icon

Jak postupovat při stížnosti na nedodržování pauz na svačinu?

geilinka
12. říj 2022

Ahoj, mám dotaz možná z jiného soudku než je tato skupina, pokud to sem nespadá požádám vás o radu kam se obrátit.
Zajímá mě zda se dá nějak podat stížnost na nedodržování pauz na svačinu - běžně se stává, že se zaměstnanec dostane na svačinu až po nějakých 6-7 hodinách a často je volán z pauzy dřív. Stejně tak když si zaměstnanec potřebuje odskočit - často dostane vynadáno.
Jedná se o obchod a pokud jsou fronty, ev se čeká kontrola tak se prostě lidi dostanou na svačinu se zpožděním ev. vůbec. Půlhodinová pauza se samozřejmě odečítá.¨
Prodejna má trvalý podstav, ale na to nemůžeme doplácet my jako zaměstnanci.
Další co mě zajímá. Počítá se nám (tak jako v každém řetězci) rychlost skenování zboží. Pro zákazníky to zpravidla moc komfortní není, nestíhají odklízet nákup případně se jim nákup nepřiměřeně kupí a hrozí, že je něco měkkého znehodnoceno. Pokud jako pokladní zmírním tempo dle potřeb zákazníka spadnu samozřejmě na rychlosti a hrozí mi pak finanční sankce v případě dlouhodobé ,,pomalosti" hrozí výpovědí. Dá se nějak bránit? Ráda bych, aby zákazníci odcházeli spokojeni neni ani mě příjemné mrskat jim nákup jako kupu hnoje.

Strana
z3
sarkasv80
23. říj 2022

@vercaaevzen tak já třeba dělala v Bille a nebyl žádný problém,sice je fakt,že ten plat byl blbý a nám pokladním se inventurou strhávaly např.cigara a alkohol co se ztratil 🤔 a trošku bylo ponižující jak jsme bezpečákovi museli ukazovat i kabelku 🤦‍♀️ ale pauzy na svačinu jsme měli vždy 30min.

Strana
z3