Uložení oblečků. Kam dáváte?

makky225
2. led 2022

Ahoj maminky jak máte vyřešeno uložení oblečků pro miminko? Jde mi i to, že mimi bude mít postýlku prozatím u nás v ložnici, protože zatím nechci řešit samostatný pokojíček. Přebalovací pult nechci, ale přebalovací podložku budu mít na pračce. Na postýlku je v ložnici místo pěkné, ale už tam není místo na nějakou komodu pro mimi věci. Kam tedy ukládáte oblečky? U nás ve skříni místo není a navíc je chci mít odděleně od našeho. Nebude blbé mít mimi v ložnici, přebalovací podložku na pračce a komodu na oblečky v budoucím pokojíčku? Nějak mi to rozložení nesedí. Ideální by bylo mít vše v samostatném pokojíčku (přebalovák, postýlku i komodu), ale nedokážu si představit novorozence ve vedlejším pokoji. 🤔 Moc vám děkuji za postřehy

michaelarousova
2. led 2022

@makky225 my mame vse v pokojicku jen postylku u nas v loznici ☺️ A vyhovuje mi to tak☺️Mam rada vse u sebe

jako_mala_holka
2. led 2022

My to měli tak, že pokojíček byl cca zařízený, nábytek, koberec, atd, v komodě a ve skříni oblečení, prebalovak... V ložnici postýlka, ložnice teda hned vedle pokojíčku... A prebalovali jsme prakticky všude tehdy, v obýváku, v ložnici na posteli, na prebalovaku v tom pokojíku, v kuchyni na stole jsem pak měla ještě druhou podložku a věci na přebalování... Měli jsme velký byt a byl na tohle trochu blbě řešený, tak jsme to měli takhle a bylo to v pohodě

alex97
2. led 2022

@makky225 Buďte v klidu v mezipatře máme postýlku u nás v ložnici má tam 1 skříňku s oblečením..V 1 patře máme koupelnu kde máme sprchu a záchod a umyvadlo ..Jsem ráda že tam dám pro malou stojan s vaničkou..Takže přes chodbu utíkám s malou do obýváku kde máme cestovní postýlku s přebalovákem..Též mame v obyvaku věci pro malou 🤣 A v kuchyni máme na proti obýváku a mala má skříň pro sebe kde má Sunar a lahvičky a dudliky 😳🤣 Takže úplně pohoda..S malou od ložnice nás dělí 16 točených kamenných schodů..Takže nosíme a nosíme..

delphine1
2. led 2022

Z praxe- oblečky měj u prebalováku. Oblikat mimo do čistého budeš zvycejne spolu s čistou plenkou. V koupelně to nedává zmysl, vše by to zvlhlo, ale stačí mít podložku na nějakom stolku nebo jakémkoliv kusu nábytku.
Ja prebaluji normálně na jídelním stole ( máme ho navíc) na kterém je podložka. A oblečky mám v takovém tom latkovém organizeru z Ikea, ten mám poveseny na zdi na háčku vedle prebalování. Má to víc komůrek, takže jsou zvlášť body, overalky, ponozky, punčochy….

makky225
autor
2. led 2022

@delphine1 můžu poprosit foto organizeru? Ať vidím velikost 🙂

emillyhk
2. led 2022

My máme hned od narození pro mimčo zařízený pokojíček a spí tam ve své postýlce. Hned vedle máme rozkládací postel, kde jsem spala první asi 2,5m a teď tam spím cca od čtyř ráno, když už má malý lehčí spaní nebo když třeba rostou zoubky a je neklidný. Původně jsem myslela, že u něj budu spát dýl, ale vzájemně jsme se hodně rušili, spí líp, když tam nejsem (máme chůvičku a měli jsme i monitor dechu). V pokojíčku mám komodu s oblečením a vším, co je potřeba. A na ní přebalovací podložku. V přízemí máme další přebalovací podložku na pračce a vedle na sušičce košík, kde mám přebalovací potřeby a dvě kompletní sady oblečení.
Je fajn si to přebalování co nejvíc zjednodušit, hlavně v noci. Takže určitě mít vše po ruce 😉

konidana
2. led 2022

@makky225 mela jsem suplik pod postylkou. Krasne se tam vsecko veslo, do roka, 1.5r. , urcite.

martiniquest
2. led 2022

Prebalovak a komodu s oblecenim jsem mela vzdy v pokojicku. Deti spavaly s nami v posteli, prebalovat a prevlekat jsem chodila vedle. Prebalovak v loznici bych nechtela a ani by se nam nevesel.

veru181
2. led 2022

Komodu a přebalovák (přidělaný ke komodě) máme v pokojíčku, postýlku v ložnici. Ocenila jsem mít všechno k přebalování po ruce 🙂

felixfelicis
2. led 2022

Měla jsem postýlku se šuplíkem, tam se mi akorát vešly první tři miminkovske velikosti. A později jsem měla oblečení a plenky jeste v IKEA krabici vedle postýlky. Nic moc estetického, ale bylo nejpraktictejsi mít vše pohromadě. Přebalovací podlozku jsem měla taky na pracce, ale používala jsem ji jen po koupání. Nejčastěji jsem prebalovala na pratelne podložce přímo v ložnici. Všechno na jednom místě.

delphine1
2. led 2022

@makky225
https://www.ikea.com/cz/cs/p/stuk-ulozny-dil-se...

Mám tento, mají to ještě v zlehka jiný velikosti a provedení asi v 5 barvách. Mám dva vedle sebe, pro každé dítě jeden stojan 🙂
Docela mi vyhovuje ze na vše vidím- stačí si jen sáhnout po co potřebuji, a nemusím se hrabat ve skříňkach. To oceníš až se mimino začne pretáčet a bude ti z prebalováku utíkat, to je občas se otočit na vteřinu o pruser.
Jediná nevýhoda- staršímu je rok a půl a už dosáhne do nejspodnější přihrádky- takže si pravidelne vytahuje ponožky na hraní :D stačilo by sice pověsit háček o 15 Cm výš ale nějak mi to zas tolik nevadí, resp se mi s tom nechce babrat když se máme brzo stěhovat 😆🤷‍♀️

biciklissie
2. led 2022

Máme od narození zařízený pokojíček. Má tam vše, postýlku, přebalování, skříň, hráčky, knížky... A já tam klasickou postel, spala jsem tam na jakou dobu, pak se vrátila do ložnice. Kdybych chtěla mit miminko v ložnici, tak to udělám stejně, jen postýlku mám v ložnici. Dole v obýváku mam ještě jednu potylku, na ni přebalovak a malé boxy s plenami. To je, než bude větší, pak počítám, že budu přebalovat na pohovce.

lida9
3. led 2022

ve vlastnim pokoji melo postylku, komodu na veci i prevalovak... v obyvaku (jine patro) pak dalsi postylku s nejnutnetnejsimi vecmi na prebaleni ( on ten prebalovak clovek zas tak moc nepotrebuje)...

jezinkyy
4. led 2022

@makky225 taky máme přebalovák na pračce. Oblečení co se rychle střídá (bodyčka, dupačky) jsem měla na polici nad pračkou. V koupelně hodně větráme a vlhko tam nemáme, a navíc tam to oblečení dlouho nezůstávalo. Mě to přišlo praktické, že umyješ, přebalíš, oblečeš na jednom místě.

michaela666
4. led 2022

Neměla jsem klasický přebalovácí pult, ale na postýlce položenou jen tvrdší přebalovací podložku. ( kvůli místu) Vedle na větším nočním stolku boxy s plenkami, čistým oblečením a kosmetiku. Zbytek byl ve skříni. Ve výsledku jsem si podložku přenášela podle potřeby po bytě ( na kuchyňský stůl prvních pár týdnů, kdy jsme se z ložnice nastěhovali do obýváku. Na koupání jsem ho nosila později na pračku.) Od 3 měsíců jsem malou přebalovala tam, kde jsme zrovna byly ( postel, gauč, hrací podložka) a od 6 měsíce jsem ho zrušila úplně.