Voňavé miminko - voňavá kosmetika. Máte tip?
Holky, prosím vás, chtěla bych používat dětskou kosmetiku, která má takovej typickej miminkovskej pudrovej parfém. Máte tip? 🙂
Měsíčková vazelína a od Hipp olejicek 🙂
Hipp 🙂
Hipp
Za nas teda i Seba med👌🏻
Hipp bych nebrala, je to jediná kosmetika, po které dceři vyskočí pěkný atopák a když jsem to probírala s kamarádkou kožařkou, tak jen kroutila očima, čemu se divím, že je to shit. Za mě skvělý urtekram, ale ten je zcela bez vůně
Takovou tu typickou miminkovskou vůni mi evokuje Aviril olejíček, hrozně mi voní.
Mně přijde, že ta miminka stejnak nejlíp voní sama od sebe... My taky používali kosmetiku bez parfemace a miminka nám krasně miminkovsky voněla. Vybírala bych spíš podle složení, aby byla šetrná, nejlépe přírodní.
@tasimia weleda je dobrá, o tom ani potom, ale hipp je chemická břečka, což už teď vím. Kamarádka kožařka je jednak fakt dobrá doktorka z kliniky a druhak maminka stejně starého dítěte, která se v té dětské kosmetice vyzná, takž její názor je pro mě směrodatnější, tedy ale úplně nejsměrodatnější je moje vlastní zkušenost s kropenatým dítětem
U nás přesně jako zmínila @drep - malá se po Hippu osypala už v porodnici, zkusila jsem to pak ještě jednou doma a to samé. A ani já jako ekzematik jsem to na rukou nesnesla, když jsem ji natírala. Plus mně osobně teda HiPP docela smrdí, ale to je všechno subjektivní. A souhlasím s @hanih - taky jsme používali věci bez parfemace a miminko vonělo krásně miminkem 🙂
Pro me "miminkovskou vuni" predstavuje Ondrejova mast na zadek. Krome toho na miminu jinou vuni nesnesu, mimino voni samo o sobe a je skoda to čímkoli prebijet.
@silvinek a ja jako atopak používám Hipp krém a úplně super. Málo co mi sedne a nečekala jsem zrovna, že dětský krém. Takže to je právě to, každému dítěti sedne něco jiného, třeba zkoušet, protože co sedne jednomu, nesedí jinému.
@ajja87 SebaMed nám relativně sedí, ale nechci měnit jak HiPP sedí, na začátku se osypala po kosmetice z Dm, tak nebudu pokoušet.
Já mám vůni miminka spojenou s mesickovou weledou, to je fakt nádhera 🥰
Me nejvic voni miminko samo o sobe. A hned dalsi v rade je Naif, uplne pecka
@aneta_v Myslim, ze stačí trochu sedliackeho rozumu v niektorých prípadoch a nebrať vsetko tak tragicky a preháňat. Dufam, ze vsetko co len raz si ochutnala ci na seba ci dieťa natrela alebo inak použíla si mala perfektne prestudovane co to obsahuje...aby si si nahodou vedome neuškodila.
@aneta_v Takže ty jes len potraviny o ktorých môžeš povedať na 100% ze su nezávadne a neobsahujú nič z konzervantov ci iné "hrozne" zloženie? Tak to ti uprimne závidím.
Kde nakupujes? Mas vlastnú zeleninu ci ovocie pestovane v nezávadnej pode ci bez kyslych dažďov-alebo teda také kupuješ. Ďalej chovas vlastne zvieratá, ktore krmis len nezávadnou stravou, taktiež obilie na muku,..atd.,atd.,...👍
@jakreb nevkládej mi do úst něco, co jsem neřekla. Jsou věci, které ve složení toleruji, a věci, které ne. A mazat svoje dítě doma pravidelně ropou a hormony prostě odmítám. Ale vím, ty jsi svoje děti parabeny mazala a viete čo, sú zdravé. Pak se možná budeš divit, až budou mít v dospělosti problémy s plodností 🤷♀️
@aneta_v Ty mi zase nevkladaj čo nepíšem. Ja si doma robim vlastne kremy a maste z kozmetickej vazeliny-ked uz k tomu. Aviril som pouzila par krat do roka deti. Deti su zdravé a v poriadku. Každému zelam take zdrave deti. Maj sa.
Btw.pisala si ako nepoužívas co netreba a citas zlozenie. To čítanie je ti na dve veci. Proste ak nemáš k dispozícii co som napísala tak sa tu nehraj na matku co sebe a detom poskytuje len nezávadne veci v podobe kozmetiky ci stravy. Lebo tak pôsobis. Ako "zrazu zrodena bio eko matka"..
Ak to nie je tak, tak prepac ale len čítať zlozenie a nekupit a kupit ine kde nie je nieco ine je dost malo
Ako kupit "bio" banány v Billa za 2Eur kg lebo je tam nalepka "bio"....-to len priklad. Ale vela ľuďom ta nalepka stačí.

Uriage.