Zkušenosti s výbavičkou pro miminko: Co se opravdu vyplatí?
Ahoj holky, zajímají mě vaše typy, co jste s s dětmi zamilovaly a proč.. a naopak co je podle vás zbytečnost - tedy koupili jste v dobré výře a nakonec jste vůbec nevyužili a proč.. Chci si udělat nějaký přehled na základě reálných zkušeností.. 🙂
@optimistic já dávám k bodyčku ty dupačky, polodupačky nebo prostě tepláky či legíny, ale nesmí ho to škrtit, na to si dávám pozor, aby to v pase nebylo moc úzké. Máme cvalíka a v pohodě.
Mám termín na stejno tak nějak jako ty 🙂 Zatím nic nechystám, mám věci po synovi.
Každé dítě je jiné, každý rodič je jiný.
Nekupovala jsem dopředu odsávačky a lahvičky a ani jsem to nepotřebovala.
Koupila jsem a nepotřebovala - dudlíky, nosítko, houpátko, vložky do podprsenky, mraky dětské kosmetiky (teď bych si vystačila s dětskou weledou na zadek a čistým olivovým olejem do vaničky na koupání).
Koupila a jsem a maximálně využila - kvalitní lehký kočárek s promyšleným sporťákem, kvalitní vajíčko (trojkombinace nebrat), první dva měsíce jsme měli půjčenou pojízdnou postýlku jako mají v porodnici - to bylo skvělé. Původně jsem nechtěla kupovat hnízdo, ale využili jsme ho maximálně - doporučuju koupit nějaké větší, které jde nastovovat. Super byla rostoucí zavinovací body z Lindexu.
Co budu určitě přikupovat - houpátko Babybjorn, nosítko pro úplně malá miminka, dobré přenosné noční světýlko/lampičku, postýlku které jde stáhnout bočnice a jde přirazit k posteli.
@optimistic Nejlepší zkušenost mám s bodýčky z Lindexu. Jsou rostoucí, takže třeba velikost 56 nám vydržela až do čtyř měsíců, a i po spoustě vyprání jsou pořád krásná. Na stejné už jsem narazila i v H&M.
@cekamnazazrak Rostoucí kupuju v Lindexu 😊
Dobrá výra mě dostala. 🤣🦉 Jinak obecně, nenakupuj skoro nic dopředu, uvidíš, co ti vyhovuje. Za mě naopak třeba zavinovací body jsou docela na nic, než pozapínáš deset cvočků, už bys měla dítě celé oblečené. 🤷♀️ Není špatné mít nosítko nebo šátek, myslím, že minimálně doma to ocení skoro každý.
@prejeta_zaba jsem marná... 🙈 to mám z toho, že po sobě ty věci čtu až když je odešlu.. 😂 ale co mě to popadlo napsat výra to fakt nevím, asi se mi to dítě už tlačí na mozek - můžu se teď na to vymlouvat, že jo?! 😎😂
@cekamnazazrak dupačky jsou jakoby overal bez rukávů, jen přes ramínka.
@optimistic já dávám body a na to dupačky.
@cekamnazazrak určitě si kup lehátko který se houpe můžeš ho nebo jí tam dát a dělat si ostatní věci.
Určitě za mě je dobrý monitor dechu.
Určitě hnízdo to je na spaní fakt dobrý.
A zavinovačka která se dá vázat nejlíp ty který jsou v porodnici malej v tom byl spokojený protože jinak se kolikrát leknul a házel rukama
@cekamnazazrak dupačky jsou s plnýma nožičkama, ale mají jen knoflíky na rameni a nemají rukávy. Overal má rukávy a má knoflíky od krku až k nohám :D overal má plné nohy taky. Dupačky bych přirovnala třeba k laclacum, že pod to musí mít ještě triko nebo body, overal je prostě na celé tělo.

@optimistic co mám tak zkušenost, když jsem si kdysi přivydělávala hlídáním nebo jsem hlídala kamarádkám.... tak jsem dávala bodýčko třeba jako další vrstvu právě pod dupačky, když jsem šla ven a nebylo úplně krásně... nebo v létě holé nožky, ale záda v teple... případně ty polodupačky, ale za mě ty s tím širokým pasem.. tady bych za sebe dala zapravdu @srnii a nedávala bych nic na gumu, minimálně ne fakt malýmu miminku... ale třeba má někdo jiné zkušenosti.. 🙂