Nožička měří 13 cm, jakou koupit velikost botiček?

kristinkristin
7. únor 2016

Merila jsem male nozicku (od palce po patu ) a ma 13cm jakou ma tedy velikost boticek ? Jinak pred mesicem mela 12,5 je mozne ze ji takhle vyrostla? Nebo jsem asi jen spatne merila :D diky .

cabalkova
7. únor 2016

Nejlepsi je nechat zmerit nozku v obchode, dulezite je merit nozicku, kdyz dite stoji, protoze se natahnou prstiky. Mne se osvedcilo dite postavit, nohu obmalovat a pak zmerit, je to presnejsi, nez kolem sachovat s pravitkem. V botickach muze mit 1-1,5 cm nadmerek, velikost se ale takhle neda rict, protoze kazda firma sije botky trochu jinak, stalo se mi, ze pri stejne velikosti byl rozdil az 2 centimetry, takze bud vyzkouset, nebo pokud chces objednavat po netu, najdi si tabulky vyrobce s delkou stelky a podle toho zvol velikost. a klidne je mozne, ze ji za mesic o pul centimetru nozka vyrostla.

olga_
7. únor 2016

Souhlasím s @cabalkova. Navíc je důležitá kromě délky stélky u boty také její šířka. Nožka by na šířku neměla stélku přesahovat, jinak se v botce noha deformuje.

betelgeuzz
8. únor 2016

Jak píše @cabalkova, každý výrobce má velikosti jinak, často i různé modely od jednoho výrobce se velikostně liší. Takže vždy boty zkoušet, nejlépe pokud jde vyndat stélka, tak vyndat a postavit dítě na ni. raději obě nohy, protože i nohy můžou být různě velké. Existuje i měřidlo na nohy a boty, které už počítají s nadměrkem 1,2 cm. http://www.detskeboty.cz/uzitecne-informace/nav...
Při koupi přes net zkontrolovat rozměr, většina prodejců už píše u každého modelu délku, nebo změří na vyžádání.
Malým dětem rostou nožky rychle a často skokově. Je potřeba je měřit často, třeba po měsíci až dvou, jestli už nejsou boty malé.

janina8686
12. únor 2016

Pro 13,5 cm jsem brala velikost 20, ale ono to může být i u každé značky jiné. Tohle jsem brala u značky Primigi třeba tady http://www.spartoo.cz/Primigi-b1163.php

cvikr
16. únor 2016

Podrobně se měřením, volbou správného nadměrku zabývají na http://www.detske-boticky.cz/clanky-rady-a-tipy...