Jak postupovat při stížnosti na nedodržování pauz na svačinu?
Ahoj, mám dotaz možná z jiného soudku než je tato skupina, pokud to sem nespadá požádám vás o radu kam se obrátit.
Zajímá mě zda se dá nějak podat stížnost na nedodržování pauz na svačinu - běžně se stává, že se zaměstnanec dostane na svačinu až po nějakých 6-7 hodinách a často je volán z pauzy dřív. Stejně tak když si zaměstnanec potřebuje odskočit - často dostane vynadáno.
Jedná se o obchod a pokud jsou fronty, ev se čeká kontrola tak se prostě lidi dostanou na svačinu se zpožděním ev. vůbec. Půlhodinová pauza se samozřejmě odečítá.¨
Prodejna má trvalý podstav, ale na to nemůžeme doplácet my jako zaměstnanci.
Další co mě zajímá. Počítá se nám (tak jako v každém řetězci) rychlost skenování zboží. Pro zákazníky to zpravidla moc komfortní není, nestíhají odklízet nákup případně se jim nákup nepřiměřeně kupí a hrozí, že je něco měkkého znehodnoceno. Pokud jako pokladní zmírním tempo dle potřeb zákazníka spadnu samozřejmě na rychlosti a hrozí mi pak finanční sankce v případě dlouhodobé ,,pomalosti" hrozí výpovědí. Dá se nějak bránit? Ráda bych, aby zákazníci odcházeli spokojeni neni ani mě příjemné mrskat jim nákup jako kupu hnoje.
@shirilka v te dobe to spatne neni protoze se nepocita skenovani
@properjoey
na diskuzi ti kazdy z vysoka kasle,maji to narizene od managementu nad nima.
@properjoey kamarádka dělá v Kaufu a skutečně to má na limit. Když zákazník platí až po uložení zboží, což chvíli trvá, přesto pokladní dostane zdupa, jak to, že nejede limit. Tam nikoho nezajímá, že zákazník si dává načas se zaplacením.
@aklin
jenze to nebude tim protoze kdyz jsi na platici obrazovce tak se scany nepocitaji.takze ty limity asi nedava kvuli necemu jinemu.
@zelenaesmolda aha. Kamarádka mi to tak podala. Netušila jsem, že je to jinak. ☺️
@geilinka já jsem když jsem byla na výšce dělala v Tesku a tam jsi nemohla být ani rychlá ani pomalá 😅 ale přesně jak tady někdo psal, tak stačilo během nákupu udělat mezisoučet a počkat, než si to ten člověk naskládá a pak zase markovat. Tak to bylo v klidu a nikdy nikdo nic neříkal.
Jinak na přestávky jsme taky chodily tak nějak všelijak, ale musím říct, že se snažili, aby to bylo do těch 6-ti hodin.
@aklin A tak jak by to chtěli dělat? Aby člověk zaplatil, pak si uklízel zboží, a mezitím se už bude pípat zboží dalšímu zákazníkovi?
@klokanka31 tak je to v lidlu. Ten pult za kasou oddeluji orepazkou na dva pokojicky.
@hezz17 Jo, a takhle se mi už minimálně třikrát stalo že nějaký jiný zákazník "náhodou" chtěl odebírat i moje zboží 😡 Někde ani nemají tyhle oddělující přepážky...
@hojda i to se děje, já dostala výpověď po 11ti letech v práci, ikdyz lidi masově chybeli 🤣 a nebylo to pro nízkou výkonnost, právě naopak 🤭 ale když někomu člověk nevoní, asi ho vyhodí, ikdyz to nemá kdo dělat
Teda,po přečtení Vašeho příspěvku jsem se vrátila o pár let zpět a vzpomněla si na své roky v Kauflandu. Přesně jak říkáte, svačina klidně před koncem šichty,nebo naopak mě poslali na svačinu už hodinu po začátku šichty a pak makej až do konce. Záchod taky věčně problém. Rychlost skenování nám taky počítali,lidi nadávali samozřejmě a to tenkrát ještě byly staré kasy a za nimi velké místo, teď jak to usekli je to úplná katastrofa. Naštěstí se mi povedlo sehnat jinou práci a po mateřské už jsem se nevrátila. Držím palce, ať se Vám podaří prosadit si a získat lepší podmínky 🍀
Ja vůbec nechápu jak tohle někdo může vydržet déle jak pár měsíců. Pokud tam tedy není královské finanční ohodnocení(což jak všichni víme není). Dokud zaměstnanci budou držet hubu a krok tak se v těch podmínkách nic nezmění. Jako naprosto upřímně, kdyby byl problém s tím, že nemůžu n záchod když potřebuju už by mě v takovém zaměstnání neviděli.... To bych si raději dodělala vzdělání a změnila obor i když by to bylo na úkor toho, že bych se pár měsíců musela uskromnit
sorry, hledala bych si práci jinde. Vím, že je to těžký, ale takhle vyjebávat s lidma je hrozný, je vidět, že si vás jako zaměstnanců neváží a o tom svědčí i to, že je vás podstav. Zkusila bych promluvit s vedoucí třeba, že máš nárok na tu pauzu, kor když ti ji stejně tak jako tak odečtou z pracovní doby. Je to moc těžké, já v obchodě vydržela ani ne týden, při menstruaci mě nepustili na wc, takže se stalo, co se stalo a to byla poslední kapka.
@prdecek tak ja si praci hledam, ale proste jakmile zminim deti a nezajistene hlidani v dobe nemoci tak se pohovor uz neodvyji dobre...ten narok tam je, ale kdyz je hodne lidi tak se proste nestiha....holky tam jsou i 10hodin a kdyz uz jdou domu jsou tam prupovidky ze strany vedeni.....je to tak obecne vsude nedejboze kdyz ma prijet nejaka kontrola
Dekuji vsem. omlouvam se, ze jsem nejakou dobu nepsala. Prace, prace a prace.....
obecne to asi v ramci naseho retezce (albert) bude problem konkretni prodejny, protoze kdyz mame agenturni zamestnance rikaji, ze takto to nikde nechodi....
chapu, ze nemohu byt na pokladne jako lekla ryba, ale zaroven nechci udelat lidem ze zbozi kasi.
stran zaplaceni te pulhodiny pokud se nevyuzije by to treba slo napsat jako prescas....
na jinych usecich zamestnankyne bezne delaji prescas cca 2 i tri hodiny a proplaci jim to se zpozdenim po castech....obecne je to problem hlavne v tomto roce...loni to nebylo tak hrozne a svaciny se az na vyjmky dodrzovali, ted se to nejak "nestiha" kazdy usek ma sve a uprime potrebuji praci, kde me nevyhodi hned jak budu doma s detmi - coz je kamen urazu pri pohovorech....takze odejdu az neco budu mit, protoze jeden plat nam nestaci
@geilinka před asi 10 lety byla moje první práce po VŠ (než jsme sehnala práci v oboru) v Penny marketu a byla to pro mě teda skola života 👌😉 jako bezdětná a svobodná jsem “vyžrala” téměř všechny víkendy, svátky…byla jsme tam půl roku 🙈. To odvolávání z přestávek na kasu mě teda stvalo dost, ale nejvíc tedy tehdy systém vyskladavani zboží - nevím jestli i teď pořad ale tehdy jsme museli za dopoledne vyskladat minimálně myslím 3 palety, když nebylo nové zboží muselo se neustale vozit zboží ze skladu a zkusit ho narvat do obchodu (chytla jsem bohužel vedoucí co neuměla objednávat zboží, bylo ho pořad buď moc nebo málo 🤷♀️, většinou ale moc). Jinak ty kvóty na kaše jsme hodně často nahnali tím, ze jsme zboží které je po více kusech (třeba karton mineralek, mléka apod) namalovali po kusech (tzn. ne na začátku 6x ale nějakým tlačítkem -už si nepamatuju🤭 jsme to potom cvakali 6x za sebou) jinak ty mezicasi jak už tu někdo psal, když někdo nestihal uklízet nákup (především starší lidi🙏, přece jim to nenacházím na hromadu) tím se stopne čas. Jako co vím každý měsíc se hodnotila top pokladní, ale žádný postih pro ostatní nebyl🤔
Myslím, že je to v každém obchodě stejný a všude je to o lidech. Jsem vyučená prodavačka a mé moto, i přes všechny klacky od vedení, je aby se zákazník spokojeně vrátil. A to jsem na každé schůzi mezi zaměstnanci a vedením všem řekla. To jim zavřelo hubu a s nějakýma tečkama mi můžou někam. Řeči typu, na vaše místo čeká fronta padesáti lidí mě neeklovala, ale to jsem si mohla dovolit, když nejsou děti a já můžu případněn jít o obchod dál. V tomto obchodě jsem patnáct let. Hned na začátku si za mě na pokladnu stoupla koordinátorka se stopkama a sešítkem. Já byla v pohodě, ale zákazníci a jejich reakce byly úžasný, protože si mysleli, že měří čas jim😂. Pak to přešlo do počítačový formy a ta hlídá i jestli ve frontě nejsou více jak tři vozíky. Né že by přišla pomoc, ale vy zrychlete, na úkor zákazníků. Po deseti letech letech přišel syndrom vyhoření a já změnila pozici, byla jsem na tom opravdu špatně, protože jinak jsem strašná konzerva a změna je pro mě nemyslitelná. Po čtyřech letech návrat na pokladny, a s jinou vedoucí si velmi rozumím a snad jen s její podporou jsem se ještě naposledy pokusila o miminko a zadařilo se. Jinak zpráva dne je nevzdávat se a pokud vám záleží na zákaznících tak bojkotovat. Většinou to lidi poznají a jdou za vámi. Přes půl roku jsem na rizikovém a stále se po mě zákazníci ptají a posílají pozdravy. Takový pozitivní facky na dálku, který mě drží nad vodou. Těm co to dočetli až sem, tak děkuji a držte se🙏.
@marioneta246 zo je krásný, kez by takových jako jste vy bylo více, možná by se něco změnilo 🙏 ale jinak s tím dodatkem ze na vaše místo čeká zástup lidi je v dnešní době fakt směšný, když všude ti lidi chybí 🤭🤣🤣 to snad už ani nemůžou použit 🙈
@nick1234 To se pletete 🤭 delam v zemědělství dvacet let, letos na jaře mě propustili se slovy, ze mě nepotřebují. Ze lidi mají dost, ale mají inzerát na šest lidí a porad je to málo 🤣 takže ano, použít to mohou
Ty jo, v Anglii skenují podle rychlosti zákazníka a všude samý "darling", další se markuje, až když předchozí zákazník bere tašky. V Čechách mě to tak s.re, že si dávám pozor, abych měla všechno zboží na pase dřív, něž pokladní začne, protože pak vůbec nestíhám. Za přestávku bych fakt někam dala podnět, je to nefér. Nejde třeba anonymně?

Taky jsem netušila, že pokladní musí pipat takhle rychle, taky mě to neskutečně sere, ale přesně jako holky výš, prostě nezaplatim, dokud nebudu mít vše zaklizene, nebudu se stresovat. Akorát by mě zajímalo, jestli i tenhle průtah potom, nějak neodnese ta pokladní. Jinak přestávky už byly zodpovězeny, takže tam bych taky doporučila řešit odbory...a klidně bych jim ukázala i tuhle diskuzi, co si o tom myslí zákazníci.