Dovolená a nižší výplata, než mám uvedeno ve smlouvě
Ahoj holky, potřebuji poradit. Ve smlouvě mám uvedenou částku 17000 hrubého ta mi po té chodí na účet. Jen nechápu jednu věc, měla jsem 7dní dovolené a na účet mi přišla o 2000 menší výplata než mám ve smlouvě. Je to možný? Když jsem měla 1den dovolené, tak jsem měla o 21kč víc. Ale tohle nechápu. Nevíte někdo jak to je? Děkuji
Za vedenim jsem byla a údajně je vše v pořádku.. což mi nejpřijde. Všichni co znám, tak maj o 2000,- víc než když makaj. Nn jsem u soukromníka, neschopenku jsem neměla.
U nás to bylo tak, že pokud měl člověk týden dovolené, měl kráceno osobní ohodnocení a tím se stalo, že výplata nevyšla větší. Nemůže to být tím?
Tak za nějakou učetní, která na to koukne nezávysle, duležite je mít výplatnici
@xpila nemela, vsechny mesice mam stejnou vyplatu.. Udelala jaem to, ze jsem vzala vsechny vyplatnice za posledni ctvrtleti a pocet hodin. Jenze mi ten prumer vychazi jinak nez ve vyplatnici... a kdyz jsem ty udaje zadala do online kalkulacky na vypocet nahrady mzdy za dovolenou tak mi to vyslo stejne jak me, dle meho vypoctu a ne jak to maji oni..
@baraos pokud máš jenom hrubou mzdu 17000 a nedostáváš žádné ohodnocení ani bonusy, tak nemůžeš těch 17000 dostávat na účet, z hrubé mzdy se odvádí daně a odvody na pojištění . Na výplatní pásce bys měla mít uveden základ mzdy za odpracované dny, částku náhrady mzdy za dovolenou, odvody na pojištění, daň. Pokud máš ve smlouvě uvedenou hrubou mzdu 17000 a stejná částka ti chodí na účet, tak ti dávají nějaké osobní ohodnocení (prémie, procenta z obratu...) a pokud to tak je, tak ti je asi za dobu dovolené nepřiznali.
Presne tak, veď hrubá mzda býva vyššia ako čista...nemôžeš mať v zmluve uvedenú sumu rovnakú ako dostávaš na výplatu.
Špatně jsem to napsala. Hrubou mám těch 17000,- po odečtení včech položek mám 13780,- . Už jsem přišla kde je problém. Započítali mi nižší průměr než mám mít . A to potom dělá ty 2000,- takže výplatu mám mít skoro stejnou a asi o 140,- vyšší.

Šla bych za vedením, nebo za mzdovou, protože za dovolenou máš vždy víc peněz, pokud teda nejsi ve statním sektoru... 😖 jen mě napada jestli jsi neměla třeba neschopenku...