Jak flexibilně měnit pracovní dobu při DPČ?
Zdravím děvčata,
Budu nastupovat na brigádu na DPČ (při RD) a nevím jaké jsou možnosti operativně měnit počet odpracovaných hodin.
Manžel je teď na nemocenské, takže bych mohla v podstatě jet na plný úvazek. Na nemocenské může být měsíc, ale i 3 měsíce, nevíme na jak dlouho to je. Jakmile se vrátí do práce, tak bych mohla samozřejmě podstatně méně. Možná bude muset dcera na operaci, takže bych vypadla na minimálně měsíc (ale tam by to šlo možná cestou dlouhodobého OČR?).
Je tohle nějak možné?
Vždycky jsem pracovala na HPP tak o tomto vím prd 🙂
Děkuji
@j.a.n.i on není rozsah odpracovaných hodin ve smlouvě?
Kdybych si tam teď napsala 40 hodin týdně, tak to později nebudu zvládat plnit.
@uzivatelkapetra Na dpc mizze byt v prumeru za rok maximálně 20 hodin týdně. A jinak ty sama si nic do smlouvy nenapises, musis se dohodnout se zamestnavatelem, co si dohodnete, to tam bude.
Muzes klidne ted delat 40h/tyden a pak klidne vubec nic. Jen to za rok nesmi presahnout ten prumer 20h/tyden.
Ahoj, potvrzuji, co už bylo napsáno, záleží to na tvé domluvě se zaměstnavatelem 🙂 Zkus to a uvidíš. Já pracovala na DPČ 10 h/týden a když jsem potřebovala třeba na 3 týdny odjet, stačilo říct nadřízené a nebyl to problém. Ale samozřejmě jde taky o to, jak moc tě můžou postrádat.

@uzivatelkapetra Možné je všechno, na čem se domluvíš se zaměstnavatelem.