icon

Jak zvládat syndrom open space v práci?

sfet
30. dub 2023

Ahojte, je tady někdo, kdo dělal, dělá v open Space? Myslím opravdový prosklený komplex, kde nelze otevřít ani malý větrák, všudepřítomná klimatizace, kvanta lidí na hromade, hotová drůbežárna. O hluku ani nemluvě. V něčem takovém dělám, bohužel. Já vím, že měla bych být ráda, že nějakou práci mám, není to pravé fyzicky náročná, sedím při PC, plat by mohl být lepší, ale může být, měla jsem i daleko horší a chodila tam. A mám z toho zdravotní problémy. V lednu jsem se skoro z toho zhroutila, byla dlouhodobě PN a teď zase už týden mám po ránu tenzní bolesti hlavy, je to psychika úplně v háji. Home Office mi neradte, posílala jsem tam dopis na vedení firmy, že žádám a popsala všechny důvody a home Office nelze, chodila jsem za šéfem celý rok s touhle žádosti a ne a ne. Nevycházejí vstříc ani minimálně. Novou práci hledám a nic. Přitom hledám práci v oboru, jde mám zkušenosti, dokonce i v zahraničí. Většinou odepisou, že děkuji, ale.....a vůbec nemají zájem se ani jen vidět, nebo tak. Nechápu. Nebo nějaké nabídky na Švarc systém za pár korun, no tak nelegálně pracovat nechci, nebo prodej drahých parfémů v obchoďáku, kde je životnost necelý měsíc.ty inzeráty se točí pořád to samý dokola
A peníze jsou potřeba,nemůžu si dovolit být doma. Naštěstí u nás v práci by nebyl asi problém výpověď dohodou klidně hned,jen třeba něco mít. Nebo se naučit žít tam v tom proskleným pekle, ale když už mám podruhé zdravotní potíže, tak to asi nepůjde? O tom, že od září do března mám každý měsíc tu virózu, tu angínu, tu covid,tu chřipku, tu horečky, to nemusím mluvit, protože bacily jednoho - bacily všech. Asi mi neporadite, nebo možná ano, je to na palici. Od rána zase bolest hlavy, oblast oka, je to vseleko.

Strana
z2
tereza0111
2. kvě 2023

@sfet pozvali te na pohovor, takze jsi je zaujala. U uchazece pak zalezi co rekne a jak pusobi. Zkus si zpetne prehrat situaci jakym tonem a jakymi slovy jsi tu VS podala. Jestli jako jen tak mimochodem a nebo naopak nabyli dojmu, ze ji na tom hodne zalezi a jsi na to nalezite hrda. Na coz mas samozrejme pravo, je to sakra hodne prace a sebeobetovani dostudovat, chran buh abych to jakkoli schazovala! Ale to co pises pusobi, ze personalista nabyl dojmu, ze na te VS dost bazirujes a budou z toho casem problemy, ze pozice je na tebe treba prilis nizka.
Kazdopadne, at se zadari najit praci, kde budes spokojenejsi 🙂

sfet
autor
2. kvě 2023

@tereza0111 práve já na vysoké škole vůbec nebaziruji. Na základe toho si vybírám i nabídky práce. A dokonce i řeknu, že je mi jedno, že mám vysokou školu, hledám práci, kde mě bude práce bavit a kde mi bude dávat smysl, nepotrpím si ne tituly, dokonce mi to přehnené titulování a někdy vadí. Do motivačního dopisu jsem uvedla všechny důvod,y proc se hlásím na tu pozici a tu školu, to jsem pustila úplne z hlavy. Nevyšlo, no škoda, budu hledat dál. Ať už v cestovním ruchu, nebo ve školství, ale je to sakra těžký oříšek.

tereza0111
2. kvě 2023

@sfet nenech se odradit, prace je stale - obvzlaste v techto oborech - vsude dost a urcite se chytis. Mozna to byla proste jen smula 🙂

kamino
15. kvě 2023

@sfet u nas skoro polovina asistentek ma VS, to je v pohode, spis si nedelej iluze s platem.a hlavne ted je hodne spatna doba, asistenti se osekavaji na minimum, o praci se boji i ti stávající , asi to neni VS...

kamino
15. kvě 2023

@ahyt tedy abych mohla asistovat, musim jeste podnikat, jelikož plat je fakt hodne smesny 😉 ale dceri moc drzim palce👍

kamino
15. kvě 2023

@sfet plat asistenta je od 4 tridy po 9. Pak se jeste odviji od praxe. Max je je devitka a tam muzes mit VS kolik chces. Podivej se do tabulek, maximum nez praxe je tusim v 9 tride 31 tis hrubeho, ale na ZS jsou vetsinou pul max 3/4 uvazky. V MS muze byt i i cely. Bez maturity muzes mit max tusim 5 tridu, to je asi 18 hrubeho. Kazda trida ma jiny rozsah kompetencí.

sfet
autor
25. kvě 2023

Už jsem to s prací asistentky vzdala. Už se ani nepídím.

andelka
25. kvě 2023

@sfet Hele, u nás má většina AP nějaký stupeň vyššího vzdělání, VOŠ, VŠ. Já taky, jsem Mgr. Na plat to ale vliv nemá. Mám k Mgr i pedagogické minimum, ale zatím jsem se neodhodlala učit. Pozice AP mi zatím vyhovuje, hlavně kvůli kratšímu úvazku a minimu nutné práce navíc (nemám skoro žádnou administrativu, skoro žádné porady, suplování..)

andelka
25. kvě 2023

Jinak v open space jsem vydržela kdysi týden. Víc ani ťuka. Je to hrozný.

andelka
25. kvě 2023

@sfet dneska už je (a po změnách bude) asistentek se ZŠ nebo výučním listem a kurzem naprosté minimum. V podstatě by tyto měly dělat jen nižší úroveň činností, a od toho se odvíjí platová třída. Standard by měla být maturita nebo i výše (tam kde je AP přebytek, se opravdu VŠ nebojí a je to plus). A tam, kde se chová vedení tak jak píšeš, asi by ani nebylo úplně OK pracovat. U nás si AP cení, podporují další vzdělávání.
A cestu k AP jsem měla podobnou. Sice pedagogické vzdělání jsem si dodělávala hned na konci Mgr, končila jsem s ročním synem, ale jít opravdu do školství a právě tímto směrem, mě napadlo až díky zkušenostem se synem s ADHD. Aktuálně mají AP dvě z mých tří dětí. Mít zkušenosti z obou stran je docela dobrá věc.

andelka
25. kvě 2023

@ahyt znám několik ukrajinských asistentek, některá umí česky líp, některá hůř, ale snaží se, a jsou fakt fajn. To postačující vzdělání je tak prostě dané. Ale tam kde si školy mohou vybírat, si prostě vyberou. Tam kde je AP nedostatek může stačit nižší vzdělání.

Strana
z2