Jak postupovat při stížnosti na nedodržování pauz na svačinu?
Ahoj, mám dotaz možná z jiného soudku než je tato skupina, pokud to sem nespadá požádám vás o radu kam se obrátit.
Zajímá mě zda se dá nějak podat stížnost na nedodržování pauz na svačinu - běžně se stává, že se zaměstnanec dostane na svačinu až po nějakých 6-7 hodinách a často je volán z pauzy dřív. Stejně tak když si zaměstnanec potřebuje odskočit - často dostane vynadáno.
Jedná se o obchod a pokud jsou fronty, ev se čeká kontrola tak se prostě lidi dostanou na svačinu se zpožděním ev. vůbec. Půlhodinová pauza se samozřejmě odečítá.¨
Prodejna má trvalý podstav, ale na to nemůžeme doplácet my jako zaměstnanci.
Další co mě zajímá. Počítá se nám (tak jako v každém řetězci) rychlost skenování zboží. Pro zákazníky to zpravidla moc komfortní není, nestíhají odklízet nákup případně se jim nákup nepřiměřeně kupí a hrozí, že je něco měkkého znehodnoceno. Pokud jako pokladní zmírním tempo dle potřeb zákazníka spadnu samozřejmě na rychlosti a hrozí mi pak finanční sankce v případě dlouhodobé ,,pomalosti" hrozí výpovědí. Dá se nějak bránit? Ráda bych, aby zákazníci odcházeli spokojeni neni ani mě příjemné mrskat jim nákup jako kupu hnoje.

@vercaaevzen tak já třeba dělala v Bille a nebyl žádný problém,sice je fakt,že ten plat byl blbý a nám pokladním se inventurou strhávaly např.cigara a alkohol co se ztratil 🤔 a trošku bylo ponižující jak jsme bezpečákovi museli ukazovat i kabelku 🤦♀️ ale pauzy na svačinu jsme měli vždy 30min.