Zachránil vám monitor dechu dítě?
Ahoj maminky, přemýšlíme, zda koupit nebo nekoupit do výbavičky monitor dechu. Nejdřív mi to přišlo jako jasná volba - že samozřejmě ano, ale pak jsem se začala setkávat s názory známých, že je to vždy jen strašně vyplašilo, a vždy se jednalo o plané poplachy. A taky nevím, jestli když k nějaké zástavě nedejbože dojde, má člověk šanci dítě oživit (u dospělého je to jiné, tam každý ví jak moc mačkat a když praskne žebro, nevadí, ale jak u novorozence?).
Takže moje otázka zní: setkaly jste se vy konkrétně s tím, že u vašeho dítěte skutečně došlo k zástavě dechu (srdíčka), monitor vás varoval a vy jste dítě zvládli včas oživit?
Já jsem monitor dechu používala zhruba do jednoho roku mimča, a i když to byla větší investice, za ten klid mě stál 🙂
Nanny jsme poridili pro nas klid a jistotu. V zivote nas nenapadlo, ze by se cokoliv mohlo stat.
Male bylo necelych 6 tydnu, prvni poplach a neplany. Nepreju nikomu videt vlacne male telicko, ktere je jak hadrova panenka visici na ruce, kdy se snazite "masirovat" zada aby zacalo dychat a stale nic.. Malou jsme rozdychali, i kdyz to chvili trvalo, skoncili si ni v nemocnici na 4 dny na testy a pozorovani. Neustale na trech pristrojich celou dobu pripojena. Male je nyni 21 mesicu, je v poradku a hlavne - ZIJE.
Kdyby jsme nemeli Nanny, tak misto pobytu v nemocnici chystame pohreb. At si to kazdy prebere jak chce.
uf, tak to je síla.
Hlavně, že je teď už v pořádku.
@ema_s ano je. 😅 me proste nikdo nepresvedci o tom, ze je monitor zbytecny. Ano, stoji penize, ale nikdo nemuze rict, ze se mu to nestane. Treba diky tomu, ze spi dite s matkou... tvrdi, ze je dite na matku napojene a bla bla. Ja kdyz spim, tak spim. Nejedni rodice to tvrdili a rano se matka probudila vedle mrtveho ditete.. 😔
V porodnici měl syn tři apnoe, tam ho monitor určitě zachránil. Doma zpočátku dýchal nepravidelně a nemůžu s jistotou říct, že ten jeden poplach, který jsme měli, by byl planý, spíš ho probral k nadechnutí. Když má navíc dítě reflux a v pozdějším věku usne jen na břiše zavrtané do měkké přikrývky, můžou se rodiče aspoň chvíli v klidu vyspat.
Ahoj, my jsme ho pořídili automaticky. Kamarádky synovi zachránil monitor život 2x. Jednou se probudil a nadechl sám podruhé ho musela probudit ona to to byl zdravý kluk. Monitor je pro mě jistotou, že kdyby cokoliv, tak spustí. Jednou spustil, ale to proto, že malá má kvůli rýmě nakloněnou matraci a tak se kroutila až se odkroutila do spodku postýlky a spustil, jako byl to šok, ale aspoň vím, že funguje 🙂 radši 100x falešný poplach než jednou se probudit a zjistit, že miminko je mrtvé. Jsou to dobře investované peníze.
Nečtu všechny příspěvky, je jich tu hodně, jen zareaguji na dotaz. Monitor nám dítě nezachránil, nikdy se nic nestalo, ALE chci říci, že ho přece nemusíte kupovat, chápu, že je to docela velká investice, ale dá se přeci (snad) v každé porodnici půjčit. Měli jsme ho na půl roku snad za 5 stovek a nemuseli jsme řešit, co s ním, až jej už nebude potřeba. V porodnici mají přístroje kalibrované, kontrolované a my měli klid, že můžeme v klidu spát... 🙂
Ahoj holky. Ja o tom ani nepremyslim a monitor kupuji. Nikdy bych si neodpustila kdyby se neco stalo kvuli tomu,ze jsem chtela usetrit 2000kc.
A kamaradce zemrela 5 mesicu stara holcicka pres den. Prestala dychat a bohuzel monitor dechu nemeli.
Takze za me urcite koupit a pouzivat i pres den.

Mě by zajímalo, jak tvoji známí přišli na to, že ty poplachy byly falešné. Co když opravdu v tu chvíli miminko nedýchalo a začalo dýchat právě tím, že se leklo toho alarmu?! Mám devíti měsíčního mrňouse a první měsíce se opravdu párkrát monitor ozval. A rozhodně bych neřekla, že to byly falešné poplachy! A co by tě vyplašilo ve výsledku víc - spuštěný alarm na monitoru dechu nebo zjištění, že tvoje dítě nedýchá a ty už mu nepomůžeš??
Musím říct, že tvůj dotaz vyznívá tak, že monitor dechu akorát plaší rodiče a při zástavě beztak dítěti nepomůžeš. Podívej se na nějaké statistiky, jak se snížila za poslední léta úmrtnost novorozenců a kojenců.
Za mě monitor dechu rozhodně ano!!!