Znáte eko jednorázové pleny Nappy?

jahbibi
5. bře 2014

Zdravím ženy, jsem pár týdnů před porodem. Tzv. ekomáma,jak to tu tak sleduji...ráda bych se informovala,jestli máte zkušenosti s eko plenkami Nappy
http://www.levnepleny.cz/EKO-plenky-3-6kg-d38.htm
Zajímá mě jak reakce miminka, tak něco o té ekologičnosti. Jsou totiž podle mě cenově velmi příjemně dostupné a na dobu,kdy nebude čas látkovat bych něco takového ocenila. Máte zkušenost?

Děkuji za Vaše recenze 🙂

annaluciapetrzel
9. črc 2014

ahoj, no asi uz jsi to vyresila. ja tydle plenky mela v porodnice na moji nedonosenou holcicku a moc spokojena jsem nebyla. v 1 baleni jsem mela 5 vadnych plenek :(. nakonec po veskerem snazeni byt ekologicka (latkovat nemuzu z techn duvodu nemam cas a misto k suseni) jsem z financnich duvodu presla na normal jednorazovky a mam cerne svedomi. Nasly jste nektera conove prijatelne ekoplenky?

annaluciapetrzel
10. črc 2014

@jahbibi: zajimaloo by me zdali jsi je zkusila a mas stejnou zkusenost

jahbibi
autor
10. črc 2014

Ahoj...já nakonec skončila u Babylove Nature z DM drogerie a s těma jsem teda spokojená.
Látkovat jsem chtěla,ale když jsem si spočítala,kolik vody a času bych ztratila věčným praním a věšením prádla,tak jsem látkování odložila na neurčito. Ten čas raději věnuji synovi.
Navíc mi příjde,že to je teď akorát takový BOOM a já hrozně nerada jdu s davem..nejsem ovce :D
Pořizovací cena pro mě před porodem byla nemožná a teď i když by peníze byli,neumím si to moc představit.
Jsme neustále na cestách,já,dítě a dva psy...nevím,jak bych to dělala s látkovou plenou.
Takže jsem zvolila nejmenší zlo a jsem v pohodě.Ještě existují eko pleny MOLTEX,ty jsme měli po narození,ale jsou jednou tak dražší než Babylove a kvalita stejná.

annaluciapetrzel
11. črc 2014

@jahbibi, jeje, to jsi me strasne potesila, i s tim latkovanim, ja mam uplne vycitky (vuci dceri a hlavne ekologie), ze nelatkuju, fakt uplne jsi mi zvedla naladu, ze nekdo se na to diva uplne stejne. u me je duvod nelatkovani cas (mam jeste narocnou praci krom ditete a jsem sama) a taky hlavne ze pleny nemam kde veset. Jo presne, navic ja mam jeste 2 kone a obcas hlidam psy a stale se nekam presunuju, neumim si to predstavit. Jojo, dnes jdu do DM ty pleny koupit 🙂. Z toho unicova, ty nappy, zvazovala jsem jim napsat, ze kdybych ty pleny brala pravidelne, jestli by mi nedali slevu, ale pak jsem byla dost nastvana, ze byly vadne (z celeho baleni 5ks! no zavolala jsem tam a poslali mi teda cca 5 nebo i vice jako nahradu, to se ceni). No napisu pak, az budeme mit ty Babylove, jestli jsou/nejsou lepsi nez ty Nappy. Nasla jsem teda Moltex ve sleve, ale byly prosle (tedka zvazuji, koupim-li je, co to muze znamenat, ze plena je prosla :D, to nebude asi jako jogurt)

annaluciapetrzel
11. črc 2014

@jahbibi: takze Babylove Nature Mini se prej uz nedelaj, jen vetsi velikosti. Chjo.

gabretta
28. črc 2014

Ahoj dámy, nerada vám kazím radost, ale na plenách Babylove od DM už není ekologického vůbec nic. Taky jsem je původně koupila s tím, že jsou eko a když jsem si nedávno pročetla popisky na balení vel. midi, tak jsem zjistila, že o eko tam už není ani ťuk. Kamarádka ji zkoušela zkompostovat a za dva roky se zatím nerozložila...

annaluciapetrzel
5. srp 2014

@gabretta neco ano, mam to dost osefovane 🙂, ale tedka mam objednane ty Nappy, dostala jsem vzorek, slib, ze mi kazove vymeni a vzorky dceri sedly bezvadne. Postovne jsem srazila na 80kc a jdem do toho. Ty Nappy jsou nemecke Wiona a jsou skoro 100% rozlozitelne. Resila jsem ekologicnost s Veronica, aj. organizacemi. Nicmene, likvidace je stale trabl, ale stale lepsi nez normal jednorazovky. (pozn na okraj, ne NEMUZU a NESTIHAM latkovat ;))