Pěnové matrace pro novorozence, máte zkušenosti?

lareina82
10. srp 2014

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na názory a zkušenosti ostatních maminek a maminek čekatelek, případně ostatních, na používání pěnových matrací od novorozeneckého věku. Nechci moc kupovat kokosovou či polokokosovou matraci - moc jim nevěřím, říkám si odkud se kokos.vlákna berou, jak se čistí, jestli nepostrádá taková matrace smysl, když na ni dám nepromokavou podložku atd., ale zaujaly mě tyto dvě:
1) http://www.matrace-gumotex.cz/matrace/76/matrac... - tvořená studenou pěnou
2) http://matrace.purtex.cz/produkty/kolekce-matra... - obsahuje výtažky z citronu, levandule a eukalyptu, které brání množení roztočů, ale nejsem si jistá, zda by taková matrace tím pádem byla, kvůli případnému obsahu přírodních látek, pro miminko spíše přítěží a zda by nemohly způsobovat spíše alergie.
Máte, prosím, někdo nějaké zkušenosti, další informace, názory apod.? Děkuji

sonik22
23. srp 2014

Taky se přidávám k dotazu. Díky

midiana
20. únor 2015

matrace

Dobrý den, jen bych chtěla upozornit, že jsem si koupila matraci Mimma, která byla doporučená k posteli co jsem si taky kupovala zároveň,(dětskou postel pro předškolní a školní věk!)–ale matraci absolutně nedoporučuji-po půl roce se v ní udělal uprostřed důlek, děs, nedá se na tom spát o bolesti zad ani nemluvím, budu muset kvůli tomu koupit novou, taky potřebuji koupit matraci už i pro malého syna, akorát teda nevím jakou, jestli máte doma prosím nějakou na které spíte už delší dobu a zdá se Vám být ok, tak mi prosím napište, poraďte, chtěla bych nějakou kvalitnější aby něco vydržela, asi si radši připlatím, co půl roku kupovat matraci na to fakt nemám.. sama s dětmi, nevíte které jsou kvalitní a vydrží aspoň pár let?… moc děkuju za případné odpovědi…