zapoměla. Ale byla dost drahá a takový krám. Nefungovala pořádně pokud nebyly hleny řídké a nebo vystříkat hodně vincentkou. A takové martýrium. Nejlepší je nakonec hadička za 30 Kč z lékárny..

pouzarovaj
13. dub 2016

@letadlo13 zkoušela jste do ní dát lepší baterky? Potřebuje pořádné kvalitní baterie.

letadlo13
16. dub 2016

Zkoušela jsem všechno, četla návody, fóra, zkoušela adaptéry, ale ten hysterák jste neviděli 😉 hadičkou jsem hotová za chvilku a ušetřila jsem 1600, nebo kolik ten krám stál 🙂 prostě jsem to hodila do krabice a vrátila. Mysleli jsme , že se to malému buď víc "líbit" ale po 2 dnech řval, jen ten krám viděl, to fakt nemělo cenu.

masotri
16. dub 2016

@jitavrtule na co regulovatelný výkon? Odsávačka saje stejnou silou nezávisle na sací síle vysavače..

jitavrtule
17. dub 2016

@masotri no, ta naše odsavačka saje tak, jak saje lux. Náš lux saje na max fakt hodně, to bych Ele vysála mozek 😀 A coby opravdu mizerný fyzik píšu výkon, ale správně má být asi příkon? Každopádně v návodu je , že se má používat vysavač s příkonem 800-1800 W a pokud je vysavač vybaven elektronickou regulací,adekvátně se má snížit výkon. ...a jak to tu čtu, tak tu taky stojí @nikdo17 "u centrálních vysavaču otevřete okénko na hadici. Takže to jde zjevně používat i s centrálním vysavačem. Máme odsavačku Baby-Vac 2.

masotri
17. dub 2016

@jitavrtule tak my máme Nosátko a to saje tak, jak jsem psala.

jitavrtule
17. dub 2016

@masotri vidíš, to je zajímavý - a vypadá hodně jinak než ta naše? Nahoře jsem dávala obrázek.

masotri
17. dub 2016

@jitavrtule oba konce mají jiný tvar akorát, jinak stejné..