Jak vzali v práci, že jste těhu?
Ahoj holky, jaká byla reakce zaměstnavatele na to, že jste těhu? Moje přímá nadřízená v pohodě, i když připustila, že se to teď moc "nehodí". Ale generální manažer se rozčílil s tím, že mám dát výpověď, že jsem je stála hodně peněz (přes headhuntery), bla bla...jsem z toho docela na měkko ☹ je fakt, že jsem tam teprve 10 měsíců ale chci chodit do práce tak dlouho, jak mi to zdravotní stav dovolí, zaučím novou kolegyni, prostě je v tom nechci nechat ze dne na den.... potřebovala jsem to ventilovat 🙂
No já přidám zahraniční zkušenost z JPN. Pracovala jsem jako učitelka ve školce a v ČR je zvykem, že (učitelky) pracujeme dokud se můžeme hýbat, když je vše v pořádku. V JPN se se mnou rozloučili se slovy, ať jsem se svým těhotenstvím doma (to že jsem v tom na mě práskla hodná kolegyně). Takže jsem byla vyhozena, blesku rychle za mě měli náhradu a já jsem to obrečela. Nejlepší bylo, že jsem týden na to o dítě přišla (9tt zamlklé těhu), takže bez práce, bez mimča...asi ta nejhorší varianta...po téhle zkušenosti jsem si řekla, že si raději v klidu otěhotním a po mateřské (v JPN je max 2měsíce, pak hurá do práce, pokud máte kam)...já budu na mateřské/rodičovské rok a půl, a pak si začnu něco hledat a shánět i jesličky pro bejba. Další vyhazov z důvodu těhotenství se mi absolvovat nechtělo, tak jsem doma a studuju si.

Tak přidám taky svou zkušenost. Momentálně jsem ještě v půlroční zkušební době ve vedoucí funkci. Jakmile jsem zjistila, že jsem těhotná, kvůli nemoci dělat noční a nosit těžké věci jsem to v práci řekla a místo aby me vyhodili,si me tam nechali i tak 🙂 Mám i spoustu úlev. Jsem moc ráda, ale je mi jasné, že tak to všude nechodí.