icon

Voňavé miminko - voňavá kosmetika. Máte tip?

frista
17. led 2021

Holky, prosím vás, chtěla bych používat dětskou kosmetiku, která má takovej typickej miminkovskej pudrovej parfém. Máte tip? 🙂

Strana
z2
lilian2111
17. led 2021

Uriage.

keksik002
17. led 2021

Měsíčková vazelína a od Hipp olejicek 🙂

toluma
17. led 2021

Hipp 🙂

makkyv
17. led 2021

@frista Nivea voní také moc krásně, ale malá se mi po ní osypává. Super kvalitní kosmetika je Weleda, ale naprostá voňavá bomba je Hipp. Jinou jsme nezkusili. 🙂

michaela1990xx
17. led 2021

Hipp

evsi88
17. led 2021

Za nas teda i Seba med👌🏻

drep
17. led 2021

Hipp bych nebrala, je to jediná kosmetika, po které dceři vyskočí pěkný atopák a když jsem to probírala s kamarádkou kožařkou, tak jen kroutila očima, čemu se divím, že je to shit. Za mě skvělý urtekram, ale ten je zcela bez vůně

mar8
17. led 2021

@frista doporučuji Euronu, má přímo řadu pro miminka od narození, úplně přírodní a krásná vůně přímo pro miminka, mají ve stejné řadě i přírodní prášek na praní a aviváž a vše je i pro citlivou a ekzematickou pokožku, klidně napište, můžu dát vice info jak objednat se slevou

tasimia
17. led 2021

@drep a nám třeba Hipp a Weleda úplně sedí a kožní si zase Hipp chvali :D.. a tady přesně sedí sto lidí, sto chutí 🙂)

ema90
17. led 2021

Ja tedy zatim zkusenosti nemam, ale asi uplne nechci na dvojcata patlat neco, co ma pouze dobrou reklamu.
Takze treba zminovany Hipp nebo Seba med asi vynecham.

codal
17. led 2021

Takovou tu typickou miminkovskou vůni mi evokuje Aviril olejíček, hrozně mi voní.

hanih
18. led 2021

Mně přijde, že ta miminka stejnak nejlíp voní sama od sebe... My taky používali kosmetiku bez parfemace a miminka nám krasně miminkovsky voněla. Vybírala bych spíš podle složení, aby byla šetrná, nejlépe přírodní.

drep
18. led 2021

@tasimia weleda je dobrá, o tom ani potom, ale hipp je chemická břečka, což už teď vím. Kamarádka kožařka je jednak fakt dobrá doktorka z kliniky a druhak maminka stejně starého dítěte, která se v té dětské kosmetice vyzná, takž její názor je pro mě směrodatnější, tedy ale úplně nejsměrodatnější je moje vlastní zkušenost s kropenatým dítětem

tasimia
18. led 2021

@drep u nás naštěstí Hipp sedí, snad jediné po čem se neosypala :D. Takže za nás vede no. Ono právě, já kožní taky věřím, přeci jen to není mladá začátečnice 🙂.

ajja87
18. led 2021

@tasimia přesně, my nic jiného nesnesli než Hipp, třeba po SebaMedu mi dítě úplně hořelo, jak po nem zcervenalo... A to mi ho doporucovala doktorka,kvuli tomu, že jsme měli hrozně suchou kůži....

silvinek
18. led 2021

U nás přesně jako zmínila @drep - malá se po Hippu osypala už v porodnici, zkusila jsem to pak ještě jednou doma a to samé. A ani já jako ekzematik jsem to na rukou nesnesla, když jsem ji natírala. Plus mně osobně teda HiPP docela smrdí, ale to je všechno subjektivní. A souhlasím s @hanih - taky jsme používali věci bez parfemace a miminko vonělo krásně miminkem 🙂

martiniquest
18. led 2021

Pro me "miminkovskou vuni" predstavuje Ondrejova mast na zadek. Krome toho na miminu jinou vuni nesnesu, mimino voni samo o sobe a je skoda to čímkoli prebijet.

tasimia
18. led 2021

@silvinek a ja jako atopak používám Hipp krém a úplně super. Málo co mi sedne a nečekala jsem zrovna, že dětský krém. Takže to je právě to, každému dítěti sedne něco jiného, třeba zkoušet, protože co sedne jednomu, nesedí jinému.
@ajja87 SebaMed nám relativně sedí, ale nechci měnit jak HiPP sedí, na začátku se osypala po kosmetice z Dm, tak nebudu pokoušet.

jakreb
23. led 2021

@frista A načo hned dieta patlat kravinami? Stačí cista voda a detske mydlo. Kde tu obyčajný Aviril. 😉

jako_mala_holka
23. led 2021

Já mám vůni miminka spojenou s mesickovou weledou, to je fakt nádhera 🥰

elesse
23. led 2021

Me nejvic voni miminko samo o sobe. A hned dalsi v rade je Naif, uplne pecka

aneta_v
23. led 2021

@jakreb nevím, jestli větou “Kde tu obyčajný Aviril.” Avril podporuješ nebo ne, každopádně krém obsahuje parabeny a vazelínu (ropu - a to i Avril olej), takže ten na dítě fakt nemazat. Jinak podle mě stačí čistá voda.

jakreb
23. led 2021

@aneta_v Nepodporujem. Podporujem čistú vodu. Žiadne "detske" srandičky.
Btw.ano používali sme obyc.Aviril. Mozno 2x za mesiac. To by si dnes nemohla dýchať vzduch okolo seba.😉 Zase nic netreba preháňat.

aneta_v
24. led 2021

@jakreb myslím, že vědomě mazat na dítě ropu a endokrinní disruptory v podobě parabenů je něco zcela odlišného než dýchat vzduch, který neovlivním

jakreb
24. led 2021

@aneta_v Myslim, ze stačí trochu sedliackeho rozumu v niektorých prípadoch a nebrať vsetko tak tragicky a preháňat. Dufam, ze vsetko co len raz si ochutnala ci na seba ci dieťa natrela alebo inak použíla si mala perfektne prestudovane co to obsahuje...aby si si nahodou vedome neuškodila.

aneta_v
24. led 2021

@jakreb ano, používám selskej rozum, takže čtu složení toho, co kupuju. Něco jiného je jednorázově to či ono použít či sníst mimo domov a něco jiného je koupit si to domů a dlouhodobě to používat či pravidelně jíst

jakreb
24. led 2021

@aneta_v Takže ty jes len potraviny o ktorých môžeš povedať na 100% ze su nezávadne a neobsahujú nič z konzervantov ci iné "hrozne" zloženie? Tak to ti uprimne závidím.
Kde nakupujes? Mas vlastnú zeleninu ci ovocie pestovane v nezávadnej pode ci bez kyslych dažďov-alebo teda také kupuješ. Ďalej chovas vlastne zvieratá, ktore krmis len nezávadnou stravou, taktiež obilie na muku,..atd.,atd.,...👍

aneta_v
24. led 2021

@jakreb nevkládej mi do úst něco, co jsem neřekla. Jsou věci, které ve složení toleruji, a věci, které ne. A mazat svoje dítě doma pravidelně ropou a hormony prostě odmítám. Ale vím, ty jsi svoje děti parabeny mazala a viete čo, sú zdravé. Pak se možná budeš divit, až budou mít v dospělosti problémy s plodností 🤷‍♀️

jakreb
24. led 2021

@aneta_v Ty mi zase nevkladaj čo nepíšem. Ja si doma robim vlastne kremy a maste z kozmetickej vazeliny-ked uz k tomu. Aviril som pouzila par krat do roka deti. Deti su zdravé a v poriadku. Každému zelam take zdrave deti. Maj sa.
Btw.pisala si ako nepoužívas co netreba a citas zlozenie. To čítanie je ti na dve veci. Proste ak nemáš k dispozícii co som napísala tak sa tu nehraj na matku co sebe a detom poskytuje len nezávadne veci v podobe kozmetiky ci stravy. Lebo tak pôsobis. Ako "zrazu zrodena bio eko matka"..
Ak to nie je tak, tak prepac ale len čítať zlozenie a nekupit a kupit ine kde nie je nieco ine je dost malo
Ako kupit "bio" banány v Billa za 2Eur kg lebo je tam nalepka "bio"....-to len priklad. Ale vela ľuďom ta nalepka stačí.

jakreb
24. led 2021

@aneta_v Btw mna mazali Avirilom každý deň. Taka plodna ako ja by chcela byt kazda co ma problémy lebo ako tu citam je to každá druhá mne stačí "čuchnut" k muzovym slipom.😀😉

Strana
z2