Péřová zavinovačka - vaše zkušenosti

bustedka
23. kvě 2016

Ahoj holky, máte prosím někdo zkušenosti s péřovou zavinovačkou? http://www.kennyshop.cz/page.html?chapter=0&id=30 Koukala jsem se na páteční SAMA DOMA -Manipulace s novorozencem - kde mluvila Eva Kiedroňová a hrozně se mi líbilo, jak Nikolka ležela v peřince http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-s... . Tak přemýšlím, zda do toho investovat.

chris_n
23. kvě 2016

s péřovou zavinovačkou mi špatně fungoval monitor dechu

pincola
23. kvě 2016

@bustedka Já je mám a je moc fajn🙂 Pro mimi myslím pohodlná. malá v ní spala lépe než zavinovačce. Budem jí mít zas. Monitor dechu mi fungoval uplně normálně.

rousse
23. kvě 2016

@bustedka měli jsme, protože jsem koupila takové ty obyčejné na sucháč a ty stály za prd. Malá chtěla pevné stažení i s ručičkama a to s těmahle nešlo. Kamarádka mi půjčila péřovou výplň, já si ušila potah a byla špičková. Malá v ní byla jak v pokojíčku a první 2 měsíce bez ní byla vyřízená. Na funkni monitoru dechu to nemělo vliv. Ale je otázka, když vidím váš termín, jestli má cenu ji pořizovat na letní miminko. Naše malá je únorová, ale nedokážu si představit letní mimčo zavinovat do peří....

pabka
23. kvě 2016

Za mě nejlepší věc, co jsme pořídili. Fakt úžasná... ale souhlasím, ze v létě v ní je horko, uz ted při teplých dnech je dcerce v ni moc teplo... ale dokud nebylo horko, bylo to opravdu super! Malá v ni spí jak dudek a veškeré pokusy o spánek v čemkoliv jiném selhaly... moc doporučuju. Monitor funguje normálně.

arrowka
23. kvě 2016

Pro červencové dítě bych péřovou zavinovačku opravdu nepořizovala. Taky se ti může narodit dítě, které nesnese jakoukoli zavinovačku, takže dvakrát vyhozené peníze. Jinak chápu, že zavinovačka vypadá v TV hezky a paní K. ji umí prodat moc dobře, ale doporučuju si nákup rozmyslet a trochu pozjišťovat více ohlasů a informací. Mně stačí, že paní K. v ní doporučuje kojit, to je naprostý výsměch a neznalost... 😕

pabka
23. kvě 2016

@arrowka a proč se v ni nemá kojit?

rousse
23. kvě 2016

@arrowka jo to kojení si v ní taky nedokážu představit 😎

bustedka
autor
23. kvě 2016

Díky za názory. Je pravda, že v TV vypadá hezky vše, ale prezentace paní Kiedroňové na mě dělá spíš dojem, že se jedná o velký byznys - staší webové stránky a například cena internetových kurzů 🙂 Já jsem nad tím uvažovala hlavně co se týče toho denního odpočívání, kojení by mě ani nenapadlo, ale přiznávám, že nad tou letní teplotou jsem se úplně nezastavovala 🙂 No a jak se teď nad tím tak přemyšlím, tak vlastně pro takové to denní odpočívání by měl postačit jakýkoliv relaxační vak, který nemusí být naplněn zrovna peřím, což?🙂

arrowka
23. kvě 2016

@pabka Protože pro začátek a zdárné rozjetí kojení je hodně důležitý těsný kontakt s miminkem, nejlépe kůže na kůži. Z paní Kiedroňové bývají hodně zblblé prvorodičky, které dost často slepě dodržují její veškerá doporučení, i když jsou to mnohdy hovadiny. Kojení v jakékoliv zavinovačce (nejenom péřové) je nepohodlné, stresující, novorozenec při něm usíná... Prostě to je kravina. 😉

stellamax
23. kvě 2016

Já jsem jí používala pro obě dcerky. První je narozená v červenci. Na noc a ze začátku jsem jí zavazovala, pak když už se potila, tak ležela na ní. Dávala jsem jí i do kočárku. Hlavně jí při spaní odnaučila zaklánět hlavičku. Druhá dcerka se narodila v prosinci a ta se v ní nepotila až do včerejška, kdy se tak oteplilo. Tak už leží taky jen na zavinovačce. Za mě teda jedna z nejlepších věcí.

pabka
23. kvě 2016

@arrowka ja žádná doporučení této paní neznám, v zavinovacce jsem kojila v noci a stresující a nepohodlné mi to nepřišlo, spíš naopak... ale jako u všeho, co člověk, jiný názor, jiná zkušenost. Za me perova zavinovacka super věc. Mám ji tedy odjinud než z tohoto obchodu, ale to je jedno.

arrowka
23. kvě 2016

@pabka Já netvrdím, že se v ní kojit nedá a klidně ať si v ní někdo kojí, když mu to vyhovuje. Jen mi přijde ujeté to doporučovat jako vhodné. Vhodného pro kojení na tom není nic, to potvrdí každá dobrá LP.

cajomilka
23. kvě 2016

@arrowka Můžu se zeptat, jaká další doporučení paní Kiedroňové považujete za hovadiny? (Nechci s tím polemizovat, jen mě to zajímá, její knihy jsem četla a byly pro mě inspirací, ale ne ve všem) Díky 😉

xvitk101
23. kvě 2016

Péřovou zavinovačku jsem si s pomocí své maminky udělala sama a používala jsem ji pro druhého syna. Měla jsem si ji pořídit už u prvního, protože to byla výborná věc. Malý v ní krásně spal. Dávala jsem ji i do kočárku. Narodil se v květnu a je pravda, že na léto stačí miminko na peřinku položit (ale to poslouží i normální polštář). Pořídila jsem si ještě swaddleme a to bylo na léto skvělé. Malého jsem ovšem musela po usnutí rozvázat, protože by mi jinak spal celou noc. Když byl neklidný, tak jsem v těchto zavinovačkách i kojila. Jinak by mi vyškrabal díry do prsou a z kojení by nic nebylo. V klidu se najedl. Za mě určitě pořídit.

pavlina212
24. kvě 2016

Kupovala jsem ji loni pro červencové miminko. Přes den na ní ležel jako v hnízdečku, horko mu v ní nebylo. Skvělá byla do kočárku (používali jsme až do zimy) a do společné postele, kde jsem neměla strach, že ho zalehneme, měl prostě svoje místečko. Dobře se v ní uspává. Používáme do teď, i když mu lezou nohy ven a jak je větší, je mu v ní horko. Děsím se, čím jí na léto na uspávání nahradíme. Za mě skvělá věc.

zmrzlinka
24. kvě 2016

Nas malej se narodil koncem cervna.Pres leto jsem mela nejtensi zavinovacku jakou jsem sehnala.Nedovedu si prestavit dat ho do peri.Ve trech mesicich uz zavinovacku nechtel.

terezas4
24. kvě 2016

je to obyč zavinovačka, jen má skvělý marketing, za sebe doporučuju brát paní K. značně z rezervou, její kniha (i mluvené slovo) umí maminku hodně znejistit a to hlavně v oblasti "manipulace" s dítkem, každá matka ví jak své dítě nosit 🙂 , kojit taky doporučuju tělo na tělo....samotná péřová zavinka tak na zimu, ted se v ní dítko upeče

nicolette21
24. kvě 2016

U staršího jsem měla bohužel obyčejnou (za mě k ničemu), u mladšího jsem ji používala od narození - a za mě nejlepší věc pro malé miminko a to je letní dítě, zpocený nebyl (v 35 C ležel jen v plence příp. body na peřince), myslím, že je pro miminko mnohem komfortnější než obyč. tenká (manžel vždycky, když malého pozoroval, jak si v ní lebedí, tak říkal, že mu závidí).
Spával na ní od naroz. do 7 měsíců (už rozložené)
Pokud ji někdo nezkusil, tak se těžko může objektivně vyjadřovat. Pokud si nejste jistá, zkuste si ji od někoho půjčit a sama uvidíte.

arrowka
24. kvě 2016

@cajomilka Za kardinální hovadinu (a nebezpečnou k tomu) považuju její doporučení, že se má péřová zavinovačka dávat i do autosedačky. Pokud vím, tak paní K. nepochopitelně brojí i proti nošení v šátku, ale je možné, že už to poupravila, nevím, jak je to teď. Jinak manipulaci s kojenci celkem uznávám, tu má zmáknutou (sama jsem to u staršího dítěte dodržovala, u mladšího to už krapet flákám 😅 ) Pokud člověk její knihy bere jako inspiraci a ne mantru, je to ok. Přijde mi ale absurdní, že když je v TV nebo na nějakém chatu, tak se jí ženský ptají na všechno - kojení, příkrmy, spánek, nošení... a ona odpovídá. Jako kdyby snad byla na toto všechno odborník.

pavlina212
24. kvě 2016

Souhlasím s arrowka. Ta manipulace s miminkem je hezky zpracovaná. Nemyslím si, že každá maminka přirozeně ví, jak své dítě nosit. Stačí se rozhlédnout třeba v čekárně u lékaře. Ostatní jsem přečetla a zařídila se spíš podle sebe (kontaktní rodičovství), některé rady mi přijdou trochu "ze staré doby".

jednazmaminek
24. kvě 2016

@terezas4 taky si nemyslím, že by každá maminka věděla jak nosit svoje dítě. Bohužel spíš často vidím, že děti nosí jak králíky, plandají jim hlavy apod. Popis nošení dětí od Kiedroňový mě přijde naopak hodně užitečný a dává podle mě smysl.
Co se týká peřinky, tak jsem používala klasickou starou peřinku, ve které jsem spala i já jako miminko a nedám na ni dopustit. Moje dcera v ní byla naprosto spokojená a krásně spala. Ze začátku jsem ji měla v peřince opravdu často. Kojila jsem teda bez peřinky, protože mi to tak přišlo pohodlnější, ale nepřipadá mi kojení v peřince jako naprostá hovadina, prostě jak to komu vyhovuje.
Pokud máš termín v létě, tak si myslím že to vůbec nevadí. Můžeš mít miminko na peřince jen položené a i tak bude mnohem spokojenější než kdyby leželo na pevné podložce.

terezas4
24. kvě 2016

@jednazmaminek umí to každá, jinak bychom dávno vymřely...jen se to v nás potlačuje, pí.K. tomu bohužel moc nepomáhá, každý pediatr pochybující mamince ukáže to samé a bez dalších "blbých" rad okolo, kojení v peřince, odkládání do peřinky, psychické unavení dítěte (nejlépe v peřince) ....btw. plandající hlavičky, pokud s dítětem neházíš, neskáčeš, nebereš ho do náruče pokaždé jak pytel nic se mu nestane, máme instinktivně dáno jak držet mládata....pí. K. jen rejžuje na maminkách a potlačuje to co umí

chris_n
24. kvě 2016

@jednazmaminek tak me kiedronova s tou manipulaci tak vystresovala, ze jsem 2 noci probrečela, že jsem neschopna matka

psya
Autor odpověď smazal
Zobraz
psya
Autor odpověď smazal
Zobraz
markyska88
24. kvě 2016

Ahojte maminky. S touto zavinovačkou zkušenosti nemám, jen bych taky ráda doplnila svůj názor k paní Kiedroňové, když už koukám, že ji tady zmiňujete... Určitě má v mnoha věcech pravdu, zakoupila jsem si její online videokurz Něžná náruč rodičů. ALE... za sebe nemůžu říct, že by mi to až tak moc pomohlo :-/ řekla bych, že využívám tak polovinu jejích rad. Hezky se na to kouká, když manipulaci provádí s hadrovou panenkou, ale živé miminko je něco úplně jiného ☹ to s sebou mrská, řve.. .. takže šestinedělí jsem probrečela, že mi to nejde a jsem neschopná matka, která si zmrzačí dítě , namísto toho, abych byla šťastná, že mám krásnou holčičku.. 🙄 a rodina se se mnou pomalu přestala bavit, protože jsem ji nechtěla dát z ruky a když už jo, tak jsem každýho seřvala, že na ni blbě chytá.. Ale jako to není problém paní Kiedroňové, ale můj.. Jen si zpětně říkám, že bych byla pohodovější matka a malá pohodovější miminko, kdybych nic takového neabsolvovala..
@chris_n @terezas4

psya
Autor odpověď smazal
Zobraz
terezas4
24. kvě 2016

@markyska88 to mě mrzí, ale přesně o tom to je....spousta maminek si přijde neschopná protože nesprávně, nebo neumí manipulovat se svým dítětem ... ale umí to každá

psya
Autor odpověď smazal
Zobraz
markyska88
24. kvě 2016

@psya ano, tohle mě vystresovalo.. Paní K. to podává formou, jako by jste snad měli svoje dítě zmrzačit, pokud to neuděláte jako ona. Ale jak jsem už psala, já ji uznávám a když je někde v TV (např sama doma) a něco ukazuje i na živém miminku, tak je vidět, že těm mimoušům se to líbí..
ten kurz byl také hodně o tom dát mezi každým úchopem a pohybem miminku prostor , aby si uvědomilo, co se s nim děje.. Že pouze tak je to správně v souladu s jeho psychomotorickým vývojem..... Jenže když mi mimino ve 2 v noci posraný řve na celé kolo až se zajíká, tak já fakt nemám čas na ni dělat "budliky budliky", uklidňovat ji a čekat až se mi malá sama překulí na bok, abych jí mohla napŕ vysvléct tepláčky.. To ji prostě čapnu a jedu honem přebalit, ať máme obě klid..