icon

Zkušenosti s dětskou ohrádkou. Jakou byste doporučily?

sabca21
15. pro 2019

ahoj, je tu někdo, kdo má zkušenosti s dětskou ohrádkou? jakou by jste mi doporučili?

Strana
z3
kuttu
22. led 2020

@krupka3 Dcera ohradku nemela a taky zacala chodit az v 16 měsících,nemuselo to byt ohradkou

astyna88
22. led 2020

Vite,ono je to jak se vsim - ja kdysi nechapala,proc holky deti nosi v satku nebo nositku. Syn od roku bez kocarku,predcasne moto dopredu, ve dvou uz zvladl i tury. A pak se narodil predcasne druhy syn, u Apolinare mi doporucili satkovani,aby se dopekl a me na laktaci. Najednou jsem vse videla jinak a to pohodli,kdy se dostanu do kazdeho busu, vse stihnu,netaham kupu zbytecnosti....byl k nezaplaceni. Obcas mi to jeste nejaka kamoska pripomene.

To,ze mate dite,ktere kde odlozite,tam ho najdete, nezajimaji ho supliky,nemota se vam po byte,u vareni a nemate komodu,kterou na sebe muze zhodit....tak jasne ze ji nepotrebujete 😀

veronikav31
22. led 2020

@astyna88 ten poslední odstavec nesedí na naše děti,pořád jsem měla suflata otevřená,vše venku,motají se mi oba při vaření, asistují při skládání prádla,veseni prádla,teď už oba asistují u vaření(dcera 4r,synovi budou teď 2r),když si něco vytahaji tak si to taky uklidí,většinou společně.jinak máme 2 děti stejně neposedne,o vše se zajímají,dělali se mnou 10 druhů cukroví,nesedí zarazeny v koutě a přesto jsme neměli ohradku

caverina
22. led 2020

@veronikav31 ale to je prece jedno....tak ji proste nekdo ma a nekdo ne...na tom prece nic neni,kdyz si to chce mama ulehcit..navic zpusobem,ktery tomu diteti neublizi...ja ji taky nemela,syn byl celkem klidas🙂 ale kdyby se mi mel motat uvareni tak to nevim...mela bych strach ze muze k necemu dojit...tohle ma proste kazda jinak a ani jedno reseni neni prece spatne..

veronikav31
22. led 2020

@caverina jak psala @astyna88 když má někdo klidné dítě,tak se dá odložit.proto jsem na to reagovala,naše děti by to vysvětlili velice dobrým způsobem.Moje neteře taky byly odkládány do ohrádky, když pak přišla naše dcerka nebo syn tak se babička mohla zbláznit jak všude lezli,chodili, my naprosto v klidu s chlapem, vysvětlovali jsme,že kytky teda ne a pohoda, doma se ji podařilo oběma schodit jednou,víckrát to už neudělali...a proč ne,k čemu by mohlo dojít?teď si syn přinuse židli k lince a úřaduje tam, dávám pozor a odklízím jedině ostré nože,příborové ne,to už sem tam něco ukrojí. dávají si oba pozor na zapnutou troubu-syn říká že pálí,i když trouba není zapnutá.Nevím co by pak maminky říkali,že oba dva doma pomáhají s montováním a opravováním a mají šroubovák...samozřejmě,že hlídáme aby se nezranili,ale když chtějí pomáhat tak proč ne.oba mají rádi domácí práce a pomáhají hlavně v kuchyni nebo při úklidu

caverina
22. led 2020

@veronikav31 tak je hodne pripadu kdy se dite oparilo atd.i kdyz rodice davali pozor...nahoda je proste blbec🙂 ale tim nechci rict,ze je spatne kdyz se dite"mota" v kuchyni stejne jako neni spatne mit proste ohradku🙂 to dite to nijak nepoznamena,neublizi mu to...pokud v tom samozrejme nebude cely den a to si myslim autorka v planu🙂

caverina
22. led 2020

@veronikav31 nemela🙂

veronikav31
22. led 2020

@caverina náhoda je blbec i při spadnutí ze schodů...ale to neznamená,že dítě se bude pořád nosit v náručí rodičů,aby se mu něco nestalo 😀 Neříkám že je to špatně,má to svoje ale...tak jako většina rodičů šílí z dětí v kuchyni i když dítě jen projde,tak jsou rodiče co děti do všeho zapojují.na tom taky není špatného,nejde všemu předcházet,aby se dítě nezranilo

caverina
22. led 2020

@veronikav31 tak to ALE by me fakt zajimalo🙂 jako chapu to u choditek,ale ohradka??🙂

veronikav31
22. led 2020

@caverina maminka musí odejít,dítě dá do ohrádky-dite řve,vždycky se něco najde proč dát dítě do ohrádky-postak,vaření,veseni prádla,atd. a za tu dobu je dítě x krát denně v ohrádce kde brečí.to je stejné jako odkládání do postýlky mimo spánek.choditko to samé.ja osobně v tom nespatruji přínos pro dítě.

caverina
22. led 2020

@veronikav31 a jak vis ze breci? Myslis ze by tam nekdo daval dite,kdyz bude vedet ze zakonite zacne brecet??? Jo jasne i takove flegmosky se najdou...normalni maminka to neudela🙂 jo a ja jsem taky syna 'odkladala" do postylky,kterou jsem mela na koleckach a prevezla jsem si ji do obyvaku....samozrejme jen do urciteho mesice🙂 pak uz mel hraci deku ...a taky jsem ho casto nosila a chovala🙂 fakt chudak nebyl🙂

caverina
22. led 2020

@veronikav31 to je neco co me a desni vychove fakt stve🙂 v momente kdy nemas dite neustale na rukou,kdyz kocarek a postylku vyuzivas k tomu k cemu byly vyrobeny tak uz se na tebe jine maminky divaji skrz prsty,protoze tve dite je urcite chudak,kteremu se nedostava vubec zadne lasky🙂 kazda to prece delame podle nejlepsiho svedomi a jak to citime🙂

veronikav31
22. led 2020

@caverina ono,v momentě kdy tady 90% maminek napíše,že je to super dát dítě do ohrádky,že mají klid a dítě si tam spokojeně hraje,je sen každé mámy,ale pak může nastat srážka s realitou,že jedno dítě takové je a druhé je úplně jiné,vztekajici,ví co chce a nechce a pak co funguje u ostatních nefunguje u nej.Nekdo by o našich dětech řekl,že jsou jiní,chvilku neposedí,prosazují vlastní názory od malinka. lásku dává každá máma ať nosí nebo odkládá dítě nebo vychovává jinak než ostatní.kazde dítě je individuální.ja teda mám obě přes kopírák a ano,ani jedno neposedí,ale možná se to někomu zdá nesmysl dokud neteče krev neřeším bouchnutí.zpozornim jen když je klid nebo řev

veronikav31
22. led 2020

@caverina já nenosila na rukou,dávala jsem do postýlky jen na spaní,nemám šátek ani nosítko,chodili jsme ven s kočárkem i v bouřce a mrazu,chodili a chodíme do kaváren,učíme děti samostatnosti.

caverina
22. led 2020

@veronikav31 ted jsi to prave rekla🙂 kazdy dite je jine🙂 nektere je v ohradce v pohode a druhe ne🙂

sabca21
autor
22. led 2020

to je přesně ono, dohady jestli jo nebo ne, já si teda nemyslím, že bych dítě měla míň ráda když ho dám do ohrádky a každá "odložila" dítě na hrací deku a to je to stejné jako dát dítě na hrací deku, která je v ohrádce a raději dám dítě do ohrdáky, půjdu na záchod v klidu než se třepat, jestli v ten okamžik na sebe zrovna něco neshodí

astyna88
22. led 2020

@veronikav31

4leteho a 2leteho taky uz nedavam do ohradky, to by ji stejne prelezli 😀

astyna88
22. led 2020

@veronikav31

Ono je zapojeni a zapojeni. Ze tobe nevadi treba rocni dite pri slivani brambor,ja se treba nejednou spalila,kdyz jsem vic koukala kolem sebe na deti,takze pro klid duse a kuze jsem byla rada,kdyz dite strcim do ohradky 😀 nehlede na to,ze u tchanovcu,kteri maji tripatrovy dum,by se asi clovek zblaznil,by nic neudelal....ale kazda to bere dle sebe,dle toho, co ji nevadi,co psychicky zvladne...ja bych to tak nehanila,mkc vyhraneny nazor na kdovico se mi taky nevyplaci....

Moje deti jsou sobestacne azaz, to s ohradkou prece nesouvisi. Stejne je pro deti,ktere treba jeste nechodi,nebo jen lezou,starsi uz nejaky rozum mivaji a my treba doma jedeme uceni ve stylu Montessori,kde se dite uci praci 😊

veronikav31
22. led 2020

@astyna88 nevadí mi při slivani brambor dítě,ani při pečení cukroví ani dortu,to bych nic neudělala.co má třípatrový dům společného s ohradkou?Já než někam došla tak dcerka i syn se za mnou doplazili, starší dcerka si takhle s bradkou hrála,že se plazila,pak lezla a dělali závody kdo tam bude dřív...

eithelwing
22. led 2020

@krupka3 Ohradku jsme neměli, ale dcera začala chodit taky až v 16 měsících. 😁

@sabca21 Pokud tam není dítě pořád, taky to nevidím zle. My máme kamna ve sklepě, kam chodím přikládat. Nakonec jsme to vyřešili brankou

tynka9
22. led 2020

Ohrádku máme 1,5x1,5m. A jsem za ní ráda, ač tam děti moc nedávám. Staršího jsem v ní měla vždy na chvíli, než si třeba dojdu na záchod, sice řval, ale co jsem měla dělat, lepší než kdyby se někde zranil. V jeho 8 měsících jsem otěhotněla znovu a musím říct, že když jsem byla v prvním trimestru úplně ko, tak jsem za ohrádku byla neskutečne vděčná. Vlezla jsem tam i s prckem (to už byl spokojený, sám tam řval, ale se mnou tam byl rád) a podřimovala, občas mu pomohla s nějakou hračkou, občas mu něco řekla, věděla jsem, že mi nikam nezdrhne a odpočinula jsem si pěkně. Teď jsme ohrádku znovu smontovali. Starší se učí, jak do ní a z ní vylézt. Mladší (9 měsíců) se tam taky samotné nelíbí, ale občas si tam jdeme hrát jako zpestření spolu. A občas ji tam šupnu, když právě potrebuju na záchod a podobně. Vím, že je to na chvilku a že jí třeba starší nějak neublíží. Jinak v kuchyni a vlastně téměř u všeho mi asistují oba dva, pokud jsou na zemi/ v ohrádce, tak to už je musí něco jooo zaujmout, aby si hráli. Jinak je většinou všechno, co dělám já , zajímavější...

veronikav31
23. led 2020

@astyna88 ohrádka není v souladu s Montessori,to je o volnosti pohybu...

125katulka125
10. únor 2020

já třeba nechápu, proč jsou ohrádky tak kritizovány, podle mě je to super pomocník, jestli tam dám dítě na to abych se vyčůrala nebo uvařila oběd je úplně jedno, já doporučím ohrádku každému

caverina
10. únor 2020

@125katulka125 protože dnes pokud ti dítě neasistuje u všeho co děláš je špatně a nevychovne...

125katulka125
10. únor 2020

@caverina svatá pravda, já na ohrádku nedám dopustit a ať si říká kdo chce, co chce

veronikav31
10. únor 2020

@caverina není to špatně, pokud dítě nestojí v ohrádce a neřve,že si máma v klidu hodinu vaří oběd...

@125katulka125 já chodila bezproblémů na wc a oběd taky bezproblémů uvařen i bez ohrádky🙂 i se dvěma malými dětmi a místo ohrádky stačí mít stan s tunelem-super na zabavení a hraní

caverina
10. únor 2020

@veronikav31 proč hned hodinu a ještě k tomu řvát??? Jestli to dělali tvé děti tak to přece neznamená, že tak to mají všechny...

veronikav31
10. únor 2020

@caverina psala jsem,že když dítě v ohrádce neřve když máma vaří oběd(nebývá to 10 minut), tak je to v pořádku. moje děti to nedělali,protože ohrádku nemáme a neměli jsme.dokázala jsem je zabavit jinak než je strčit do ohrádky!!!!

veronikav31
10. únor 2020

@caverina stačí si to přečíst do konce co jsem psala-ohrádku nemáme a děti i já žijeme,bez ohrádky a bezproblémů

caverina
10. únor 2020

@veronikav31 tak jak víš, že tam děti brečí?

Strana
z3