Čeká tu ještě někdo na nemocenskou?

furka
29. bře 2016

Ceka tu jeste nekdo na nemocenskou? Me odesilali ve ctvrtek a zatim mi neprisla. To je hrozny, vubec je nezajima, ze clovek musi neco platit včas.. :/

zmrzlinka
29. bře 2016

a neni to tim,ze byli dva statny svatky?

misicka1988
29. bře 2016

@furka Trva to ten tyden od odeslani nez ti to dorazi. Takze by ti to melo prijit nejdrive zitra, ale spis az ve ctvrtek.

furka
autor
29. bře 2016

@zmrzlinka to je jasné, že je 🙂

werik153
29. bře 2016

Holky a jak to vůbec funguje ? Měla bych za měsíc nastupovat na rizikové těhotenství na dva měsíce. Dost jsem tady četla, že holkám přišly peníze až za ty dva,tři měsíce...je to možný ?

anakolut
29. bře 2016

@werik153 To se klidně může stát. Já jsem doma od září, a protože mi zaměstnavatel zadržoval podklady pro sociálku, tak mi první peníze přišly až v prosinci, a to jsem o to ještě usilovně bojovala. Bylo to děsný, ale mohl za to zaměstnavatel, a ne sociálka. Jinak platí, že od doby dodání všech podkladů má sociálka 30 dnů na to, aby peníze poslala, což znamená, že pokud ty i zaměstnavatel např. dodá podklad 1. 4., tak nejpozději 1.5. budou peníze vyplácet, ale to neznamená, že ty budeš mít peníze na účtu toho prvního, to může klidně ještě týden trvat, než se objeví na Tvém účtu.

werik153
29. bře 2016

@anakolut Já jsem z malé firmy, je nás tam celkem jen 8. A se zaměstnavatelem jsem se právě takhle dohodla, protože místo mě, má nastoupit náhrada, ale už právě za ten měsíc, tak si myslím, že pokud to teda dělá ten zaměstnavatel, nebo asi nejspíš i účetní, tak by to mohlo být v pohodě, protože s nima se domluvit dá.

furka
autor
30. bře 2016

@anakolut To je šílený...Tady řekli, že odeslali peníze ve čtvrtek, pak pátek a pondělí svátek, včera nic a dnes zatím taky ne. Už čekám celý měsíc. Nevim no to aby si člověk sehnal nějakej ilegální příjem když marodí fakt jsem naštvaná 🙂

baysha
30. bře 2016

Mně teda zatím (ťuk, ťuk) chodí peníze jak hodinky - kolem posledního v měsíci donesu zaměstnavateli lístek a patnáctého už mám peníze na účtě.

baysha
1. dub 2016

No a teď jsem úplně v šoku. Je prvního, teprve dnes jsem nesla zaměstnavateli lístek, takže sociálka ho ještě rozhodně nemůže mít... a prachy už mám na účtě! A jsou to opravdu prachy za tenhle měsíc, ne za některý předešlý. Nechápu.
Nestěžuju si, samozřejmě 😀

anakolut
1. dub 2016

@baysha To jsou určitě peníze od zaměstnavatele za prvních 14 dní.

baysha
1. dub 2016

@anakolut Právěže ne, já jsem na neschopence už od ledna. Za leden mi to samozřejmě přišlo nadvakrát, za únor přišly prachy 7. března a za březen dneska.

anakolut
1. dub 2016

@baysha Tak to je zvláštní, ale super 🙂

baysha
1. dub 2016

Je to úplně podivný. Připadám si, že jsem se ocitla v nějaké časové anomálii 😀 Nejspíš je naše účetní ještě úžasnější, než jsem tušila, a vyřídila to na sociálce, i když ode mě ještě neměla lístek v ruce.

baysha
1. dub 2016

Tak beru zpět, všechno je jinak, žádná časová anomálie se nekoná 😀 Ta platba, co mi přišla 7. března a co jsem si myslela, že je nemocenská za únor, byla ve skutečnosti od zaměstnavatele. Předpokládám, že šlo o roční prémie. Ono to totiž hodnotou přesně odpovídalo nemocenské, takže jsem nepátrala po tom, od koho to je, jen jsem si v duchu odškrtla "super, nemocenská za únor mi už přišla". Až teď jsem si prošla platby podrobně včetně odesílatelů, protože mi to pořád vrtalo hlavou. Takže ta dnešní nemocenská není za březen, ale za únor.
Omlouvám se za mystifikaci 😉